Публикувано на 01.08.2008 / 19:10

Пипнаха шеф на земеделска кооперация, подкупвал ченге

 

 

Той е в ареста за 72 часа. Полицейската операция по залавянето, на която присъствал и наблюдаващ прокурор от Окръжна прокуратура, се провела в сряда около 15:20 часа на паркинга срещу ВМИ-Плевен, където двамата имали предварително уговорена среща, съобщиха от пресцентъра на полицията.
С предлагането на въпросната сума Георги Таров искал да бъде прекратена проверка по преписки за дейността на земеделска кооперация. Именно затова задържаният дни наред настоятелно търсел контакт с полицейския служител и в началото на юли дори направил неуспешен опит да го подкупи.
Антимафиотът, който е с 13-годишен стаж в МВР, част от които като служител и в сектор “Икономическа полиция”, съобщил за случая и Окръжна прокуратура образувала дознание. В хода на работата по това дознание /чл.304, ал.1 от НК/ е проведена и полицейската операция по залавянето.
Повече информация по земеделските дела във Вълчитрън даде кметът на селото Богомил Петров. Според думите му Таров движи две кооперации. Едната е ЗК “Съгласие” /бившето ТКЗС/ с 14 хил. дка обработваема земя, в която той е член на Управителния съвет.
Друга е на името на майка му с площ от 12 хил. дка. Негов конкурент обаче управлявал трета кооперация. “Работата им върви добре. Георги закупи нови трактори и друга техника, с които обработват земята, и подобри добивите.
”Не съм чул хората да негодуват от него, дори бих казал, че са доволни”, уточнява Петров. Кметът обаче разкри, че наскоро няколко души напуснали кооперацията и отишли в другата на конкурента му.
Оплаквали се в селото, че заради това им решение Георги Таров не им дал полагащата им се рента. “Хората тук говорят, че земите на ЗК “Съгласие” били намалели, а в другата кооперация – на името на майка му, се увеличили. Били изкупували земи на хора, които имат имоти в нашето село, но живеят другаде. Не съм запознат с делата на Георги и не мога да кажа защо са го задържали. Иначе отношенията ни с него са нормални, каквито са и с ръководството на конкурентната му кооперация”, разказва още Богомил Петров.  

 

Георги Стоянов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *