Публикувано на 09.08.2017 / 11:52

ПЕЕВСКИ УДРЯ ПЕРСОНАЛНО ДОГАН! ИСТИНАТА ЗА „АФЕРАТА ГЕОРГИ ГАТЕВ“. ЩЕ ПОСЛЕДВА ЛИ „РЕСТО“, КОЕТО МОЖЕ ДА ПРОМЕНИ БЪЛГАРИЯ

георги гатев ахмед доганНа 6 август сайта АФЕРА публикува фактологичен анализ, с който разобличихме пунктоално „активното мероприятие“ – безпрецедентно по своята скандална поръчковост – на ДАНС с подкрепата на звено „Антикорупция“ в СГП срещу заместник шефа на Бюрото за контрол върху СРС Георги Гатев.

Заслужава си да си го припомните: „АФЕРАТА ГЕОРГИ ГАТЕВ“. ЩЕ ПОСМЕЯТ ЛИ ДА ПРИЗНАЯТ „ГРЕШКАТА“ СИ В 7 ДНЕВЕН СРОК ДАНС & ПРОКУРАТУРА!

В края на публикацията заявихме, че ще изчакаме отговора на жалбата на Георги Гатев, от страна на ДАНС, срещу отнемането му на достъп до класифицирана информация, за да осветим всичко онова, което до този момент остава скрито зад завесата на „Аферата Георги Гатев“ и никой не смее да напише и ред за това.

На 8 август вечерта обаче – ден преди изтичането на срока за отговор на жалбата на Георги Гатев, отговор, който трябва да дадат ДАНС и Комисията за достъп до класифицирана информация – истеричната паника, примесена с арогантност, на кукловодите решили да поставят Бюрото за контрол върху СРС не само на колене, а директно да го смачкат, произведе шокиращ скандал с бруталната цензура наложена върху интервю на шефа на Бюрото за контрол върху СРС Бойко Рашков.

Вестник 24 часа, зависим от Делян Пеевски, и „собственост“ на Венелина Гочева, чрез наемника – главен редактор Борислав Зюмбюлев спря в последния момент, цензурира и не публикува готово за печат интервю с Бойко Рашков. Вижте тук:

СКАНДАЛ! „24 ЧАСА“ /КОЙ/ ЦЕНЗУРИРАХА И СПРЯХА ИНТЕРВЮ НА ШЕФА НА БЮРОТО ЗА КОНТРОЛ ВЪРХУ СРС БОЙКО РАШКОВ ЗА „АФЕРАТА ГЕОРГИ ГАТЕВ“!

Този самоубийствен ход на лицата, които дърпат конците на мръсната поръчка „аферата Георги Гатев“, налага АФЕРА да освети скалпелно цялата истина, която до този момент никой не смее да изрече в прав текст.

Два дни преди отговора, който трябва да дадат по закон ДАНС и Комисията за достъп до класифицирана информация, вестник 24 часа взимат интервю от шефа на Бюрото за контрол върху СРС Бойко Рашков и часове по-късно го свалят от печат и го цензурират брутално, което налага самият Бойко Рашков – жертва на „свободата на словото“ във в. 24 часа да предложи текста на интервюто  на сайта „Медиапул“, за да се чуе позицията на ръководителя на Бюрото за контрол върху СРС, станало обект на безпрецедентна атака.

В интервюто си Бойко Рашков е остър, честен и назовава нещата едно към едно. Така наемниците на Делян Пеевски от в. 24 часа разполагат с анализа и позицията на Бойко Рашков, която очевадно е дадена „за сведение“ на Делян Пеевски, след което интервюто е спряно за публикуване.

Кой може да накара един главен редактор на вестник да спре в последния момент интервю и то на ръководител на НЕЗАВИСИМА ИНСТИТУЦИЯ, каквато е Бюрото за контрол върху СРС? Чорбаджията, естествено. А кой е чорбаджията? Наивници са онези, които мислят, че това е … Венелина Гочева. Впрочем, равно „отдалечена“ от Бойко Борисов и Делян Пеевски. В случая чорбаджията е Делян Пеевски и той е онзи, който спира интервюто.

Така, на практика, Пеевски, случайно или не, или просто поради демонстриране на арогантна недосегаемост, освети една частица от преплетките от „аферата Георги Гатев“.

