« Върни се назад Публикувано на 10.01.2011 / 8:59

Петьо Блъсков: Журналистиката е паднала до тежък слугинаж!

 

 

В цялата работа няма грам журналистика, нищо не е проверено, просто ти дават една флашка и ти казват – публикувай я, пък нататък ще видим какво ще стане, ние знаем какво ще правим нататък, коментира още той скандала със СРС-тата.

Блъсков настоя, че вместо да се коментира самият проблем с подслушването в държавата, се рови съдържанието кой какво бил казал, след като дори няма елементарна проверка дали това са автентични, а не монтирани записи.

На въпрос дали той би публикувал тези разговори, ако ги е имал, Петьо Блъсков отговори така: „Само след проверка дали са истинни.”. Е, как може да се провери това?, наивно попита водещия Виктор Николаев и получи отговора: „Може. Въпрос на занаят”.

Блъсков акцентира, че българската журналистика отдавна е стигнала нивото на слугинажа, но това, което е демонстрирано с последните СРС-та е явен слугинаж. „Българинът си копнее за шпионаж. Фактът е един – подслушване и безхаберното му вадене на страниците на един вестник. Може да се изфабрикува всичко”, каза ое той.

„Червените искат да пуснат Борисов по президентската писта, след което ГЕРБ ще се скапе. РЗС и Алексей Петров са само инструменти, вършещи мръсната работа. Лош знак е, че досегашните главни редактори на Труд и 24 часа на практика бяха повишени. Още повече, че те превърнаха вестниците в политически играчи.”, коментира Едвин Сугарев.

Той бе категоричен, че ако Бойко Борисов се кандидатира за президент, ГЕРБ ще се разпадне.

 

afera.bg«