« Върни се назад Публикувано на 25.04.2011 / 19:04

Петьо Блъсков: Управляващите готвят за журналистиката фашизъм!

 

 

"Това е жалък опит, прокаран по търлъци в парламента, да се удари четвъртата власт, да се постави тя на колене в предстоящите избори. От утре е уязвим всеки, които напише нещо срещу гей организации, срещу други раси и вероизповедания, и то наказателно", каза още Захариев. 
Петьо Блъсков директо квалифицира текста като "фашистки, сталински текст": "Страшното е, че в главите на управляващите се ражда идеята за такъв текст. Журналистите и демокрацията сме брат и сестра. Административните мерки срещу журналисти има и в Европа, но наказателното преследване по думите му минавало всякакви граници. 
Констатин Вълков от Дарик радиодо заяви:  "Свободата на словото е всъщност свобода на мнението – да разтълкуваш коя е правилната и коя – грешната позиция. Автоцензурата непрекъснато чука на твоята врата", каза програмният директор на Дарик.

Петьо Блъсков директно изрече, че за това са си виновни журналистите, които тичат след управлаващите и политиците и им се мазнят, мислейки си, че ще изкопчат новина, а „ политиците произвеждат само новини заради личниа си интерес”.

 

Afera.bg

«