Публикувано на 03.10.2021 / 10:45

ПЕРДЕ ЗА БАЛЪЦИ. „НЯМА ДА ПОЕМА ОТГОВОРНОСТ!“. КАКВА ТИ ТУК КОНСТИТУЦИЯ, МЕН БАЙДЪН МЕ ПОСОЧИ, ЩОТО СМЕ В „СИНЕРГИЯ С ДНЕВНИЯ РЕД НА САЩ“

Плашат ме с наказателна отговорност, с 3 години затвор, не се чувствам виновен в себе си и няма да поема отговорност, каза бившият икономически министър.

Кирил Петков призна в студиото на БТВ, че е подписал невярна декларация за гражданството си, когато е трябвало да бъде назначен за служебен икономически министър. Това означава, че е нарушил Конституцията, а  указът на президента Радев е противоконституционен.

„Направил съм административния процес по изпращане и завършване относно канадското ми гражданство. На документа пише 20-ти август. Моята работа като българин беше на 21-ви април да подам декларация, която работа съм свършил“, обясни Петков.

Петков беше категоричен, че е подписал декларация през април, че не е чужд гражданин, защото е подал документи за отказ от канадско гражданско. Но към този момент не е имал документ от канадската държава, че го освобождава от гражданството  си, което е задължителното изискване на българската Конституция.

…Кирил Петков продължава да набляга на факта, че на 21 април 2021 г. е подал заявление за отказ от гражданство и е върнал своя канадски паспорт в посолството и  смята, че именно датата на волеизявлението за отказ от гражданство, а не моментът на връчване на административния акт, показват неговата воля.

Конституцията обаче е категорична – датата на отказ от гражданство се счита от датата на документа, с който съответната страна удостоверява, че лицето вече не е неин гражданин.

В случая Кирил Петков е имал двойно гражданство в момента на назначаването си за служебен министър – 12 май 2021 и е бил такъв до 20 август 2021 – повече от три месеца…“

На това му се вика на разговорен език – перде!

Нямал да поеме отговорност, щото нъц, нъц. Що нъц, нъц? Щото, байновци, Байдън ме посочи мене, бееее! Какво ти тук двойно гражданство, каква ти тук Конституция? Ние сме в „синергия с дневния ред на САЩ“.

Типично поведение за остапбендеровец. Но отново наблягаме, че е бледо копие на Остап Бендер, защото Остап Бендер е конгениален, а тоя е очевадно „тука има, тука нема“. За балъци.

Afera.bg

Коментари 27 за
“ПЕРДЕ ЗА БАЛЪЦИ. „НЯМА ДА ПОЕМА ОТГОВОРНОСТ!“. КАКВА ТИ ТУК КОНСТИТУЦИЯ, МЕН БАЙДЪН МЕ ПОСОЧИ, ЩОТО СМЕ В „СИНЕРГИЯ С ДНЕВНИЯ РЕД НА САЩ“”

 1. Проф. Ивайло Дичев е направил теза спрямо случая. Ето я:
  https://offnews.bg/dw/petkov-i-vasilev-niama-da-spasiat-balgaria-no-mogat-drugo-760324.html
  Предлагам я за прочит заради извода му, който е неверен:
  „Либералният център, където се целят, е преди всичко прагматизъм – съвършените неща нека оставим за един друг свят.“ Прагматизмът не е либерализъм. Още Дюи се отрича от създадения от него прагматизъм. Проф. Дичев търси актуална идеологема за добрите си в редица отношения разсъждения, но в мисленето идеологемите не се котират, дори само за финал. Следователно, защитата е проблемна. А без „съвършените неща“ този свят е възможен, но без тях струва ли и крепи ли се на нещо или някого?

  Без пояснения:

  Ответ „от“ Свети Кирил Философ

  Спасителното – скок над правилата
  със правило от висшите селения,
  разпъвано с правава на сатаната
  чрез ревността във негови владения

  Спасителното – Кръст на Светлината
  със рани от прободена живителност –
  от невъзможното извайва чудесата –
  цветята на Иисусовска творителност.

  19 ч., 11.02.2015
  София
  ….
  Софра с Господ

  Със Господ на софрата е спокойно –
  Храната храни с Неговата милост –
  със Него си в наличие пристойно –
  нахранен си със Хляб и Небо – живост.

