« Върни се назад Публикувано на 11.12.2017 / 18:01

ПЕТКО ОТ „АКЦИЯТА ЛЯСКОВЕЦ“ ИСКА ВЪЗОБНОВЯВАНЕ НА ДЕЛОТО, ЗАРАДИ ШОКИРАЩИТЕ ИСТИНИ ИЗНЕСЕНИ ОТ „АФЕРА“ ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ НА ГАЙКОВ И ЛАЗАРОВ!

ПЕТКО ПЕТКОВ ЛЯСКОВЕЦДО: Главния прокурор на Р България

ИСКАНЕ

За: възобновяване на КНД №402/2017 год. на ВКС

От: Петко Савов Петков, ЕГН 6110……, понастоящем находящ се в ОЗ Ловеч-XI гр.-л.св.

Основание: чл. 422 ал.1 т.1 и т.3 от НПК

Уважаеми Господин Главен Прокурор,

Осъден съм по КНД № 402/2017 год. на ВКС на доживотен затвор без право на замяна.

1.Преди няколко дни в публичното пространство по всички национални ефирни телевизии и в сайта на „afera.bg”, излезе признание на служител на СОБТ за извършени престъпления на Главния секретар Светлозар Лазаров, на командира на СОБТ Георги Гайков, на служители на деловодството на СОБТ и на баретите от СОБТ, участвали в акцията на 14.03.2014 год. през нощта в гр. Лясковец. С доста големи подробности са описани всички престъпления на тези служители под диктата на Лазаров за затаяване на истина пред съда – ВТОС и потвърдяване на неистина- по чл. 290а, за лъжесвидетелстване пред съда- по чл.290 ал.1, за изготвяне на или за преправяне на истински с цел да заблуди орган на съдебната власт- по чл. 287а, за вещо лице, което пред съд устно или писмено съзнателно даде невярно заключение по чл.291, за създаване на официален документ с невярно съдържание с цел заблуда на съда, за подмяна на важни веществени доказателства и за подбуждане  другиго към престъпление по чл. 290, 290а и чл.291 на повече от две лица  по чл. 293 ал.2 вр. с ал. 1 от НК.

2.На основание техните престъпни действия, с които те въведоха в заблуждение съдилищата на трите инстанции за моята вина, аз бях осъден.

2.1. Но техните престъпни действия не свършват до тук. Чрез тях те прикриха свои други престъпни действия и груби нарушения по служба, превишавайки правата си, изразяващи се в незаконна акция, ръководена от мъртво пияния Гайков в изпълнение на безумната заповед на Гайков и изпълнена от също пияните барети, които едновременно откриват огън от четирите посоки на дома ми, в следствие на което сами са се изпозастреляли в акцията с начален час 4.40 часа по тъмно.

2.2. Възползвайки се от служебното си положение безнаказано да убиват, когато и който преценят техните началници, баретите направиха опит да убият майка ми на 80 год. – пенсионерка и мен – един обикновен човек с наднормено тегло  от 120 кг, в смисъл не съм супермен, в съня ни, в собствения ни дом, без предупреждение, без да обявят кои са и какво искат от нас, с директна стрелба, без да сме сторили никому нищо зло, не само тогава, но и цял живот сме живяли честно и почтено, не сме криминално проявени и никога не сме съдени за престъпления. Майка ми цял живот е работила като счетоводителка, а аз в туризма.

2.3. Изненадаха ни и ни нападнаха с масирана стрелба докато спим и нямах време дори да се обуя и през цялото време на акцията съм бил бос като Брус Уилис в „Умирай трудно“.

2.4. Благодарение на адекватните ми и бързи действия аз спасих майка си от сигурна смърт, вкарвайки я в банята на жилището ми от 200 кв.м., но мен раниха неколкократно. Започнах да им викам да спрат да стрелят, че има хора и ще ни убият, но вместо това, те усилваха огъня в посока на моя глас, от което разбрах, че целят да ме доубият. На прозорците ми има чаршафи, от които не се вижда нито от вън на вътре , нито от вътре на вън, а и беше още нощ, пълна тъмнина. По това време леко се развиделява към 6 часа. Бяха изстреляни към 580 куршума по нас и над 100 светлино- звукови шокови гранати, едната от които се взриви на главата ми в лявото ми слепоочие – след отскок от вратата, от което загубих за неизвестно за мен време съзнание, но оцелях благодарение на плетената шапка, с която спя. Челото ми бе сцепено 10 см. Получих общо 12 огнестрелни рани, като по чудо останах жив, че и линейка не ми пуснаха, за да умра от кръвозагуба – над 2 часа я чаках след няколко обаждания на майка ми. А после караха като на мъртвец, съвсем бавно, с полицейска кола отпред, за да умра по пътя от кръвозагуба, с което да намалят свидетелите на престъпленията им.

3.1. Моля да разпоредите проверка на изнесеното от мен, като за източник и свидетел на тези нови обстоятелства по делото ми се ползват показанията на въпросния служител на СОБТ, подробности по които има при администратора на сайта “Afera.bg” и в самия сайт от 30.11.2017 год., като се изискат имената му за подробен разпит.

3.2. Моля всички преки и косвени участници в качеството им на свидетели по делото ми и служители на СОБТ, ведно с техните началници, имали отношение по какъвто и да е начин с делото ми, да бъдат предадени за разследване на Военна прокуратура по горепосочените членове от НК и за предаване на Военен съд на виновните, а другите на другата прокуратура.

3.3. А във връзка с реална опасност от влияние над свидетелите по време на разследването, както и да се укрият, да им бъде наложена МНО „задържане под стража“ на Лазаров и Гайков за извършени от тях тежки умишлени престъпления против съда и личността, както и по служба.

3.4. Моля за спешност на тази проверка и след приключваето й в съответствие с резултатите от нея да отправите искане към ВКС на осн. чл. 420 и 424 от НПК за възобновяване на делото ми по чл. 422 ал.1 т.1 и т.3 от НПК, като направите и искане по член 270 от НПК, ВКС да ми отмени или измени МНО „ задържане под стража“.

04.12.2017 год.                                     С Уважение:

Затвора Ловеч                                       /Петко Петков/

Бележка на АФЕРА: В искането на Петко Петков очевидно се визира статията в сайта АФЕРА, която припомняме:

ЛЪЖАТА „ЛЯСКОВЕЦ“! ЗА ПЪРВИ ПЪТ ОТВРАТИТЕЛНАТА ИСТИНА НА БЯЛ СВЯТ! СЛУЖИТЕЛ НА СОБТ: ЕТО ГИ БЕЗОБРАЗИЯТА И ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА ИЗВЪРШЕНИ ОТ КОМАНДИРА НА СОБТ ГЕОРГИ ГАЙКОВ! ПРИСТИСНАХА НИ ДА ЛЪЖЕМ! КОЛЕГАТА МИ СИ ОТИДЕ ОТ ТОЗИ СВЯТ, ЗАРАДИ НЕКАДЪРЕН НАЧАЛНИК. ЗА НАС ОСТАНА СРАМА!“

 

«