« Върни се назад Публикувано на 17.12.2014 / 9:21

ПЕТКО СЕРТОВ ПРЕЦАКАН КАТО МВР-МИНИСТЪР И ВИЦЕПРЕМИЕР ОТ ПЕЕВСКИ & ДОГАН & „КРЪГА – ДРАШКОВ”

СертовВестник „Галерия” вади на показ задкулисна информация, останала в тайна по времето на съставянето на правителството на Орешарски. Три седмици преди гласуването на кабинета Орешарски, Петко Сертов е имал среща с Орешарски като бъдещият премиер му предлага поста на вътрешен министър и вицепремиер. Нататък във времето между Орешарски и Сертов се провеждат няколко работни срещи, на които се обсъждат задачите, които трябва да свърши МВР след злокобната „ера” на Цветанов.

Сертов разработва стратегия като привлича свои приближени от службите, с които е работил.
На 29 май 2013 година новото правителство трябва да бъде гласувано.
На 25 май вечерта Орешарски звъни на Петко Сертов като му казва, че „плановете се променят” и друг ще стане вътрешен министър. Орешарски притеснено се извинява, като казва, че „решението било политическо”.
„Другият” е назначеният нов МВР министър в лицето на Цветлин Йовчев, на когото при прочитането на състава на правителството Пламен Орешарски сбърква името.
Цветлин Йовчев е изявен представител на „Кръга Драшков”, с който „екипа” на Сертов в ДАНС -1 е в остра конфронтация. „Кръга Драшков” е свързан години наред с покровителството на Доган, а в последствие на Делян Пеевски.
Преплетката между ДПС и Бойко Борисов пък личи в толерирането от страна на Борисов на Цветлин Йовчев и компания, които по времето на ГЕРБ достигат невиждани кариерни висоти.

Afera.bg

«