Публикувано на 27.05.2021 / 22:06

ПАРТНЬОРСТВОТО НЕ Е „СВАЛЕНИ ГАЩИ“. АКО ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ЧУЖДО РАЗУЗНАВАНЕ СЕ РАЗХОЖДАТ КАТО У ДОМА СИ В СГРАДАТА НА БЪЛГАРСКОТО КОНТРАРАЗУЗНАВАНЕ, ТОВА Е ГРОТЕСКА. А НА ЧУЖДИТЕ РАЗУЗНАВАНИЯ НЕ СЕ СЪРДЕТЕ. ТОВА ИМ РАБОТАТА. НАМЕРЯТ ЛИ ИЗЯВЕНИТЕ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА АЛЕКОВИЯ БАЙ ГАНЬО, ВСИЧКО ИМ Е КЪРПА ВЪРЗАНО.

Бойко Борисов употреби Димитър Георгиев /бел. ред. уволненият председател на ДАНС/ като мюре. Добре, че американците не ни броят за живи, иначе със сигурност доста ще се засегнат. Това каза пред Фрог нюз бившият шеф на ДАНС-Пловдив Асен Стефанов.

Евала!

Щом ръководители на звена в Агенцията (ДАНС), бивши и настоящи, са под влияние на това дали „американците ще се засегнат“, а получават заплати за защита на сигурността на държавата и българския интерес –

Браво!

Страхът е мъдър и пази, а достойното не е за всяко сърце.

Няма такава деградация на българския дух в правоохраняването, каквато се наблюдава от 2009 г. насам.

Ако този, който е призван да пази сигурността на нацията и националния ни интерес, говори по този начин и е обвързал действията и дейността си като служител на службите за сигурност на Р България, с това да не би да засегне силните на деня, слабите на нощта, марсианци, романтици, фанатици, извънземни и др. – не е жалко, съсипващо е.

Партньорството е две протегнати ръце, работещи равнопоставено за благосъстоянието на нациите и мира в света.

Партньорството не е „свалени гащи“.

И нещо, на което никой не обръща внимание: – могат ли да си партнират чужд интерес, т. е. чуждо разузнаване и българско контраразузнаване?

Това си е чиста гротеска – смях през сълзи – кой в случая е водещият?

Чуждото разузнаване или българското контраразузнаване.

Все някой в подобна ситуация си е написал актив.

Кой ли?

В тази част на Балканите стават чудеса, които могат да променят и най-закостенелите принципи на контраразузнаването.

Келепирът винаги стои по-високо от принципността.

Да кажем, че има линия на взаимодействие, където е възможно да си партнират чуждо разузнаване и контраразузнаването ни – напр. борбата с тероризма, други глобални заплахи, чиито изреждане ще спестя.

По правило разузнаването си сътрудничи с разузнаване.

Но, да допуснем, че на територията на страната ни, оперативните възможностите на контраразузнаването ни са по-големи. Така поне би било редно. Нормално е контраразузнавателните ни възможности, както отбелязах в някои сфери, да представляват интерес за разузнаванията на партньорските ни държави по линия на НАТО.

В това никой няма нищо против, още повече ако сме успели да обезпечим територията на страната си. Нашата евроатлантическа ангажираност изисква да отстояваме доблестно ангажиментите си.

Мъжеството не подлежи на компромис.

В това две мнения няма, стига да го съблюдаваш с достойнство.

Но нека не забравяме, че наред с  препоръките и търсенето на нашите партньорски служби, контраразузнаването ни има и собствена дейност, касаеща пряко сигурността и националния ни интерес – българският интерес, така както всяка суверенна натовска държава има такъв.

Обикновено между разузнаване и контраразузнаване се случва нещо друго. Поне нас така са ни учили по старите учебници.

Тук вече е необходимо да се обърне внимание и да не се скриват срутващите се вече пробойни с обяснения за евроатлантическата ни ангажираност.

Ако представители на чуждо разузнаване се разхождат като у дома си в сградата на българското контраразузнаване и си позволяват и други волности, на това нашите по-стари преподаватели (лека им пръст на голяма част от тях), му казваха друго, не го наричаха „партньорство“.