Преплетката ДАНС – Пеевски – Цацаров. КОЙ удря персонално Ахмед Доган.

Сайта АФЕРА вече анализира в свое разследване: „В ИГРАТА ЛИ Е ЦАЦАРОВ С МРЪСНАТА ПОРЪЧКА НА ДАНС & ПРОКУРАТУРА: „НЕНАДЕЖДНИЯТ ГЕОРГИ ГАТЕВ“.

Но нека забием скалпела още по-дълбоко.

Два са вариантите. Или главният прокурор Сотир Цацаров не е знаел за очевадно некомпетентните, меко казано, действия на спец.звено „Антикорупция“ към СГП в сие с ДАНС и са действали зад гърба му, или е знаел.

Ако не е знаел, то продължава да виси страховитото мълчание по „аферата Георги Гатев“ от страна на Цацаров, при положение, че дни наред скандала е в ход и той е имал предостатъчно време, за да се убеди, че вършеното както от ДАНС, така и от подопечен негов прокурор, е безпрецеденто безобразие. Защо тогава не реагира и КОЙ го кара да не реагира?!

Ако е знаел за извършеното безпрецедентно безобразие от страна на ДАНС и прокуратура, то тогава КОЙ е този, който го е накарал да даде мълчаливо съгласие за извършеното?!

Никаква класифицирана информация не е, а е обществена тайна, че високопоставените шефове на ДАНС /а и не само/ са под „контрола“ на Делян Пеевски. Свързването на Пеевски с името на главния прокурор Сотир Цацаров също е обществена тайна.

КОЙ тогава си е позволил да съсече и предприеме този мръсен удар срещу Георги Гатев, респективно срещу Бюрото за контрол върху СРС?

И тук е редно да режем до дъно.

Георги Гатев през цялата си кариера на блестящ юрист, адвокат по наказателни дела е бил независим. Никога не е членувал в политическа партия, както и не е имал щения към политическа кариера. В редица публикации, покрай скандала с отнемането му на достъп до класифицирана информация, е определян като „квота на ДПС“ в бившия ВСС.

Обаче. ДПС мълчат като заклани по скандала с „аферата Георги Гатев“. Мълчат, дори и когато свързват партията им с Георги Гатев. Защо мълчат?

АФЕРА направи няколко опита да потърси официална позиция на ДПС по „аферата Георги Гатев“, но получи многозначително мълчание, а след настоятелност от наша страна, лица от ДПС, които иначе отговарят за публичността на ДПС в общественото пространство, отговориха, че „били държани далеч от този казус“.

Тук е крайно наложително да уточним, че Георги Гатев не е нито квота, нито политически избор на партията ДПС, както и че никога не е бил партийно обвързан или партийно зависим.

НО! Георги Гатев е персонален, личен избор на Ахмед Доган. Не партийно и не чрез ДПС. И това се знае, включително и от онези, които безпрецедентно го „сготвиха“.

Тогава? КОЙ удря персонално Ахмед Доган? Както и да бъдат разгледани фактите и обстоятелствата по „аферата Георги Гатев“, отговорът е само един:  Пеевски удря Ахмед Доган.

И го прави, употребявайки цялата си „кохорта“ от ДАНС & прокуратурата в „поръчката“ срещу Георги Гатев.

Оттук нататък „аферата Георги Гатев“ ще има знаково развитие. Но вече завесата е достатъчно повдигната, за да се види, че се случва НЕЩО. Тепърва можем да гадаем хвърлени ли са на „прасетата“ „бисерите“, които се ебават с онзи, който „не се ебава“.

Защо Пеевски тръгва срещу Доган, удряйки негов личен избор в лицето на Георги Гатев. И за първи път ли „кадрува“ зад гърба на Доган, уж от името на „своите“ ДПС.

Както вече е видно за всички мислещи, безпрецедентните действия на ДАНС & спец. звено „Антикорупция“ в СГП спрямо Георги Гатев, не само не се базират и на един дори истинен факт, а са изцяло измислено поръчково, гнусно „активно мероприятие“.

