« Върни се назад Публикувано на 15.03.2023 / 9:19

ПИСЪЦИТЕ НА НЕТАЛАНТЛИВИТЕ. И КОЙ МИСЛИТЕ ПАК Е ВИНОВЕН? АМИ ГЕШЕВ, РАЗБИРА СЕ! ТОЯ ГЕШЕВ НЕ Е ЛИ ВИНОВЕН И ЗА ИНФЛАНЦИЯТА, БЕ?

Защото времето днес дава шанс на неталантливите да развяват шумно своята неталантливост. Това са фактите. Вярвате или не, това е положението. Гледайте Оскарите. Ако случайно ви хлопа дъската

Никому неизвестната доскоро „актриса” Диана Димитрова, вчера за пореден път се опита да натрупа известна доза популярност на гърба своя колега Юлиан Вергов. Как не я хвана малко срам тази жена, не знам.

Тук искам да отбележа, че горното твърдение не се основава на някакво лековерно мое заключение, а лежи върху вчерашното постановление на прокурор Иво Боев, който практически прекрати преписката за упражнено насилие срещу актрисата Диана Димитрова от колегата ѝ Юлиан Вергов. То обаче, твърдението ми, се основава и на реакциите, последвали въпросното постановление.

А постановлението на Софийска районна прокуратура от вчера е кратко и ясно: не са събрани достатъчно доказателства за извършени престъпления от общ характер.

Какъв е изводът от това?

Ами, по мое скромно мнение, изводът е, че и у нас неталантливите търсят път към славата по свой, неталантлив начин.

Защо казвам неталантливите ли?

Ами, защото с известно съжаление трябва да отбележа, че всички ние днес живеем във време, в което царуват виртуалните и имагинерни качества, качества непочиващи върху някакви действителни професионални, морални или личностни успехи, а в повечето случаи лежащи единствено върху манипулативното използване на модната днес психо-либерална концепция за реалност.

Сетила се, моля ви се, Диана Димитрова, 500 години по-късно, да обвини Юлиан Вергов в насилие! Чудно, как ли не го обвини и за турското робство? Пак 500 години по-късно.

По-любопитен за мен обаче е въпросът, защо именно сега се сети Димитрова да извади този „брутален” случай наяве? Но и тук отговорът отново е същият – защото времето е такова, джендърско, да не кажа направо – анархично дори.

Хванала се актрисата Диана в модна организация в подкрепа на независимите жени и подписала актрисата Диана в главата си Истанбулска конвенция, като накрая се сетила, че може да направи и малко бизнес от всичко това. Ако не пари, поне малко популярност да натрупа!

Проблемът обаче е, че в тази нейна игра жертва не е единствено колегата ѝ Юлиан Вергов, жертва не е и само българската публика, изслушала през последните месеци куп налудничави щуротии, а жертва днес се оказа и българската прокуратура. Което вече си е направо тъпо, ако питате мен. Чак тъжен започна да става този спектакъл.

А защо например, Фандъкова да не е виновна? Че не е изселила навремето Вергов в Тетевен, за да се шири Диана сама на „Раковска”, например. Защо не е тя виновна? За синините по тялото. В следствие на ремонта.

Вижте, днес явно е модно, демократично и красиво прокуратурата да е виновна за всичко. Не че няма вина, горката, ама чак пък за всичко?! Чак пък за червеите в главата на Диана Димитрова? Гешев да е виновен? Не става ли вече малко абсурдна цялата тази мантра?

Но пак ви казвам: първопричината се съдържа преди всичко в качеството на времето. На днешното време. Защото времето днес дава шанс на неталантливите да развяват шумно своята неталантливост. Това са фактите. Вярвате или не, това е положението. Гледайте Оскарите. Ако случайно ви хлопа дъската.

Защото, вие чували ли сте нещо по-комично от твърдението, че за прекратяване на разследването по сигнала на Диана Димитрова отново бил виновен, кой мислите – главният прокурор Иван Гешев.

Човек започва да се чуди: тоя Гешев не е ли виновен и за инфлацията, бе? Или за демографската криза, например? Ами за лошото време? Ами за ранния климактериум на Диана Димитрова?

Въобще, що за глупост е това да обясняваш шумно, че днешното разследване срещу Юлиан Вергов било прекратено по вина на българската прокуратура?!

Абе, Диана, понеже виждам, че главата ти от нищо не увира, да те питам в прав текст: на теб чавка ли ти е изпила мозъка, бе? Ти и твоите „поддръжници и фенове” давате ли си сметка, че с глупостите, които говорите, реално превръщате важните неща в глупост?

Давате ли си сметка, че пропагандата ви вече става толкова видима и тъжна, че ви обрича да сте евтини и смешни. Хора. Дори не актриси.

Давате ли си сметка, че институциите трябва да се уважават, въпреки техните несъвършенства.

И че в една държава ефектът на демокрация се постига въз основа на правила, които се спазват, а не въз основна на приумиците на всеки един луд клакьор на граждански договор.

Аз въобще не мога да проумея, как на някой може да му хрумне да прави цяло едно общество на палячо и то в продължение на куп месеци, а накрая пък, като финален акорд на своето публично самоубийство, да вземе да обвини прокуратурата за своето лично нещастие. За своята неталантливост.

Метилът е виновен, Диана, метилът.

Иначе защо ще си мислиш, че може да ползваш някоя държавна институция като наказателна бригада? Трябва да знаеш, че мнозина се пробваха преди теб, но не знам някой да е успял.

И накрая. Един нетърсен съвет, Диана. Приеми две неща: първо, че все пак има закони, и второ, че неталантливите някой път също плачат. Защото, някой път посредствеността също губи.

Васил Петев

«