  19,30 ч. 11.02.2015
  София

  Азбучна милувка

  На Господ във сияйната Словесност
  ликува Светлоносното решение –
  чудесно със исконната заветност –
  и милостиво – отклик на прошение *

  19,30 ч.,11.02.2015
  София
  *молитва

  Чудесното – от длани на Отеца –
  копнежност от изваяна прекрасност,
  елмаз във красотата на венеца –
  на Господа великата задачност!

  19, 38ч., 11.02.2015
  София
  ……
  На/от Свети Кирил Философ

  И Словото снизхожда във дарение
  на чистия, разцъфнал над Разпятие,
  и Азбука от висшето селение
  му се дарува за свето занятие.

  И чистият**, достоен в дарование,
  приема дарове небесни в окриление
  и ги извайва в Словото – послание
  и Мъдростта излива в озарение.

  19,43 ч., 11,02.2015
  София
  ** чистота на ум, душа и тяло в Духовен Православен смисъл. Не е чистота
  с къпане и тупане. Монашеско битие на единение с Бога в исихия ( молитвено
  мълчание), в което Бог може да дари озарение, прозорливост, виждане,
  решения и др. духовни дарове. В този смисъл философията без исихия е недостатъчна
  ……..
  В хода на политическите и др. изкушения и от имитации се пускат в употреба
  разни понятия. Изкушения да искаш. Но дали се изкушаваш? Без Бога не се разпознава изкушение
  и не се изчиства от него, ако си се поддал.

  1. За „цвета на нацията“ – и това е пуснато в полтически аспект! Съвсем неуместно, претенциозно, не даващо никакви ориентири: какъв „цвят“? „Лаф да става!“ Левски е Апостол и не е бил назоваван „цвят на нацията“, защото за да си „цвят“, първо трябва да си мъченик на Народа си, например. И това не е анахронизъм, а перманентен механизъм за „цъфтеж.“

 2. Котката почна да хваща мишки даде гаранции, че и занапред ще го прави, а ние почнахме да спорим – бяла ли е или черна.
  Прав е дядо Павел, при условие че имаш и едното и другото гражданство, значи можеш да заеме длъжности и в двете държави и после гражданите да те гледат под лупа дали си вършиш работата добре.
  Ако имам 5, пет, гражданство и ме изберът в родината ми, какво трябва да правя? Да чакам 5 години да се оттърви от четирите?
  Смисълът на изискването на нашата конституция е, че не може гражданин на друга държава да стане наш ръководител, без да е БГ гражданин.
  А Сакса, на кой беше гражданин че го избрахме за да ни оправя 800 дни?!?

 3. BASBAKAN BOYKO скоро ще цъфнe на „Козяк“ Str за политическо убежище! каза:

  Времена Горбачевщины:
  Недопустим е политически натиск върху КС
  Юридическият съветник на Департамента по правосъдие на САЩ Джесика Ким и секретарят по политико-икономическите въпроси на американското посолство Марина Грейсън са оказвали натиск върху съдии от Конституционния съд да се произнесат в полза на Кирил Петков .

 4. Новият „проект“ на другаря зелен чорап Гадев начело с двамата харвардски лигльовци, по нищо не се отличава от „проекта“ на другаря Гоце Седефчов от преди 10 години.
  След края на своя втори мандат, Гоцето си направи своя партия – АБВ.
  В началото след създаването си минаваше 5-6 % и успя да вкара в парламента 10-12 свои депутати, че дори и свой министър имаха в едно от правителствата на Тиквата, но после се сринаха до 1-2%, и в момента АБВ-то на Гоцето е с почти със затихващи функции.
  Същото се очаква и с „проекта“ на Кирчо&Кокорчо – ще оберат 12-14% от гласовете, предимно от най-ниско образованата и интелигентна част от ехалето и ще имат 20-25 свои депутати в следващото НС.И после и те ще сринат до 1-2% като при другаря Гоце.Това разбира се ще се осъществи след като дори и най-ниско интелигентната част от народонаселението прогледне и „стопли“ какъв всъщност е този нов „проект“.
  А същността му е проста – да краде и отнема гласове от всички участници в статуквото – БСП, ГРОБ, ДБ, ИТН плюс ИБНИтата на Маямата и Бабикянина.

