Публикувано на 22.04.2021 / 10:28

ПИСНА МИ! ЗАМИНАВАЙТЕ И ДА ИДВАТ СЛЕДВАЩИТЕ, БОРИСОВ ОТКРОВЕНО ВИ СЕ ПОДИГРАВА!

Ако, партиите „анти герб“ не намерят начин за комуникация и противодействие на тоя корупционно – административен мастодонт, по- добре, да разтурят седянката, мерси?

На мен ми писна, да слушам изявления и медийни участия, от които да разбирам, как всеки по отделно е по – велик от всички, но да не виждам, да се осъществяват разговори по общите теми, за които тези „всички“ са изпратени в това НС.

Омръзна ми да слушам за комисии, когато изпълнителната власт е в ръцете на Бойко Борисов и той се подиграва откровено на Парламента, събирайки и насъсквайки помиярите си по всяка нормалност.

Или се наговаряйте и го почвайте тоя мазен и страхлив крадец, или заминавайте и да идват следващите, търпението ми отдавна е изчерпано, а 12 години от живота ми в тоя гнусен провинциален неолит са огромна жертва!

Георги Дренчев

Бележка на Веселина Томова: Картинки от парламента тази сутрин: Арман гиби като диктатичен начален даскал назидава и пак площада, площада, площада… А кой торпилира площада бе? Тошко – високомерно его, надскачащо ръста му, раздава оценки кой колко минути да говорел, щото нататък никой не го слушал след 2-рата минута. Капонката и тя на всяка манджа мерудия и даже цитира Данчо Ментата, а Данчо Ментата обикаля като цветарка всите и се прави на капел -майстор на така наречената „опозиция“, изведнъж и той се пръкна революционер, след като коленичеше, молейки се пред Боко да му прости, че го нарича „мутра“. И си играем на „мораториума ни е по-добър от вашия“, докато ГЕРБ се бетонира тотално. Ай сиктир бе, ай сиктир! Ако питате нас, всите за уй не ставате.

Коментари 33 за
“ПИСНА МИ! ЗАМИНАВАЙТЕ И ДА ИДВАТ СЛЕДВАЩИТЕ, БОРИСОВ ОТКРОВЕНО ВИ СЕ ПОДИГРАВА!”

 1. За една седмица ГЕРБ си бетонираха хората в енергийните дружества и държавните болници. Много закъсняха с този мораториум. Защо смятате, че не върнаха мандата веднага, а протакат чак до утре и точно утре вече щели да го върнат? Бавят прехвърлянето на властта до последно, за да си оправят сметките с който трябва.

  1. Какъв мораториум, хора? Че то остани ли още нещо непродадено, нехаризано? Всичко, което е имало някаква стойност вече е сменило собственика. Сега под различна форма се разпродава най-важното – земята, суверенитетът, разпродават се съвести, разпродава се националната сигурност. Загрижили сте се вие за герберските назначения и продажби? Късно е – ГЕРБ вече е във всяка клетка на държавата, кадрите му са на всяка значима позиция в държавата, бетонирани са там. Тези дни бяха назначени на сладки позиции и хора от средите на най-истинските и най-нормалните демократи. А първото нещо, на което даде гласност едно отколешно лайно, намерило място в НС от същите тези демократи – Велизар Шаламанов, с треперещ от вълнение глас подложи демократични гърди и себе си дори, пред „газещата“ Европа североизточна чума. Не ме напуска чувството, че с такива марионетки идиоти, за страната тепърва започват големите неприятности.

 2. Дребни душици! Вече не е смешно, тъжно е. Едно доста долнопробно шоу се премести в парламента и стана още по-долнопробно, чак да ти се доповръща. Къде е „великият шоумен“, защо се крие като мишка? Толкова надежди се възлагаха на него – а се оказа, че няма кураж, знания, умения, ноу хау, екип… И ще излезат прави онези, които предуперждаваха: Лесно е да ехидничиш от екрана, трудно е да бъдеш държавник. Каква е била поръчката и кой е поръчителят, скоро ще разберем. Нищо не остава скрито-покрито. А също ще научим и цената. Язък за празните надежди.