Причината – онова, което ще излезе наяве като престъпни нарушения /меко казано!/ от вършеното от ДАНС по скандалното дело на съдия Светлозар Георгиев. Това обаче е само видимата част на айсберга. Отдолу, непрекъснато всичко се върти около фигурата и на Марешки, който няКОЙ хем уж пресира, хем с уж пресата си, го прави „героична жертва“. Онези, които обаче са истински информирани, добре знаят, че Марешки никога и по никакъв начин не е смеел, не е и няма да гъкне нито на Бойко Борисов, нито на Цветан Цветанов, нито на Делян Пеевски. Преплетките там са  ОТ ГОДИНИ.

Пеевски държи в ръцете си ресурса на ДАНС. Ако не на цялата Агенция, то поне на важни персонални части от нея, които са достатъчни за да вършат онова, което на жаргон наричаме „сготвяне“.

Пеевски няма как да бъде разделен и от фигурата на главния прокурор Сотир Цацаров.

В слуая с „аферата Георги Гатев“ – ДАНС и спец.звеното „Антикорупция“ в СГП са в симбиоза. Цацаров продължава да мълчи, въпреки крещящото беззаконие, което се върши по случая с Георги Гатев. А който не подценява Цацаров, добре знае, че същият Цацаров по никакъв случай няма как да не си дава сметка за шокиращото беззаконие по казуса с Георги Гатев.

Мълчаливото „измиване на ръце“ и продължаващото бездействие от страна на Цацаров по отношение на престъпните деяния на ДАНС обслужва интересите на Пеевски. Иска го, или не го иска.

Така кръгът се затваря. Бюрото за контрол върху СРС пречи на Пеевски, респективно на „неговата“ /в сие с Бойко Борисов/ ДАНС, защото същото това Бюро е от независимите институции, които могат да произведат небивал скандал с ДАНС /на Борисов и Пеевски/, изваждайки наяве престъпните действия на същата тази служба.

Прокуратурата на Цацаров е безучастен „помощник“ и не смее да гъкне нито срещу Борисов, нито срещу Пеевски.

И все пак – защо Пеевски си позволява да удари лично Доган?! Излезе ли от контрол КОЙ.

И ДАНС /Пеевски/ и прокуратура /Цацаров/ прекрасно знаят кого са нарочили за „мишена“ и кого удрят  – на всичкото отгоре поръчково и със скалъпени, съшити с бели конци, „обвинения“.

Прицелвайки се в Георги Гатев, ДАНС /Пеевски/ – Прокуратура /Цацаров/ слагат на мушката Ахмед Доган. Което вече дава ЗНАК, че онова, което се случва излиза извън границите на някакъв си уж сътворен „случайно“ „гаф“.

Пеевски не за първи път „кадрува“ зад гърба на Ахмед Доган, като това уж се прави от името на ДПС. И това се знае в средите на ДПС. Включително преплетката Лютви Местан – Делян Пеевски е непокътната и няма никакви податки Местан и Пеевски да са били някога в конфликт. На фона на ярката, остра и безапелационна позиция на Доган спрямо Местан, НЕконфликтността и общите интереси между Местан и Пеевски, са /само/убийствено „своеволие“ от страна на КОЙ.

Но Пеевски вече е излязъл окончателно извън контрол.

И това е абсолютната истина, с която са наясно и вътре в ДПС. Друг е въпросът, че не могат и не смеят да я изразят открито и в прав текст. Пеевски не само разполага с огромен финансов капитал, но и държи мощна „информационна банка“. Спецове твърдят, че може спокойно да се нарече „втора паралелна ДАНС“. Разполага с небивала охрана – персонална от над 60 човека /НСО и частни гардове паралелно/. В ДПС депутати и партийци по никакъв начин нямат досег и не могат с месеци да се доберат до особата на Пеевски. Той вече е ИЗВЪН тях.

Преди години близък до Ахмед Доган директно го пита: „Защо допусна Пеевски толкова навътре в ДПС? Помня го как се мотаеше пред офиса на ДПС, беше никой…“.

Отговорът на Доган е бил знаков: „На Мутрата исках да противопоставя Мутра!“.

Ще последва ли „ресто“, което може да промени България?

На пръв поглед, някои ще кажат, какво значение има някакъв си „казус Георги Гатев“, че влязохте едва ли не в „световната конпирация“. Няма никаква „световна конспирация“, това е чистата истина за нещата, които се случват зад завесата. Понякога от на пръв поглед „дребни“ случки, като „сготвянето“ на Георги Гатев, се отприщва лавината.