Нещо много по-различно е, уважаеми дами и господа.

То предполага друг тип зависимост, зад която може да се скрият множество недъзи и престъпления в правоохранителната ни система.

Всъщност по друг начин осигуряват интересите си  контраразузнаванията на Германия, Англия, Турция, Гърция, нищо че и те са представители на т. нар. натовския блок. Но това е друга тема.

Допусналите подобна свобода на „партниране“,  се превръщат в любимци и най-изявени стожери на т. нар. „модерни“ ценности. Жалко е, че подобни пресметливи величия ще изкривят и съсипят и най-изявеното добро, което би могло да носи една подобна „модерна“ ценност.

По-важното е, че това е утвърден път за дългогодишен просперитет, трайно лидерство и неувяхващо благосъстояние.

Държиш портретите на Левски и Ботев над управленското си кресло и същевременно караш душите им да плачат с глас, който тъпоумието ти никога няма да чуе, унесено в продажността си, за да угоди на себелюбието, жаждата за власт, алчността, осигуряващия те чужд интерес и размах на модерните ценности.

Имал съм възможност да общувам с прекрасни колеги от американските служби за сигурност – ФБР, ДЕА, АТФ, „Секрет Сървис“ и др. Несъмнено, те прекрасно знаят какво е партньорство между правоохранителните служби и как се осъществява по достоен начин.

FBI – Fidelity ; Bravery ; Integrity

„Вярност – Смелост – Интегритет“

Подкрепям това кредо с цялата си душа.

Проблемът обаче, сега си е у нас, не го търсете другаде.

А на чуждите разузнавания, не се сърдете. Това им е работата. Намерят ли най-добре изявените представители на Алековия Бай Ганьо, всичко им е в кърпа вързано… Сложи тези продажни души на възлови позиции. Дари ги с власт и келепир, за да забравят мъжеството на националния си дух.

Накарай ги да го припознаят във финикийските знаци и благодари на Господ за нищожеството на противника си, пардон… на „партньора“ си.

Велин Хаджолов

бивш шеф на спец. звено ОСА в ДАНС

Коментари 28 за
“ПАРТНЬОРСТВОТО НЕ Е „СВАЛЕНИ ГАЩИ“. АКО ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ЧУЖДО РАЗУЗНАВАНЕ СЕ РАЗХОЖДАТ КАТО У ДОМА СИ В СГРАДАТА НА БЪЛГАРСКОТО КОНТРАРАЗУЗНАВАНЕ, ТОВА Е ГРОТЕСКА. А НА ЧУЖДИТЕ РАЗУЗНАВАНИЯ НЕ СЕ СЪРДЕТЕ. ТОВА ИМ РАБОТАТА. НАМЕРЯТ ЛИ ИЗЯВЕНИТЕ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА АЛЕКОВИЯ БАЙ ГАНЬО, ВСИЧКО ИМ Е КЪРПА ВЪРЗАНО.”

 1. За съжаление нашите управници-наследници на бай Ганю-отиват при новите господари с две протегнати ръце- в едната си носят вазелина, а в другата – кесийка за „сухото“, което им се полага. Не народа, важен е джобът. Нищо не се е променило за 140 год. – виж „Нова земя“ от Иван Вазов

 2. Поздравления г-н Хаджолов, за добрата мисъл!

  При така поставените обстоятелства днес в 2021 г., когато „американците не ни броят за живи“ ….
  – тази „служба“ ДАНС или трябва да се закрие,
  или да се напише нова концепция – ЩО Е ТО НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ?!
  😉

  Защото нацсигурност от 20 години изглежда не е това, което „служителите“ правят там.
  Разузнаване… за ОПАЗВАНЕ и ЗАЩИТА на какво, на кого?! От тероризъм?! Не ми се коментира това.

  Обаче вижте какво прави в последните 5 години Владимир Владимирович в Руската федерация:
  ПАЗИ си приоритено – ПОДРАСТВАЩОТО поколение, младите, ДЕЦАТА на РФ.

  Образование, центрове за развитие на науката сред учащите се, нови училища, модерни, помощи за руското семейство, майките до 7 годишна възраст на детето да си стоят вкъщи и да си ги гледат – за да расте ЗДРАВО ДУХОВНО и ФИЗИЧЕСКИ това дете!
  ………………..