 3. Уважаеми сънародници , добре дошли в Шоуто на Народното Събрание. Скъпи гости уважаеми коментиращи днес на парламентарната трибуна ще говорят баба Вуна, Отец Нафорфорий , Шишо Бакшишо , Кака Радка, Любен Дилов – син , Калин Вельов и Тошко Африкански.. Но всичко по реда си. Първи има думата премиера Бойко Борисов „Аз съм прост и вие сте прости и се разбираме чудесно“.. Внимавайте за ДПС – то те винаги действат тихомълком из отзад Време е за рекламите ….. Ето ни обратно след рекламите , Тошко Африкански се качи на трибуната взе думата и каза : Наеш ли к’во я ми пусни едно такова защо не съм поканил Веселина Томова щото тая аз не съм я канил майка й ш@е*@.. Значи аз току що изпсувах и всички ме чуха…. И още нещо къде е онзи тъпанар от Нова Телевизия неговата майка ш@*б@ който говори мазни лъжи в ефир. Цицелков си позволи да излъже без капка свян и срам. Сега ако бяхме в в Крумова България за тази лъжа щяха да липсват части от тялото на това момче.“ Това беше всичко от мен и моите колеги за днес. Уважаеми сънародници за мен беше Чест!

 4. На площада бяха хиляди без да натякват за цветове и партии и искаха само едно…ОСТАВКА СЪД И ЗАТВОР ЗА БАЙХ0ЙЯ И КАСКЕТЯ …за това бяха силни и обединени…. Така че в момента има мнозинство от 135 депутати с БСП и могат да управляват и да разкостят байх0я и ШАЙКАТА и КАСКЕТЯ ….
  Славчо и комсомолците гаргамелчета на Костов кво се правят на интересни на площада половината бяха от левия сектор с БСП начело…. е Славчо го нямаше ама….защо анатемосвате БСП и отхвърляте протегнатата ръка!!!!
  Не забравяйте завета на хан Кубрат за снопа пръчки и обединението!!!!

  1. Защото БСП действително иска законност и социална държава и ако народът го разбере тези ще ги помете!!

 5. Последното изречение на Веселина Томова отразява цялата фактическа истина.

 6. Всички вкупом видяхме как като лански сняг се стопиха СДС и НДСВ.
  Сега е ред на ГЕРБ.
  След него и някои други.
  Налице е примерът как властта, неконтролираната, развращава.
  Та именно и поради това трябва да се приеме закон: максимум два мандата за депутат, премиер, министър и т.н. по веригата.

 7. Борисов винаги е бил предизвикателство за психолозите, но в седмиците след вота надминава и

  най-смелите очаквания с потресаващото си поведение

  Лидерът на ГЕРБ съчета противоположни образи накуп: молещ, заплашващ, диалогичен (уж), назидателен, дядо на внуците си, баща на нацията, отпускар, работещ, безпардонен, шегуващ се, циничен, умилкващ, здрав, болен; от „не можете без мен, аз съм най-опитен” скоропостижно се превърне в зайче, което го е страх да отиде при тия, които уж не могат без него (в парламента за изслушване). Роди невероятни умозрения („Вече не съм премиер, а гражданин”), махленски нарече опонентки „истерични” (Мая Манолова, Татяна Дончева, Мария Капон, Корнелия Нинова), отмъстително удари някои от тях под пояса (намекът например, че дъщерята на Манолова работела при него). И в крайна сметка не е ясно кой точно е венецът на фарса – самата футболна контузия, в която целият народ не вярва и я счита за извинението, който той изнамери, за да не се яви пред депутатите; или последващите сцени, в които опериран по шорти представи проектокабинет, преди да навести бабите из болничните стаи – съчетано с 40 минутен монолог и реплики като „Кире, я дай тоя стол!” (към Кирил Ананиев) и

  „Искам да те видя по плочки на барабаните!”