А „дребната случка“ не само не е дребна, а е огромен, грандиозен скандал, който във всяка нормална страна би довел до купища оставки. У нас обаче скандала е заметен под килима на Пеевските медии и неглижиран до степен, че вече нагло цензурират и интервю на председателя на независимото Бюрото за контрол върху СРС Бойко Рашков.

Онези, които познават добре Доган знаят, че е „Шахматист“. И никога не бърза с ходовете. Фактът обаче, че Пеевски тръгва срещу Доган персонално, вече говори, че ситуацията в България се променя, дори и това да остава все още скрито и не се усеща видимо.

И още нещо е сигурно. ДПС няма да застанат срещу Доган в полза на Пеевски. Като „скачен съд“ с Пеевски, и Борисов няма как да се пусне от шлифера му. Цугцванг.

Алчността и вездесъщата самозабравеност не е простила никому. Безспорно е, че Пеевски е колос с всичките си мощни ресурси и „аферата Георги Гатев“ е само „камъче“ в обувката му, което изхвърляйки му разчиства тотален контрол върху още една независима институция.

Обаче. Еще не вечер.

Предстои последната дума на Доган.

Веселина Томова

Коментари 31 за
“ПЕЕВСКИ УДРЯ ПЕРСОНАЛНО ДОГАН! ИСТИНАТА ЗА „АФЕРАТА ГЕОРГИ ГАТЕВ“. ЩЕ ПОСЛЕДВА ЛИ „РЕСТО“, КОЕТО МОЖЕ ДА ПРОМЕНИ БЪЛГАРИЯ”

 1. В тази държава незаконните милиционерски мероприятия съсипаха икономиката и мракобесието отново се завръща. Всичко се монополизира,конкуренцията се смачква с платени милиционерско – прокурорски мероприятия, производство няма-цените растат, и като резултат кората бягат навън.

 2. Идва Коледа и ми се струва, че е крайно време дивечът да бъде сготвен. Няма как прекалено голям стана и пречи на кочината, другите прасета са прекалено хилави, тъй като този шопар им изяжда от дневната дажба, която им се полага. Ще вземе да се разчуе в селото за тази огромна свиня и това ще създаде основания за напрежение сред населението. Пък и има доста изгладнял народ. Време му е…..

 3. Не следя данданиите между Пеевски и Доган. Първият ми се вижда аджамия, но пък вторият съвсем не е Шахматист.

 4. СТрашно е наистина, няма спасение! Не ни остава нищо друго, освен на чакаме. И да гледаме какво ще стане.Има три възможни варианта: края на Дебелянчо, края на Доганчо или разбирателство помежду им.

 5. Дървенце,
  много често споменаваш Двустъпковата, но не казваш
  стъпките…
  Например:
  Стъпка 1 – Влизаш в кенефа, събуваш гащи, сереш…
  Стъпка 2 – Вземаш хартия, бършеш се, вдигаш гащи…
  Просто и ясно…
  Дори и тези, като мен, дето имат една гънка по мозъка,
  и то от шапката, ще разберат двете стъпки…
  А то…Двустъпкова, тристъпкова, тинтири-минтири…
  Пиши така, че и най-големият слабоумник да те разбере…
  Иначе слагай гриф-
  „Само за хора с IQ=>200…

  П.П.Веселинке, не ми махай коментара до Дървосека…
  Време е да се уразуми мъничко…
  Това дето си го писала-дано не е вярно…
  Иначе става страшно…
  По-лошо от 1990 г …

  1. Държите Отново&Отново да Ви поподсетя че Сте в Списъка и то Отдавна ?!

 6. Руснаците от ВТБ издадоха смъртна присъда на Пеевски след срещата им в Дубай през м.май тази година и Доган е заинтересован да се разграничи от него в интерес на физическото си оцеляване. Случката с Георги Гатев парадоксално работи в полза на боянските сараи.

  1. Хохот.
   – та Именно виа катеБейщинката ‘наш’ Делян оцеля ‘финансово’ !