  Без живата сила, без човешкия ресурс, нито една държава НЕ може да защити НАЦИОНАЛНИЯТ си интерес, нито сигурност.

  Вижте какво прави световноизвестният филантроп по света и у нас – „неговите“ хора от НПО-тата са основно… къде, г-н Хаджолов?!
  Ами в министерствата на образованието!
  Пък „служебният“ екип е изцяло от възпитаници на НПО от министъра до разните началници.

  В съседната статия г-н Грирор Здравков е показал прекрасно кой как е … подготвен.
  15 млн.долара от Америка за България за НПО, което никой не избира, но ТО ЗАМЕСТВА ПРАВИТЕЛСТВОТО на държавата БЪЛГАРИЯ.

  И как мислите тези възпитаници на НПО финансирани човеколюбиво от чужда държава – каква политика провеждат – за ЗАЩИТА на БЪЛГАРСКИЯ ИНТЕРЕС И НАЦИЯ ли?!

  Фактите:
  Отчитаме – растяща НЕГРАМОТНОСТ опростачване, затъпяване, НЕразбираемо учебно съдържание, ЗАЩО?
  Има куп данни от изследвания на европейската организация PISA…
  И нашата ДАНС тук нищо не прави, за да защити българските деца, защото няма заплаха по концепция, нали така?!
  ……………….

  Втори пример, от 20 години същото НПО „Отв.Общество“ – провежда семинари и обучения на БЪЛГАРСКИТЕ СЪДИИ.
  Отворете сайта на „Отв.общество“ и четете, това са проекти, издадени книги, изследвания – десетки, десетки
  Фактите:
  Отчитаме – растяща, неспираща КОРУПЦИЯ и никаква защита ПРАВАТА на гражданите!
  ……………..

  Трети пример, от 20 години в министрество на здравеопазването е закотвена добре обучената г-жа Ж.Начева.
  Вижте СиВито й – публично е.
  Фактите:
  Отчитаме – растяща СМЪРТНОСТ, нелекувани ефективно български граждани, източване на милиарди от нзок, няколко директори се престрашиха да разкажат публично схемите и …. нищо!
  …………………………
  !!!
  НИЩО ПРОТИВ НПО –
  обаче защо резултатите не са с обратен знак – да са ПОЗИТИВНИ !!!
  Тоест чрез тяхна помощ на НПО да се е повишила … грамотността, справедливостта, продължителността на живот или раждаемостта на здрави деца?!
  ………………………………….

  НЯМА ЗАПЛАХА за националната сигурност?!
  НЯМА ЗАПЛАХИ за българския национален интерес?!

  Кой да ги защити – българските сигурност и интерес?

  Българският ЧОВЕШКИЯТ ФАКТОР – къде е, какъв е?!
  Болен, беден и неграмотен!

  Нова концепция за ДАНС може ли да има, за да си спасим и защитим българската нация?!
  …………………………………….

  СЪЗНАНИЕТО, трябва да се промени!
  Така че, когато ти дават 10 млн.лв. и ти казват, ще направиш така, щото да получим – водата, въздуха или земята на Родината ти, ти да ОТКАЖЕШ ПАРИТЕ и да кажеш:
  – Не, благодаря – Родината и всичко в нея, ми е по-скъпо!

  И да не те гризе съмнението, че ако ти „откажеш парите“, колегите ти може да се изкушат да вземат парите!

  Защото и колегите ти, ВСИЧКИ ИСТИНСКИ БЪЛГАРИ, трябва да имат съзнанието, че Родината и всичко в нея е по-скъпо от най-големите пари на света!

  Ама това се ВЪЗПИТАВА, с отговорна държавна ОБРАЗОВАТЕЛНО-ПРОСВЕТНА истинска политика в защита на българския интерес, нация и сигурност!
  …………………….

  Живи и здрави всички!
  Осъзнаването днес ври, насред хаоса е и ще се избистри, няма начин!
  😉

 3. На тия партийни търтеи логото им е натруфено и прилича на реклама за циркова група или циг@нски бардак!

