« Върни се назад Публикувано на 03.10.2021 / 10:45

ПЕРДЕ ЗА БАЛЪЦИ. „НЯМА ДА ПОЕМА ОТГОВОРНОСТ!“. КАКВА ТИ ТУК КОНСТИТУЦИЯ, МЕН БАЙДЪН МЕ ПОСОЧИ, ЩОТО СМЕ В „СИНЕРГИЯ С ДНЕВНИЯ РЕД НА САЩ“

Плашат ме с наказателна отговорност, с 3 години затвор, не се чувствам виновен в себе си и няма да поема отговорност, каза бившият икономически министър.

Кирил Петков призна в студиото на БТВ, че е подписал невярна декларация за гражданството си, когато е трябвало да бъде назначен за служебен икономически министър. Това означава, че е нарушил Конституцията, а  указът на президента Радев е противоконституционен.

„Направил съм административния процес по изпращане и завършване относно канадското ми гражданство. На документа пише 20-ти август. Моята работа като българин беше на 21-ви април да подам декларация, която работа съм свършил“, обясни Петков.

Петков беше категоричен, че е подписал декларация през април, че не е чужд гражданин, защото е подал документи за отказ от канадско гражданско. Но към този момент не е имал документ от канадската държава, че го освобождава от гражданството  си, което е задължителното изискване на българската Конституция.

…Кирил Петков продължава да набляга на факта, че на 21 април 2021 г. е подал заявление за отказ от гражданство и е върнал своя канадски паспорт в посолството и  смята, че именно датата на волеизявлението за отказ от гражданство, а не моментът на връчване на административния акт, показват неговата воля.

Конституцията обаче е категорична – датата на отказ от гражданство се счита от датата на документа, с който съответната страна удостоверява, че лицето вече не е неин гражданин.

В случая Кирил Петков е имал двойно гражданство в момента на назначаването си за служебен министър – 12 май 2021 и е бил такъв до 20 август 2021 – повече от три месеца…“

На това му се вика на разговорен език – перде!

Нямал да поеме отговорност, щото нъц, нъц. Що нъц, нъц? Щото, байновци, Байдън ме посочи мене, бееее! Какво ти тук двойно гражданство, каква ти тук Конституция? Ние сме в „синергия с дневния ред на САЩ“.

Типично поведение за остапбендеровец. Но отново наблягаме, че е бледо копие на Остап Бендер, защото Остап Бендер е конгениален, а тоя е очевадно „тука има, тука нема“. За балъци.

Afera.bg

«