 5. РЕАЛНАТА ПРОГРАМА ЗА ПРЕКРАСНА БЪЛГАРИЯ: Приватизация на здравната каса и на НОИ. 20 средни болници и 5 супер болници, разпределени в страната на издръжка сегашните пари отделяни от данъците извън НЗОК, и 70% от акцизите – до 7% от БВП. Здравните каси да се управляват извън правителството и да са под контрол или собственост на работодателите, работодателските синдикати, и собственост на банки, СОБСТВЕНОСТ НА РАБОТНИЧЕСКИ ПРОФСЪЮЗИ. Осигуряването се приватизира, и излиза извън държавата. Частните и профсъюзните пенсионни фондове с лични партиди, да са принудени от законът да инвестират 30% в селското стопанство, 30% в строителството, и 30% в енергетиката, 10% в примерно крипто валута или – каквото си решат – или пак по закон да инвестират в магазини за облекло и производство на облекло 5% и 5% в хранителни магазини. Това са 10 милиарда лева, при увеличение на доходите докато стане ще е 20 милиарда годишно, 6 милиарда в селско стопанство, 6 милиарда в строителство – 100 000 апартамента или къщи – годишно. 6 милиарда за АЕЦ или ВЕИ, и водоснабдяване – язовири и тръби, годишно, ще изкупят с вашите пари водните дружества във всеки град и вие ще контролирате, а високите цени ще са за вашият джоб. 1-милиард за нови заводи за дрехи и обувки, и магазини, всяка година. 1-милиард за нови хранителни магазини – всяка година, ще изкупят всички чужди вериги.

  … … Държавната пенсия да е 15% от БВП, 18 милиарда сега. 1000 лева за тези с доход под минималната заплата, с доходи до средната заплата – пенсията от държавата да е по-малко.

  ….. … Един милиард нови на пазарът мултиплицира още един милиард на пазарът. Ако държавата взима 50% от доходите като данъци, значи щом тя пусне един милиард чрез пенсии, те се мултиплицират като 30% веднага отиват в държавата, а 70% отиват отново за потребление – от които пак 30% за държавата, и пак и пак, и така държавата си връща дадените пари. Дефицитът е да харчиш сега което ще спечелиш до една година. Ако държавата харчи една трета от БВП, при растеж от 3% на БВП, за държавата идва допълнителен 1% от БВП. При харчене на този един процент преди да е получен или го вкарваш в бюджетният списък – харчове, този процент от БВП ще влезе в хазната преди хазната да стане на нула. Така държавата стимулира потреблението и икономиката без да взима дълг. .. И Китай има бюджетен дефицит и огромно количество широки пари, и 250% заеми спрямо депозити – и скандинавците така.

  …………….. Увеличените доходи – увеличават потреблението, то стимулира инвестиции и производство, но и производителност. И високите заплати стимулират и високата производителност – чрез по-добри машини и по добра организация – принуден да вземе инвеститорът. Ако не може, ще освободи място за можещите. ………………………….. Януари 2022г. – 1000 лева, януари 2023г. – 1200 лева, 01.01.2024г. – 1440 лв, 01.01.2025г. – 1728 лв., 01.01.2026г. – 2073 лв. – минимална заплата. Сега 8 милиарда се дават от НОИ за осигурителна пенсия, и 4 милиарда за държавна пенсия – субсидия. Това е 10% от БВП, други страни дават 15-16% от БВП за пенсии. Държавата да дава 10 милиарда за пенсии, равни за три категории, 500 за тези с доход под минималната заплата, 200 лева за тези под средната заплата доход, и 100 лева за тези над средната заплата. 15 пъти разлика и 15 категории да е осигурителните пенсии от НОИ – които ще растат със нивото на заплатите, изчислени според 5 нива осигурително време и 3 нива осигурителен принос. Ако се осигуряваш 10 години на средна заплата, ще имаш категория 2 и ще взимаш пенсия 7,5 пъти по-малко от най-високата 15 категория. …………. НОИ е несправедлив – пенсията не се наследява и не се спира след като ти изтече приносът – това което си внесъл и да си само на държавна пенсия – социална. Военен работи 20 години, а вече получава 33 години висока пенсия и е получил 500 000 лева – сегашни, заплатите му 20 години са били за 500 000 сегашни лева. ………………….. ИЗНОСЪТ НИ Е НАД 44 МИЛИАРДи ДОЛАРИ. Защо ни е да инвестираме ЗА ИЗНОС? Сега внасяме 100 000 стари автомобили и 20 000 нови, на обща стойност Един милиард долара. Ако купуваме 150 000 нови автомобила от чужбина, по средно 20 000 долара, това е 3-милиарда долара. И смартфони за 2 милиарда на година внос, и толкова дрехи внос, и храни внос – култови. До тук са 9 милиарда долара. Кое още не можем да произведем? Но изнасяме за 44 милиарда долара, значи толкова долари внасяме, и толкова може продукция и услуги да внесем. ………………. КУЛТУРА??!! – 100 милиона за филми, 100 милиона за сериали по БНТ, 100 милиона за сериали по частните телевизии. Нека на НОВА ГОДИНА има финал на МЕЛОДИЯ НА ГОДИНАТА, ДИРЕКТНО, по модел на съветската Песня-..1984…. с награден фонд 5 милиона лева, първа награда 3-милион лева, втора 1-милион лева, трета 0,5 милиона, и още 5 награди по 100 000 лева. Всяко село да има 100 човека жури и всеки град 1000 човека жури. Избрани по жребий от цялото население на селската или градската общност.