 4. Какво стана с оня разузнавач и офицер от невидимия фронт с мизерната пишка и пробитият телефон

 5. Абе сега циганите като не могат да се справят с машинния вот, то тогава кой ще гласува за ГЕРБ?

 6. Румънците хванали контрабанда на 3000 револвера и муниции за тях от Турция в Украйна???Как са минали през Нас???

 7. Душа без Тайни има само бебето…!!!Държава без Тайни-май сме в кърмаческия период !!!

 8. Повече от 30 години България е РАЙ за чуждите разузнавания. И причината за това е продажността на българските управляващи. По примера на Бойко и Цецо сваленият тези дни шеф на ДАНС се хвали нкакви високи оценки получавал от т.н. „евро-атлантически партньори“. Не само медали, галене по тиквите и финикийски знаци е наградата за тези национални предатели. Не е луд този който яде баницата. ДАНС знае ли какви ги вършат американците в безплатните им „съвместни“ бази у нас? Знае ли какви ги върши турският МИТ с помоща на мюсюлманските духовници у нас?. Шефовете на т.н. „спец служби“ трябва да бъдат разследване за престъпна небрежност към Националната сигурност.

  1. Да ама бикооф го хвали по телевизора, че НАТО го „оценявало“ и той вярвал на НАТО а не на служебния премиер……

 9. Абе, психопатче и дрисльо Борислав КасаПов, пак ли те изпуснаха от 4-ти километър? Добре е да разбереш поне едно: когато човек е природно увреден и тъп, няма място сред хората, а местообитанието му е определено отдавна – завързан със здрава верига за железен креват!

 10. Много хубаво е написано но не е актуално. Замисъла за създаването на тези служби в този вид е не борбата с външната заплаха „нас НАТО ще ни пази“ а борбата с вътрешния враг, който се домогва до копанката.

 11. То само там да е! Във всички министерства и спецслужби щъкат „чужди съветници“. Отделени им са цели етажи, където бгкрак не стъпва!

 12. В.Х., поздравления за написаното!

  31 години капитализъм – 31 години демодернизация, деградация, грабеж, разруха и геноцид.

 13. Наистина ли е нормално да си мислим, че държава като нашата може да действа сама. И ако действа сама да може да направи полезни неща.

  1. До малоумник – Росен!
   Росенчо , Израел е по-малка държава от нашата!
   А тя предизвиква респект и у американци и у руснаци!
   Знаеш ли защо!?
   Защото не е.ават никого и там американец и руснак на може да влезе в контраразузнавателното им управление!
   И не само те , всички други малки държави от Европа също не си дават тайните!
   Да , работят съвместно с американците , но по съвсем друг начин , а не надупени като нас!
   И , знаеш ли защо е така тук?
   Защото по-вечето фактори у нас са като теб – не им достига нещо – познай какво!
   Няма да можеш , защото е нужно мислене , което си личи , че не е силната ти страна!
   Нищо , млад си , ще се научиш !

    1. Росенчо , през 1980 г. съм завършил специална 5-годишна школа по разузнаване и контраразузнаване.
     Но , не в САЩ , естественно.
     А , и съвсем нормално съм работил против САЩ , които са най-реакционната и терористична държава в света.
     За съжаление вече нямам сили и възможност да работя против тях , но пък с огромно удоволствие ги мразя за всичко , което правят по света и срещу нас!
     Но , ще е много трудно да се пребори това зло , защото те опростачиха народа ни и младежта , видно по такива като теб.
     И , ще ставате по-зле и по-зле , ако не осъзнаете това , че всички беди идват от така наречения сега -“по-голям брат“ -САЩ!
     Но , пък , след като сте дебили , си заслужавате съдбата си!

   1. Нещо за генерал Яков Кедми да кажеш? Не бил руснак……Ама ти си голям……

    1. Кедми наскоро каза интересни неща (той винаги е интересен) за евентуалната среща на Байдън и Путин. От какво се страхувал Байдън и т.н.
     Ама все пак е евреин.:-) За такъв се смята.

 14. В България единствено сомалийски шпиони няма…
  Всякаквите други ишпиони и ишпионки шпионират в полза на това да не им избяга кирията от експлоатацията на Колонията.