  (към Калин Вельов). Самото качество на проектоминистрите няма нужда да се коментира. Такава разгащеност държавата просто не помни!

  Повечето публични оценки се фокусират върху принизяването на институциите в целия този цирк. И наистина, с умопомрачителното си поведение Борисов девалвира до краен предел премиерската длъжност, а с неявяването си пред депутатите неглижира за пореден път парламента.

  При по-дълбок прочит обаче нещата стават различни. Парламентът, дори при безбройните си кусури в новия вариант, ще да е доста действена институция, щом Борисов изпитва неистов страх да се яви в нея. Трагикомедията при представянето на проектоминистрите пък бе произведена с ясното негово съзнание, че предложението няма да мине – Борисов просто се правеше на луд, превръщайки в посмешище уж близки до него хора. Така просташкото му поведение парадоксално онагледи една жива все още парламентарна република и правителствена институция, която не е за изхвърляне, щом Борисов иска да я унизи, оставайки вън от нея. Разгащването на държавата се оказа неизпълнена докрай задача.

  Поведението на Борисов в политически план има още една особеност.

  Това е стремежът да прави напук

  на политиците, които искат да го изхвърлят от политиката. Предизвиква ги. Напук на Слави Трифонов ГЕРБ внесе прашясалия си проект за мажоритарен вот, напук на „Демократична България” изкопа довчерашния й съратник Даниел Митов като кандидат-премиер, пак напук на Трифонов вкара двама бивши членове на екипа му (Любен Дилов-син и Вельов) в проектоправителството. „Аре да видя сега как ще се изложите пред хората, отказвайки се от себе си” – това е идеята на тази „стратегия”.

  През цялото време той опитва да говори нещо на опонентите. Но тази стратегия освен елементарна, е и безкрайно глупава. Борисов очевидно не схваща (или се прави, което води до същия резултат) най-важния факт – той няма проблем с другите партии; големият негов проблем е мнозинството от народа, което не ще да чува повече за него. В този смисъл няма никакво значение ще се откаже или не Трифонов от мажоритарния вот, ще покаже ли плочките си Вельов, ще има ли въобще кадърно правителство след ГЕРБ… – българите просто искат той

  да си ходи, ако ще да платят цената с ново разочарование

  „12 години стигат! Не знаем какво ще дойде след теб, но не ти траем повече джипа, шортите, патериците и всички добре известни глупости!” – това бе голямото послание на изборите, загатнато още на миналогодишните протести. Пренебрегвайки тази очевадна истина, Борисов се изявява като твърде простоват политик. Не личи особена умност и в опита да окопае свои кадри в енергетиката и министерствата. Те ще бъдат махнати, разбира се, а цената ще я плати той чрез изгубен още повече рейтинг. Просто няма вече народ, който да му се хваща на простотиите.

  А беше време, когато същите тези българи буквално припадаха по него. Той беше месия, спасител… Никого не спаси, но пък всичко му бе позволено, макар безпардонно да фабрикуваше невъобразими фантазии. Защо българите толкова дълго вярваха в него, вероятно няма да бъде обяснено никога. По-интересно е да се разбере що за човек е той все пак. Притежава много лица, необяснимо е как ги съчетава. Днешното му заешко сърце например не кореспондира със смелостта, която е притежавал в годините на охранител. Че наглостта му не познава граници, е ясно, но отде се вземат тия мащаби? Може би, ако се допусне все пак, че е човек без грам лично достойнство, нещата ще си дойдат на мястото. Смел, нахален, комбинативен, омаен някога … – но без лично достойнство.

  Само човек без достойнство

  може да ползва отдавна починалия си дядо за политически цели (старецът, дето комунистите го убили), да се прави на набожен при толкова много грехове, да тръгва да променя конституцията в името на собственото оцеляване. Себеуважаващите се хора просто не слизат чак толкова ниско. Липсата на достойнство обяснява и сегашните метаморфози. Впрочем, в болничната си тирада Борисов подхвърли за себе си „няма човек, няма проблем” – май някой пак тръгва да го убива, точно както като и Ахмед Доган, когато ГЕРБ падна от власт през 2013 г. Отново липсата на достойнство обяснява повторението на този отдавна втръснал филм.