 6. Иван Гешев също се спотайва и следи посоката на вятъра ……………………….

 7. Като и канадска гражданка, мога категорично да заявя, че Кирил Петков към момента на подписване на Декларацията за отказване от канадско гражданство е бил гражданин на Канада и се счита за такъв до излизането на решението от канадската държава. Подписа му, че е български гражданин е ГРУБО нарушение на Конституцията на Република България. Същото лице трябва да носи наказателна отговорност по българските закони. Още повече, че същият много добре познава канадската правосъдна система, при която е НЕДОПУСТИМО такова поведение. Ако е в Канада, едва ли лицето Кирил Петков ще се отърве само с административна глоба. Законите трябва да важат с еднаква сила за всеки един от нас.

 8. А какво ще кажете за истеричния крясък на Асен Василев в студиото на Панорама, срещу Карадайъ“?
  „Лъжеш, лъжеш, лъжеш“
  Това не е политическо поведение и не виждам как ще се справя с напрежението с тези разклатени нерви.
  Не казвам че Петков и Василев нямат професионални качества, но не бих им се доверила.

 9. Кирчо, чакам те с нежна стразд за първата брачна нощ ! зЕми си и кофа с грес…

  1. Бай Ставри, в сърцето си Кирето е българин, в главата е канадска ливада, но щом е подписал невярна декларация и ще идва при теб, отзад трябва да е турчин.

 10. Нещо като УСЕЩАМ се РАЗВЕДЕН ??? Подал съм МОЛБА за РАЗВОД но няма РЕШЕНИЕ на СЪДА !!!
  Ами ХАРДкорчо дотогава по ЗАКОН си ЖЕНЕН !!!
  Неговото Усещане е като онова УСЕЩАНЕ за КОРУПЦИЯ в България !!! Страната на УСЕЩАНИЯТА!!!

 11. Това вече прилича на сапунен сериал. Смешно за външни наблюдатели и тъжно за българи. Излиза, че Кирил Петков НЕ е човек с чиста репутация! Нагло е да говори за почтеност, когато на него му липсва подобна!…

  1. Германските фирми в България: корупцията е маловажна, щом бизнесът върви?
   Абе чия дума е ГЕШЕФТ…???Май е с немски произход???

 12. Реалната му подкрепа на Кирил от Канада е под 3%, и той вече го е научил от пиарката си Дияна Дамянова, за това бърза да сключи коалиционни споразумения, защото реално остава извън парламента!!!

 13. В случая Кирил Петков е имал двойно гражданство в момента на назначаването си за служебен министър – 12 май 2021 и е бил такъв до 20 август 2021 – повече от три месеца.

  Такова нарушение на Конституцията България не помни!

  Бившият икономически министър коментира социологическите проучвания
  и шансовете на формацията за бъдещия парламент:

  „Формирахме партия и вече имаме над 15% ? ???. Вярвам, че тези 30%, ???? които поставихме, са напълно реални. Първите партньори, които обявихме, са ПРОДАЙБЪЛГЕРИАНЦИТЕ от ДБ и и ей-б@-ните Пчеличкии ХаджиБабета от ИБГНИ. Смятаме да подпишем документ, който след изборите да се превърне в коалиция. Сега ще подпишем документ, който ще наречем „Принципи на бъдещо управление“.

