« Върни се назад Публикувано на 22.06.2011 / 21:38

Патрашкова и Беновска във война за процентен дял от сърцето на Трактора

 

 

Главната редакторка на вестник „Галерия” Кристина Патрашкова влязла в люта битка с шефката на радио К2 Илиана Беновска. Двете журналистки се били хванали за косите не поради някакви журналистически или пък обществено-морални въпроси, а поради романтични. От няколко месеца дамите водели чутовна война за по – голям процентен дял от сърцето на бившия агент на ДАНС Алексей Петров. Не е тайна, че Трактора подържа близки контакти и с двете журналистки, като според запознати именно той седял и като скрит собственик на мажоритарните дялове в двете медии, управлявани от войнстващите мадамки.

Публична тайна е, че от години между фамозните медийни представителки прехвърчат искри, като и двете таят скрита неприязъм една към друга. В същото време обаче, според запознати с отношенията им, последния конфликт между журналистическите светила избухнал, след като Беновска станала свидетел на публичното унижение на Патрашкова от Трактора. На среща между тях, на която присъствала и Беновска, Петров се развикал на Патрашкова за някои от писанията й и за това, че все се натрисала на места, на които е той без въобще да има покана. На Трактора му било дошло до гуша от десетките обаждания, които получавал от шефката на „Галерия” всеки ден, като дори на няколко пъти тя и издателят Недялко Недялков се били изтипосвали непоканени в къщата на бившата барета.

Така на Петров му писнало от нахалството на Патрашкова и я направил на пух и прах пред доволните очи на радио – фурията Беновска.

От своя страна пък шефката на К2 веднага разпространила клюката из колегите от бранша, като не пропуснала да допълни, че именно тя щяла да бъде вицепрезидент на Алексей, ако се стигнело до издигане на неговата кандидатура.

Патрашкова успокоявала и свой някогашен враг от друг седмичник – таблоид, че щяла да има участие в новия ежедневник на Любомир Павлов – Пъпката и Алексей Петров – Трактора и така щяла да съдейства да му бъдат опростени задълженията към ВАЦ-овата печатница.

В същото време люти подмолни интриги се вихрели и между главните редакторки на 24 часа и Труд. Ескалацаията на напрежението стигала до кресчендо на тема кой е "дебил".

Междувременно в последния си брой „Галерия” за пореден се издъни с абсолютни написани глупотевини. В статия, свързана със снимките на „Стъклен дом”, „Галерия” пишат пълни глупости, посочвайки абсолютно грешно лице – Брендо, като собственик на къщата, в която се снима филма.

Истината е, че къщата е собственост на американския гражданин, живеещ у нас – Дмитрий Гачев и е отдадена под наем на компанията за 3 500 евро за срок от една година. В момента Гачев живее в съседната къща и е един от най-добрите приятели на министъра на културата Вежди Рашидов.

Андрей Миронов

«