  Но по-добре е да не говорим за филми, а директно за литература. Прочутият велик комбинатор Остап Бендер на Илф и Петров приключва трагично, а последната му реплика в „Златният телец” е: „Ще трябва да се преквалифицирам в домоуправител”. Тъй и Борисов – велик комбинатор беше, и Батман дори, но приключва в заешка дупка. И ще трябва да се преквалифицира в домоуправител.

  Николай Иванов, Сега

 8. Много добре помним как тролите на БСП бяха полазили по сайтовете, вкл.и тук.От напъните им файда йок, понеже видяхме резултата.Опитите на Нинова да се изкара за единствената опозиция е все едно баба Яга да се кълне, че е фея.
  Изборите показаха, че избирателите отхвърлиха и трите тумора, а не само ГЕРБ, тъй че стига вече с глупости.
  Ужас изпитват Нинова, Манолова и Тиквата, че на предсрочните избори ще ядат дървото и
  вият за правителство, което би било жалко.

  В момента Херо се среща с трите партии на протеста и може да измъдрят някакво правителство с мандат на ДБ.

  1. Присъединяваме се към мнението Ви.
   И да попитаме – нещо там от Брюксел няма ли да ни консултират, все пак сме европейска държава, член на Европа,
   нямаме общо с американският континет!

   😉

  2. А бе, „желаещ…“ – тия, ти нали беше казал, че си завършил филология, що дори и там не си научил българския? Неграмотник – не „тролите“, а „троловете“!! Но пък все раздаваш акъл, без да ти го искат и дали звездите или направо Отгоре ли говорят, точно ти знаеш, кой какво мислел и щял да прави:-((. Досада…

  3. И още : Да, изборите показаха как ГЕРБ печели- и изкупувайки и циганските квартали!!

 9. Уважаеми г-н Палов /Павел Палов/, има резон в мнението Ви. Ивсе пак, не мислите ли, че тука има още от хората които от сутрин до вечер по осем часа „садяха дръвчетата“, които 30 години една самозабравила се пасмина не може само да им „вароса дънерчетата“ и за по лесно „сече ли, сече“ и продава дървесина на принципа „След мен потоп“ и кой сял, сял, важното е, че ние осигурихме яденето на родата, а ония „дебили“ които сяха да вървят в гробищата. Така, че г-н Палов оставете им поне писането, защото другото го окрадохте нагло, вулгарно и цинично! Сега Ви дразнят „голите“ думи? Изтрайте ги! Дума, дупка не прави!

 10. Велизар Енчев, Фейсбук
  „Трифонов, Манолова и Иванов, кого обслужихте с вота си и срещу какво?“, пита във Фейсбук народният представител от БСП Велизар Енчев.
  Велизар Енчев: Падна първата маска на партията на Слави Трифонов
  „В НС току-що имаше политическо земетресение. Срещу предложението на Корнелия Нинова за мораториум върху раздаваните от кабинета в оставка концесии за стотици милиони гласуваха „Има такъв народ“, Изправи се, мутри вън и Да България. Така падна първата маска на партията на Слави Трифонов. След прегласуване партиите на Трифонов, Манолова и Христо Иванов гласуваха „въздържал се“, но картите паднаха. В крайна сметка мораториумът не мина. Трифонов, Манолова и Иванов, кого обслужихте с вота си и срещу какво? Всички, гласували за тези три партии на 4 април, да си посипят главата с пепел. Продават ви на наши и чужди концесионери! Следващата седмица Корнелия Нинова внася мораториума в отделен закон“.

  1. Да, и Нинова го внесе, Мая се присламчите, но за седмицата изминало време, ударно се подписваха договори, извършиха се продажби, сменяха се ръководства… „голяма“ файда от мораториума…

 11. Спомнете си „Криворазбраната цивилизация“! Сто години самота!!! Миналото ни застига със страшна сила!

