« Върни се назад Публикувано на 16.01.2011 / 10:23

Петър Христозов: Цветанов е най-недолюбваният човек в МВР и ДАНС – некомпетентен и алчен за власт!

 

 

-Господин Христозов, на 28 декември, много преди да се разразят настоящите скандали, вие констатирахте, че организираната престъпност вече работи за властта. Събитията от тази седмица напълно потвърдиха анализа ви. Читателите ви чакат с интерес на пазара новата ви книга "СПИРТ", в която представяте последните дни на правителството Цветанов – Борисов, както и поведението на двамата след падането им от власт. Какво ви бави или е спряна?
Проблемът е финансов и го преодоляваме с издателя. До края на януари ще бъде отпечатана, за да се чете. Събитията още не са ни изпреварили!

Да се върнем тогава назад. Защо мислите, че Бойко Борисов ще стане президент, а Кристалина Георгиева – премиер? Мнението ви неочаквано бе споделено дори от Иван Костов.
Развитието на събитията го подсказва. ГЕРБ няма скоро да падне от власт, въпреки че Цветанов е събрал там боклука от бивши милиционери и партийни секретари. В момента просто няма партия, която да състави правителство. Напразни са надеждите на Иван Костов и Стефан Софиянски, които отдавна трябваше да са на едно друго място, а не в политиката, но медиите продължават да им дават трибуна. Както виждате, в България гарван гарвану око не вади. Сидеров си отива, а и РЗС. Заслугата на Волен е, че продължава агонията на това правителство, а на Яне – че го наблъска в ямата. Народът ни гледа отстрани, сякаш ставащото не го засяга. България има нужда от ново лице, от човек, който да работи. Такава за мен е Кристалина Георгиева. Единственият изход за Бойко, който сам каза, че "без власт аз няма да съм жив", е да стане президент. Ако го изберем, разбира се…
Значи, ГЕРБ не е партия на Бойко Борисов?
Той  може само да се показва и да се хвали. Друго да сте видели? Върхът на безочието бе изказването му, че скандалите, които тресат държавата, са реклама за него. Щели да вземат парите на "ЛУКОЙЛ"? Как? Крадецът се дебне на входа, а не на изхода! Питайте генерал Ваньо Танов. Стисна за гушата Мишо Бирата в незаконната му фабрика в Мездра, а Бойко го върна от летището, за да подкрепи оправданията му с президента.
Променихте ли отношението си към Цветанов или към Симеон Дянков?
Не, категорично! Преди две години във вашия сайт казах, че Цветанов е получавал заплата по щата на Държавна сигурност, но излезе, че май това е най-малкият му грях. А Симеон Дянков – от Грузия –  е известен като човек на ЦРУ. За никого не е тайна, че тази шпионска централа покровителства и се издържа от корупцията. Но в САЩ си имат и ФБР, което й противодейства.
Вашето мнение за скандалите с подслушването и изнесените разговори?
Факт е, че уцелените признават!Танов – за натиска отгоре, Фидосова – за "онова момче от митницата в Лом". А за Менда Стоянова цял Пловдив от година знае, че Митко Милионера е нейн човек. Цветанов постави прокуратурата на колене, а Борисов днес иска тя да му помогне… И тъжно, и смешно! А е и безсрамно да се иска от нея да защитава беззаконието. Вижте, мръсният поток на скандалите се захранва от бистри ручейчета. Това е безспорната информация, която единствено са в състояние да дадат МВР и ДАНС. Цветанов се скъса да се хвали, че всичко и всички подслушва, а сега търсят някаква вездесъща частна агенция, с която да се оправдаят. Нали разбирате, че работата й трябва да се заплати – при мащабите на подслушване, сумата би била огромна. А така параноята на силовия министър я плащат всички българи. Когато работех върху образа на вътрешния министър в новия си политически роман "СПИРТ", разбрах, че това е най-недолюбваният човек в МВР и ДАНС – некомпетентен, алчен за власт и придобивки, но и сервилен към по-високостоящите, наши и чужди. Именно затова не друг, а служителите в МВР и ДАНС са дали и ще продължават да дават на медиите и разследващите журналисти тези записи.

 

http://www.obshtestvo.net

 

«