 7. За сведение, България отдавна е променена! Илюзия е, че може да върнем нещо загубено! Играта не просто загрубя! Ставките удариха тавана, а ние проспахме националния си суверенитет! Доган не трябваше да излиза от играта! И стана като в приказката на източния брат: Мислехме най-доброто, а се случи както винаги! Вече трябва да се примирим с факта, че по нашите ширини само определен вид животни се развъждат! Има ли по-големи кутсузи от българите?! На поробители не случихме, освободителите си плюем, а за управляващите ни – да не говорим!
  И вече не ми е интересно, а страшно!

  1. Всеки самовластен управител, тиранин преследва лични цели. На географски кръстопът сме и задунайските и задокеанските и турскиските гаулайтеря отглеждат тук свои мутри. Докато Беновска пита кой и на какво основание иска да управлява България и си отговаря, ние спейки чезнем. Поне да изпържем цацата и я изядем с тиква.

 8. АБе дървоблизач,така пишеха госПожичките за да бъдат забелязани,,Пляс,пляс педалите.,,,

  1. Селективистизм ли проявявате в Свинствата-Ви ?!
   – всъщност все тая… Знаете че в Мрежата триене Няма… Има 100% идентифициране на Всичко.

 9. Томова,всъщност отделянето на Пеевски от Доган е започнало след прословутата позиция на Сокола по повод на Турция,в частност за Ердоган!Тогава и Турция и САЩ не харесаха това,защото беше един вид про-руска позиция.Сливането на интересите на Тиквата и Пеевски,постави последния вече под контрола на САЩ!От този момент нататък вече се е мислило за удара по Доган!Аз,лично не харесвам и двете страни,но смятам,че Сокола вече е сготвен и то-безвъзвратно и никой и нищо не може да му помогне!
  Въпросът е в тази битка ако някой си отиде,кой е по-добре за България да остане,а и с какво можем ние да помогнем!
  Ще е трудно-все пак това се ръководи от ул.Козяк!

  1. ТроянскоКонието – Е Зараза, Колега. …и то Летална !
   …къв Американски протеже Е тоз тоя ‘наш’ Пеевски я ?! (или който-и-да-Е от ‘наште’ )
   – Е АчикАчик задунайшки гаулайтер !
   …а какво Иде отОттатъкАтлантика – вчера по Нова бе Изказано от Рубин .
   (Процедирането по КТБ виа ЗаконаМагнитски – е Само Увертюра.)

   1. Колега,видно е ,че сте ограничен американофил и русофоб,но това мен не ме дразни-то си е ваша работа.Но ви пречи да погледнете реално на нещата.Отдавна по руските медии анализаторите и политиците в Русия са си признали,че те не се интересуват чак толкова активно от политическите игри в територията-България,но са се разбрали със САЩ да не закачат настоящите съществуващи икономически интереси като-Нефтохим,действащия газопровод и др.И са оставили американците да редят пешките в политическия шах на страната,така,че Пеевски не е от Задунайската,както се изразявате вие,а отдавна играе под диктовката на САЩ!И всички тези каламбури се играят от краварите!
    Иначе съм съгласен с Афера,че ще стане интересно!

    1. На боб ли Си фърляте, Колега ?! (, та да ‘познаете’ що бил бил съм бил според Вас)
     …а отн. Вашите поредни (коиВече я ?!) Инсинуации :
     а. НЕ знаете #Кой стои И зад Нефтохим/Лукойл ?! … Дунарит ?! … Алфа’банк’ ?! ..пибщинката на ‘наш’ Т’се Ку ?! …цекабейщинката ?! ..и т.н. И т.н.
     б. НЕ сте запознат с житието&битието на Вси’наште’ (‘управляващи’/’елит’ ) ?!
     в. НЕ сте запознат за Изпълнителските ‘изпълнения’ на командировани от ‘наште’ под ЯсноЧия Диктовка ?!
     …и #Кой аджеба Ви ги такова тея незнамквиСивости че Америка била щяла да оправя бакиите на ‘наште’ ?!
     ––-
     Оставете филиите&фобиите, Колега !
     – Имаме Сериозен Всеобхватен Проблем у Нас ! – Системата !!, ‘системата’ на ‘наште’ !!!
     , които виа ни чувани, ни виждани, ни Предполагани-за-Възможни ‘превъплъщения’ (ала преоблякъл се Илия …и т.н.) – ‘успешно’ Ни ‘управляват’ Вече близо73години.