  Щирлиц от четвъртия етаж каза,че няма лошо шпионите да се разкарват насам -натам по етажите стига да са двойни шпиони.
  Или тройни…
  Мата Хари пък го сряза щото бил негър и не разбирал от шпионство.

  Във всяка жилищна кооперация трябва да има най-малко по един шпионин, за да се знае кой изхвърля киселото зеле в контейнера вмирисвайки махалата на пръдня.

  Венсеремос.

 15. Не Бойко е отговорен за днешният хаос Господа…… , а системата в която ни вкараха без да ни питат! Радев не е панацеята в никакъв случай! И той като всички е на ШдистанционноШ от вън! Измъкването от тази анархия ще е възможно само и единствено с въоръжена съпротива и задължително с помощ отвън(ясно от къде). Друг начин няма! Тази краста която ни завладя се лекува само със реална и твърда съпротива! Не се заблуждавайте, че демокрацията съществува. Това е само една изпразнена от съдържанието си дума.
  Изгледайте този филм, особено последните два епизода на част 2:
  https://thebulgariantimes.com/%d0%9f%d0%b0%d0%b4%d0%b0%d0%bd%d0%b5%d1%82%d0%be-%d0%bd%d0%b0-%d0%9a%d0%b0%d0%b1%d0%b0%d0%bb%d0%b0-the-fall-of-the-cabal-%d0%a4%d0%98%d0%9b%d0%9c-%d0%91%d0%93/

 16. То се видяха какви са „националните“ интереси. Всичко грохнало, навред цари лъжата и измамата, грабежа и разрушението. Няма вече национални интереси има само американски интереси т.е. противопоставяне на Русия. Докато не натирим най-брутално тая паплач няма да имаме и националност!
  НАТО вън! ЕС вън! Свобора за България!

 17. Българсият дух е поруган и изказът Ви, Г-н Хаджолов, е верен и уместен. Поздравления за доблестта на Български Офицер, такова е излъчването.

  Протестът беше за това – за живот на Българския дух. Прилагам слова, свързани с протеста:

  Народна отплата

  Безчестието няма извинение,
  когато е натрупало вината
  от корист и грабежно настървение,
  от подлост към Живеца на благата.

  Безчестието няма опрощение,
  когато е разпнало Висината
  със трик от Фарисейско похищение,
  тогава Бог отнема Си благата.

  Безчестието има покушение –
  заграбило на Господа благата,
  то силно е с окрадено вложение,
  но силата на кражба е ръбата:

  безчестието – бич за покушение,
  проказа за крадците на благата,
  прободени с народно възмущение,
  прокълнати – Народната отплата!

  0,30 ч., 30.09.2020
  София

  Канара*
  На Иван Вазов

  Позорът галопира с настървение:
  доказани предатели вилнеят –
  грабеж, измама, подло покушение,
  разврат, неукост, наглост – тъй владеят

  огъната държава от предателство,
  прободена Родина от кинжала
  на еничари с адски издевателства,
  ала Народ изправя се кат’ хала

  и гняв Народен зрее и нараства,
  и става канара за осквернители,
  и тази канара ще смаже властва
  и ще бастиса днешни поробители.

  05 ч., 02.10.2020
  София

  * аналогия с „Грамада“ на Вазов

 18. «Люди холопского звания – сущие псы иногда: чем тяжелей наказания, тем им милей господа…»

 19. В ръцете на какви посредствени и неграмотни хора е поверена националната ни сигурност! Защо ги наричаме служби „за сигурност“. Сигурност за кого?! За Боко и мафията. Тиквата просто изнасили брутално държавността и превърна всички служби, агенции и институции в бухалки на ОПГ-то си. В продължение на дванадесет години се е изграждала и окопавала тази мафиотска структура, така че да се срастне в единен действащ организъм. Конгломерат от държавни служители, съдии, бизнесмени, прокурори, разследващи органи, медии, журналисти, мутри и обикновени биячи. Наивници са онези, които си въобразяват, че за две седмици, за два месеца или за две години ще може да се пробие тази стена. Ще трябва да градим държавата наново след мафията…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *