15 години afera.bg
« Върни се назад Публикувано на 17.12.2020 / 17:32

ПЕРВЕРЗЕН ТАНЦ ПО ОСТРИЕТО НА КОСАТА! ПО-СКРОМНО С ЦИФРИТЕ, АКО ОБИЧАТЕ.

Особен вид политическа превъзбуда тресе ежедневно Нашия политически естаблишмънт.

Вчера, сряда, по една от националните телевизии един настоящ опозиционер хвърли балистичната бомба, че от България към вероятно един По-неидиотски свят от сегашния потеглят близо 700 души.

Друг пък ококорен овластен розобузко, с вид на нескромно кеширал 5-цифрена месечна сума за нищоправенето си, триумфално ни облъчва, че черната статистика ескалирала…

Излиза, че и Едните, а и Другите едва ли не стискат палци колкото се може повече наши сънародници да пътуват с еднопосочен билет към Тихите общежития (бел.авт. гробищния парк).

Дами и Господа! Другари и Другарки!

Това ми прилича на Петзвезден перверзен танц по острието на косата!

И тук никой не иска да влиза в темата за Пандемията. Да, има я, безспорно, окей.

А сега следва нещо много любопитно. И то е от световния сайт: countrymeters.info(bg) Bulgaria

Международен портал на Департамента по икономически и социални въпроси на ООН. Нещо, което много трудно може да се изманипулира.

Точно там, на вчерашната дата, 17 декември, фигурират 287 българи, които са предали Богу дух.

195 души от тях, според Нашите родни статистици са ни напуснали от това, което е „модно пандемично“ в момента да си отиваш… Интересно, значи останалите само 92 от тази цифра остават починалите в следствие на: естествена старост, онкозаболявания, инфаркт, инсулт, диабет, самоубийства, насилствена смърт, автомобилни и промишлени злополуки, СПИН, множествена склероза и т.н.

Да, но 287 души е традиционна траурна цифра и за април, май, …ноември и декември тази година. И следва най-интересното от този сайт, за цялата календарна 2019-а година в леталните таблици фигурират 108 083 българи. До вчера, 17 декември, 23.59 часа починалите в родината ни са общо 100 830 души.

Дори и семпъл човек с Отличен „3“ по математика би изчислил, че до края на кошмарната 2020-а година, тези българи, които за съжаление няма да бъдат около Нас ще са около 3000 по-малко отколкото миналата година.

Да, Оная с тъмните одежди с косата явно няма да излезе в отпуск, а България далеч преди 2020-а година е сред олимпийските фаворити в мрачните хроники.

За наше успокоение има и интернационални фокусници на цифрите. За 60-милионна Италия, емблема с отрицателен знак на световната истерия с парола: Exitus (б.а. Край), тези същите сладури бленуваха да бъдат 700 000, а се оказва, че отново според countrymeters цифрата се стопява до към 579 000 души.

Може би за неудовлетворение на един световен „Доктор“ с визия на ефектен транжор от Чикагските кланици.

Предколедно. Всички пропагандатори застават пред елхата и тихичко си тананикат: Хепи Нова Ваксина!

По-скромно с цифрите, ако обичате, а и внимавайте какво си пожелавате…

Под Петела определено няма яйце.

Димитър Увалиев.

Политически далтонист

«