 12. Така наречените „Нови партии“ в Народното събрание – имам в предвид ИТН, „ДБ“, „Изправи се, Мутри Вътре“ не могат да надвият собственото си его!
  Трудно е да кажем, че са политически зряли, след като тотално отричат БСП!
  Аз мисля, че те отричат БСП защото БСП ги превъзхожда по проект за управленска програма, интелектуален капацитет и т.н.
  Освен това в Новите партии виждам много стари лица, т.н. нереализирали се „Демократи“, а именно – Христо Иванов, Мария Капон, Мартин Димитров и други, които реално са провалили се вече политици!
  Те по една или друга причина са били част от управлението или патерици ( съмишленици ) на ГЕРБ.
  Така, че тези хора не са в състояние да реализират нищо добро за България!
  В момента България се нуждае от правителство на обединението, включващо ИТН, БСП, Изправи се Мутри Вън и ДБ.
  Такова правителство ще има солидно мнозинство в Народното Събрание!
  Така ще бъдат елиминирани ГЕРБ и ДПС, които от много години управляват негласно заедно!
  Това е най-доброто решение за България и Българския народ, в момента!
  Но, уви – повечето от Българските политици не разсъждават, а се интересуват единственно от собствения келепир!

 13. След управлението на мутрите, се задава управление на шутовете на мутрите! Не знам на какво се надявате, но не ни чака нищо добро!

 14. Аз съм обикновен български гражданин и като такъв имам право да питам:Защо Йордан Цонев – Ментата вече 30 години е депутат и има ли лична причина да стои в парламента и ако има каква е тя? Какво е направил за държавата ни? Какво е декларирал като частен имот(имоти) и финансови средства? Как може да има хора вечни депутати и министри? Няма ли и други хора, които заслужават да заемат тези постове? Защо все едни и същи? Защо и за депутатите не се въведе принципа „мандатност“ – не повече от 2 мандата?

  1. Веднага бих подкрепил подобна мандатност на депутатите 2 мандата максимум. Но той да важи не само за депутати, а за всички: министри, депутати, кметове, общински съветници. Но за съжаление никой депутат няма да си гласува това, което важи за институцията Президент, където има мандатност – 2 мандата. Когато имаше хора, които се жалваха миналата година, защото като не работят или ги уволнявали или не им плащали, а когато граждани предложиха депутатите също да не получават заплата за времето, когато не са на работа, се появиха изказвания от депутати от миналия парламент. Някои депутати били имали заеми и ипотеки и като не получават заплата как щели да ги плащат?! А, обикновения гражданин, на който му свалиха кожата кожодерите за лихви и безсмислени такси, а за него пари няма. Просто всеки си гледа от собствената камбанария и никой депутат няма да приеме ограничение срещу себе си. Ако има пък подписка за референдум и е успешна, никой депутат или ще са малко които да подкрепят един такъв въпрос за мандатност 2 години.

 15. Славито Чалгаджийчето нямало да съставя правителство, защото го било страх при един вот на недоверие да го свалят .

  Абе Аланкоолу, като те е шубе, защо си се захванал с нещо което не е за твоята оголяла кратуна .
  Ами пусни Тошко Лилипута да щъка като хлебарка и да се плюнчи на воля .

 16. Това е малко като слон в стъкларски магазин“, коментира президентът на КТ „Подкрепа“.

  Всичко в държавата може да се срути за 5 минути, предупреди Манолов.

  „В рамките на тези дебати не се излъчва правителство и се назначава служебно, което работи с този бюджет. Който бюджет се оказва невъзможен и това правителство, служебно, в момента, в който си изпълни мандата, трябва да отиде в затвора. Защото за да се закрепи държавата, то трябва грубо да наруши законите. Те там се плюят едни други, ругаят се едни други, обиждат се едни други, играят си някакви политически игрички, обаче нещата не са добри. Най-доброто нещо е да се прегледа бюджетът и да се прецени дали той трябва да се актуализира. Но това не може да стане, когато парламентът не работи, а той няма да работи, ако няма правителство. Както се вижда, всички са полудели, обаче държавата се движи на кофти обороти,“ заключи синдикалистът.