  Айде у лево при Сливата – Миндил от Кюстендил..

 14. –Това прави указа на президента Радев противоконституционен–

  –Кирил Петков призна, че е НАРУШИЛ Конституцията –
  ПОДПИСАЛ е НЕВЯРНА ДЕКЛАРАЦИЯ за гражданството си–

  http://epicenter.bg/article/Kiril-Petkov-prizna–che-e-podpisal-nevyarna-deklaratsiya-za-grazhdanstvoto-si–Nyama-da-poema-otgovornost/261413/2/0

 15. Не вярвам, че хората ще му се вържат на тоя мошеник! Личи си , че говори само общи приказки и кухи фрази без никакво съдържание и смисъл! КАто го питат за отношението му към ИТН всеки път обяснява, че си говори с 90годишната Мика и раздава постове като все едно държавата е негова собственост! Последната му простотия е, че Лозан Панов щял да бъде новия главен прокурор…

 16. Да взема да побързам да дам декларация че съм гражданин само на Марс, за да може братиньо Мъск да ме има в предвид като почнат да редят министерствата там.

  Дано това ми намерение остане в таѝна, и конституцията на Марс да не ми попречи!
  Иначе ще ми трябва влиятелен амбасадор от тук – да удари едно рамо…

 17. ХИТЪР ПЕТЪРРейтинг: 21K|2021.10.03 09:54ч.

  „Да, плашат ме с някакви до 3 г. затвор, но не се плаша. Продължаваме промяната и няма какво да ни спре. Ако КС се произнесе, че съм с двойно гражданство, ще приема тяхното становище. Това, че на 20 август е завършена процедурата доказва, че съм подал информация април. Не чувствам виновност в себе си. Направил съм всичко.

  НЕ, НЯМА ДА ПОЕМА ОТГОВОРНОСТ. Пред себе си вярвам, се съм направил всичко“, категоричен бе Петков.
  Лъжец и мошеник си КлатиКурецо пардон Кирецо и Киртак та чак дрънчиш на кухо..

  Ето на това му се казва простит’утка и плашипутарник. Да те хванат в нарушение и престъпление и да казваш,
  че няма да поемеш отговорност.
  И тоя плашипутарник и измамник бил почЕтен и иска да ви управлява?

  Гласувайте за поробителите си!
  Кирил Петков:
  Мая Манолова отляво, ние сме новият център, ДБ отдясно OFFNEWS
  21 септември 2021 в 19:01 |6115|4

  „Аз ги виждам – Пчеличката Мая Манолова отляво, ние плашипутарниците ,простит’утките и подлогите на Сатаната Мустафата Вещицата и Американското посолство и Фърчилото сме новият център, ПРОДАЙБЪЛГЕРИАНЦИТЕ от Дай дий през гащите и просото ДБ отдясно, където трябва да се споразумеем за общи принципи за едно бъдещо коалиционно управление“.

  Така Кирил Петков обясни пред БНТ, че не е отказал коалиция на Демократична България и ИЙЕБНИ ГИ , а е уточнил, че не трябва да са с общи листи и да се споразумеят за ОБЩИ ПРИНЦИПИ.???
  ? Каквото и да означава това???

  Не трябва да караме хората да гласуват за някаква конфигурация, която е неестествена за тях, трябва да имат избор между ЛЯВО, ЦЕНТЪР и ДЯСНО, но да са сигурни, че ние сме се разбрали върху общите принципи за бъдещото управление, така че да са сигурни че след изборите няма да има дескоодринация, допълни Петков..

  Корнелия Нинова и БСП-то ако направят коалиция с тия измамници си заслужават съдбата.
  Да вървят по Дяволите!

 18. Е ,хубо де,канадец бил ?!
  Ако беше рептил по-добре ли щеше да е ?

  Венсеремос.

  1. Жалко!

   Неделнишки!

   Види се, че между канадец и рептил циментирано стои „МОШЕНИК“!

   И няма да „Венсеремос“ с него, най-много рептил Джо да се събуди и зарадва!

   1. „Петков“ е много популярна фамилия в усарско, затова на дъртия веднага му светна да го спомене в изказването си….

  2. В същото това време той е бил и български гражданин / при това по рождение/. И като такъв има пълното право да бъде избиран и назначаван.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *