« Върни се назад Публикувано на 19.02.2014 / 16:38

ПЕТЪР СТОЯНОВ – СУМИСТА: ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ ОТ ТЕЛЕВИЗИОННИТЕ СТУДИЯ НИ ОСЪДИ И СЪДА БЕЗПРЕКОСЛОВНО ИЗПЪЛНЯВА ВОЛЯТА МУ. КУЛЕЗИЧ МИ ОТКАЗА ПРАВО НА ОТГОВОР!

 

Уважаеми медии, искам чрез вас да отправя послание до българската общественост. През последните три години, срещу мен се изля огромно количество помия и лъжи. Рупорите на кампанията срещу мен, бяха бившият вътрешен министър Цветан Цветанов и кликата около него. Внушенията и неистините, които се хвърляха бяха едната гледна точка. Не ни беше дадена възможност да отговорим на нападките и лъжите изречени по мой адрес.

Персоналната прокурорка на Цветан Цветанов, г-жа Ася Петрова и персоналният му съд, в лицето на ШОС, ми бяха ограничили правото да контактувам с други лица, освен с конституираните ми защитници. Истината, обаче лъсна още по време на процеса в Шумен, но в медийното пространство не се отрази, тъй като тези факти развенчаха мита за съществуващата ОПГ т.н. „ Килъри”.

Съда и поръчителите на този скалъпен процес неглижираха представените писмени и други доказателства и продължиха предварително зададената поръчка, а именно да бъдем осъдени на всяка цена!

Призовавам всеки, който има желание да разбере истината и да види нагледен пример за политическа корупция, да се запознае с делото. Нагледен пример, как изпълнителната власт, в лицето на Цветан Цветанов, от телевизионните студия ни осъжда и съда безпрекословно изпълнява волята му.

Искам да заявя, че съм готов да разкажа пред всеки от вас, който желае да разбере истината, по делото подкрепена с безспорни доказателства.

След предаване, излъчено по Нова телевизия на 15.02.2014г., „На светло с Люба Кулезич“, бяха изречени внушения и неистини спрямо мен, от псевдо психолога Тодор Тодоров и водещата Л. Кулезич. Очаквах да бъда потърсен за коментар, според широко прокламирания етичен кодекс на журналистиката, за да мога да отговоря на нападките. След като не бях потърсен, чрез моят адвокат Иво Найденов, в необходимият 24 часов срок се обадихме до екипа и, за да поискаме право на отговор. Беше ни отказано. Не се учудвам, че говорителката на кликата около Цветанов, не ми дава право на отговор.

Като сериозен журналист г-жа Л. Кулезич, мислех че ще ми бъде дадена възможност да опровергая голословните твърдения на нейният гост, дори ако се наложи да рецитирам любимият ми поет Никола Вапцаров.

Петър Стоянов

«