 10. Госпожо Томова,,и аз смятам че Доган е добър шахматист и умело борави с фигурите…..
  Ясно е че нито един от трите пешки Борисов,Цацаров,Пеевскинямат неговия талант с ходовете…..те притежават Власт за заплахи и изнудване,но нямат неговия далновиден капацитет да виждат в бъдещето….
  Аз предполагам че той е подшушнал на Цветан Василев,да се обърне към Америка,защото Пеевски се превърна във Франкенщайн(благодарение на мутренското управление на Борисов),и сам Доган няма как да се справи в тази ситуация,така мисля че това му е един от ходовете….
  Другото си мисля,макар че самата аз не вярвам в това(((защото от къде толкова акъл в мутрата Борисов,но знае ли човек,понякога от простите също пръква нещо))),мисля че Мутрата сам и той може да е подшушнал на Цветан Василев за Америка,все пак са от едно котило(((нищо че пред публиката са във война))),и така ако Борисов е дал идеята на Василев,и той с един куршум отстрелва три заека тоест Цацаров,Пеевскии Доган и ето виждате ли нашият герой Андрешко пред очите на простия народ се справи с мафията….Само че забравя че за разлика от Цацаров и Пеевски Доган не е заек,…….разбира се това са само предположения,ще видим поредния ход на Доган…..

  1. Ако позволите, Колега :
   а. струва ми се Надценявате ‘капацитета’ както на Ахмед, така и на банкянскио
   – И-двамата Бяха умелоТурнати от ‘наште’ …ама са Вече ‘бити карти’ на ‘наште’ !
   б. КТБ/Василев – тукВече става сложно…
   – а вероятността Василев да е Очаквал ‘наште’ да ‘генерират’ ВсеНякакво потулване, и поради Очевидната Невъзможност за такова – да се Е обърнал Самолично (кат удавник за сламка) към ЗаконаМагнитски – клони към Единица.

 11. Нищо не може да се случи в Чингинестан. Мангалите ще се разплатят помежду си и толкоз.

 12. Бидейки възхитен от Вашия Перфектен DrillDown, г-це Томова – струва ми се Трябва да поподхванем изНачало …ерго :
  а. ДПС (вече нароена +ДОСТ) е Само ‘етническата’ Целево флюпната партия…
  – Ахмед – Е от ВълчиДол….а това Е де-факто Варна, откъдето (като добавим Факта че Е Доказан десист) Топлата връзка за финансиране виа ТИМ е Налице ….а оттам И със ЗнаетеКои
  б. Пеевски – НЕ е етник…а и Си започна ‘пол.кариерата’ кат гербераст….
  – т.е. НЕ върви за Тамада на ‘етническата’ частушка на ‘наште’…. НО ! – именно той Бе ‘селектиран’ от ‘наште’ за Център на Явните финансови концентрации
  …. И ! – като Отчетем че парсата на ‘наште’ е Пътник – очевидно ‘наште’ отиват на вариант ТоталнаПодприкритийност !, т.е. хем НЕ харчат за Видими ‘личности’, хем Всичко отива към ‘наште’ ‘служби’ (пък те Имат съответната ‘експертиза’)….а и ‘медиите’ на ‘наште’ (под финансовото ДаНе на Пеевски) – са ИзцялоМанипулируеми.

  ––-
  КТБ – Е вече виа ЗаконаМагнитски.
  – дали пък И г-н Гатев следва да Се упъти Натам ?!
  (Успех !)

 13. Хич не си правете илюзии и не затаявайте нереални мечти и мераци в закърняващите си мозъчни кухини.Нищо няма да се промени в кочината Мутростан.Само се рие медино и по веднъж на седмица за радост на пролите,те се заливат нова мазна и блага медийна помия,за да се радват всички примитиви. Българските Авгиеви обори така са се задръстили,точно както е и по легендата,вече от 30 години,че само един Херкулес може да ги изчисти чрез реките Алфей и Пеней.Моля да не се прави връзка на река „Алфей“ с една наша кабеларка,а „Пеней“с един виден мировянски футболен интелектуален колос,нашумял през 1994-та.

  1. …и Как Херкулес Е таковал оборитеАвгиеви я ?!
   – просто Пробил Оградата (ерго – Свързал Вътре+Отвън) и Пуснал Водата.

 14. „Нека носим още срама по челото, синила от бича, следи от теглото…“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *