« Върни се назад Публикувано на 16.11.2014 / 14:01

Патосът на тема „Кубрат-българщина“ е невежество. Бандитската същност е дълбоко заложена в народопсихологията ни.

Кубрат Пулев КобратаСлед като поклонението пред тленните останки на Кубрат вече е към как края си да кажа следното: повече от ясно е, че бандитската същност е дълбоко заложена в народопсихологията ни – примери безброй! Твърдението – „не си българин, след като не го подкрепяш“ – е едно от най-тъпите неща, които съм чувал. И понеже, може би мнозина не знаят, че Кобрата обича да бие шамари на жени по клубове и сервитьорки по ресторанти – ето им шанс да го научат.

В този смисъл не виждам нищо лошо в тупаницата, която той снощи отнесе от Кличко. Както каза един приятел снощи – „тук не става дума за подкрепа на националност, а просто за спорт, като в случая и за един люлински бандюга, авер и бияч – знаеш на кого“. Та това е положението.
Патосът на тема „Кубрат-българщина“ освен че е проява на известна степен невежество, е и на лош вкус. Щото и Бай Миле е българин, бил е световен рекордьор по пиене на сливова! Ако искате да му издигнем паметник в градинката пред Народната библиотека – малко по висок от този на братята Кирил и Методий?

Васил ПетевВасил Петев

«