« Върни се назад Публикувано на 11.04.2022 / 9:40

ПИТАМЕ КИРЧОВЦИТЕ: ВИЕ КОГО ЛЪЖЕТЕ?! ЗАЩО НЕ КАЗВАТЕ ИСТИНАТА, ЧЕ НАШИТЕ МОРЯЦИ СА ВСЪЩНОСТ ЗАЛОЖНИЦИ!

В хода на изпълнение на бойни задачи в пристанище Мариупол, военнослужещи от Въоръжените сили на Руската федерация и ДНР деблокираха 47 членове на екипажа от Русия, Азербайджан, Египет и Украйна на борда на корабите. До момента нацисти и  мини, монтирани от националистите, не им позволиха да напуснат навреме зоната на бойните действия, ползваха се като жив щит. Вече хората са евакуирани в безопасна зона.

Това горното е доклад на пресслужбата на НМ ДНР.

А това на видеото е директен репортаж на тази прес служба ОТ ТАМ.

На вас ли да вярваме с някакви измислени телефонни разговори с капитан или човек, който като му опрат автомат в главата ще каже всичко или на хората от порта?

На вас ли да вярваме или на интервюта с освободените моряци?

Да попитам кирчовците:

  1. Вие кого лъжете за някаква „специална операция по освобождаване“ след като всички чужди моряци се освобождават незабавно от руснаците и им се оказва медицинска помощ?
  2. Има ли наша военна група или няма? Ако има какво и от кого освобождава при условие, че руснаците до който кораб се стигнали са го освободили?
  3. Защо нацистите са на нашия кораб и на още един? Защо другите кораби са освободени от руснаците и моряците са си тръгнали?
  4. Защо са държани БГ моряци като заложници и кой ще търси отговорност на посолството и на властта?
  5. Защо не казвате истината, че нашите моряци са всъщност заложници и че няма нужда никой никого да извежда или освобождава, защото руснаците не само освобождават всички чужди граждани и дават хуманитарен конвой за изход, но и войски на ВСУ/УКР, които се предадат ги оставят живи?
  6. Защо само 2 кораба останаха и единия е БГ и на него има нацисти??????

Много тежки въпроси ще има към вас. Този път няма да се размине.

Тодор Ангелов

«