« Върни се назад Публикувано на 29.01.2022 / 10:05

ПАТКИ ВЪРХУ ЛЕД, ДОРИ И ПО-ЗЛЕ

Маяма Нолова е съвършената машина за производство на политически проекти. Напълно достатъчно е другарят Радев да й зададе „светлия път към бъдещето“ и пчеличката мая започва да събира обществения мед. Намазва го на филията с народни обещания и се понася към парламентарния кошер. И така вече много години другарите от президентството атакуват като морски вълни с проект, а след него друг проект, властта. Цялата власт.

За нас остават държавните дългове, непоносимите сметки и примирението.

Математикът Лъчезар Томов каза по тивито, че ако започнем война срещу Русия ще имаме по-малко жертви от тези, които даваме от Омикрон. Явно и математиката вече, не е това, което беше. Да не говорим за математиците и техните политментори. Газирана боза.

Политкоректните май нямат бъдеще в новия свят! Така поне си мисля аз.

Поне един български политик ще обясни ли на гражданите, че руската газ върви с руски пакет за сигурност, а азерската – с азерски пакет за несигурност. Защото кирчо и асенчо добре изчисляват с калкулаторите днес, но има едни неща, които нямат числово измерение, а са изключително важни. Без тях сме като патки върху лед, дори и по-зле.

Впрочем, с цените на газта у нас ни убиват нашите политици, не руските.

Само не мога да разбере колко време им трябва на българите да разберат, че цялото днешно правителство са фондационни плъхове, отглеждани в американски инкубатор. И тоя, дето е най-учения сред тях, с най-много титли, е пълно менте. Не, че другите не са фалшификати, но техните простотии поне се виждат с просто око.

И какво очаквате от тях, като те са създадени да обслужват само чужди интереси.

Назначените на журналистически позиции в американските ни, уж национални медии, мисирки, направо къртят миФки. Такъв слугинаж и такова падение, не съм мислил за възможно. Явно, когато става дума за кинти, повечето от нас са готови на всичко.  Но и това ще мине и те ще изтекат в обратната канализация, както вече се е случвало.

Ако можехте само за миг да видите стойността на парите през моите очи.

От вчерашната „Панорама“ разбрах, че Даниел Лорер със сигурност не е евреин, а Даниел Митов със сигурност не е българин. Най-лошото в случая е, че тия са продуктово позиционирани отвън като политическа алтернатива един на друг! Ако Даниел падне в боя, след него идва пак Даниел – така работи американската военна машина.

Митов Борисович се горещи, че винаги е бил и сега е американски ястреб т.е. тексаска кокошка, а Лорер се гордее, че е хитър евреин, без да е осъзнал досега Венецианския търговец на Шекспир. И още много, много други неща за живота. Губят му се.

Има нещо много тъжно в българската действителност. Подмяната и посредствеността.

Николай Марков

«