 17. Народното тегло край няма!
  Българска му работа……
  „Новите партии“ да се вземат на сериозно!
  Нека да си припомнят процентите с които са избрани и да не се правят на велики!
  Вместо „ИТН“, „Изправи се, Мутри Вън“, „ДБ“ и БСП да излъчат правителство за излизане от КАТАСТРОФАТА, те отхвърлят призива на БСП!
  Абсолютно самоубийство на Новите партии в Народното събрание, но не може да бъде другояче, след като Мартин Димитров, Мария капон, Атанас Атанасов и Христо Иванов са част от тези партии!
  Те са Компроментирани политици и с тях нищо добро не ни чака!
  България се нуждае от правителство бе з участието на ГЕРБ и ДПС!

 18. Ако ИТН представят кабинет, след като са наясно, че освен герб и другите две токсични партии БСП и ДПС ще ги подкрепят, значи са по-токсични и от тях.
  Хаджигенов пък одеве държи на всяка цена да има правителство келешът.
  Тия тиквеници, които са обединени само от мерак за кокала, са жалки човекоподобия.

  1. Отивай на Кон в аспуха нали такава ти е мечтата .Никога повече в НС няма да има 165 депутати против ГЕРБ

   1. Комуняга, Слави не е тъп да се цапа с комунделите.

 19. Нищо не излезе от българската демокрация. Много, много жалко! Съгласна съм с думите на проф. Иво Христов, предадени от Шефа.

  С голямо огорчение и съжаление си признавам, че нашето поколение – на 60-те, не се справи с тговашните задачи!

 20. Ако има някой, който си е мислел, че учиндолския, мая Галева, Христо Иванов и т.н. ще направят нещо съществено, значи не е в час. Първото и най-важно нещо, което трябва да се направи е да се вкарат в затвора Тиквата и някои министри. После всичко останало. Ако няма възмездие, за това което престъпници причиниха на родината ни, нищо няма да се промени.

 21. „Думите нямат значение, те нямат смисли и във тоя смисъл хората на думите стават излишни. Какво е това преход ? И защо стигнахме до тука.? .. Прехода е едно жестоко безвремие в което българското общество се разпадна , българската индустрия приключи., българската политическа система се срути преди да бъде изградена и създадена ..Българската демокрация е имитация на демокрация , тоест как прехода започна с имитация на демокрация и завърши като карикатура на диктатура в условията в които ние живеем в момента. „.

  Професор Иво Христов

 22. Заражда се усещането, че всичко е режисирано предварително с цел реставрация на Бойко.

  1. Добър ден! Действия по реставрацията на Бойко Борисов текат от есента. Започна се с приемане на разсипваш бюджет. Минава се през неприемането ново правителство на ГЕРП (груба грешка, която би унищожила ГЕРП за винаги, а лицето Борисов въдворила доживот в изправително заведение със строг режим). Сега ще се измисли карикатура на правителство или ще се мине към служебно, което на 1-ви Юни ще намери празна хазна, неработеща икономика, липса на приходи и невъзможност за разплащане на оперативните разходи! До 2 месеца ще се обяви фалит на държавата, който няма да е ,а сметка на Тиквата, а за сметка на Радев, БСП и „партиите на протеста“ ! Бойко отново излиза чист на сцената, обявява се за месия, заграбва от дебилния народ изпълнителна и президентска власт (съдебната му е васална, благодарение на един бивш негов министър Христо Иванов)! Така пътя за 4 години и ограбване на още десетки милиарди пред него е открит!!!! Да ви е честит Новия стар Премиер Министър! (Филмът ще се казва „Играта на Бойко“ и в момента ни се прожектира¡!!!!!!¡)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *