« Върни се назад Публикувано на 14.01.2011 / 10:43

Петима агенти на ДС имало в ПГ на ГЕРБ?

Всеки ден БСП излиза с една или друга атака срещу Цветан Цветанов. Нямате доказателства, че вицепремерът е част от ДС, контрира народният представител от ГЕРБ Доброслав Димитров.
Демократичната държава не може да се гради върху скрити зависимости на хората, отсече той.

Вие нямате теза, каза още Димитров. Вие показвате двоен стандарт, отвърна му на свой ред Кутев в словесния двубой в студиото. Безспорен факт е, че имат сътрудници на ДС в тяхната парламентарна група, питайте г-н Лазаров сътрудничил ли е на ДС, продължи тезата си червеният Кутев.

За да станеш посланик, обикновено има кариера и не принадлежността към ДС е осигурявала тази кариера, обясни той. Не е така, принадлежността към ДС е давала по-силен старт, но ДС не е позволявала посланици да бъдат вербувани, дори и по нейно време. Защото, ако това излезе наяве, щеше да постави държавата в конфузна ситуация. 21 години след края на режима, хората не са поставени на равно начало, опонира Димитров.

Ако искате да докарате нещата докрай, хващайте Ваньо Танов, хайде Божидар Димитров го освободихте, но продължавайте с хората от парламентарната си група, зпрепоръча Кутев. Държавата е в неудобна позиция, но трябваше тихомълком без шум, елегантно и фино определени хора да се изтеглят от системата, договаряйки това с президента, за да не се бламира държавата, обясни тезата си той.

afera.bg

«