« Върни се назад Публикувано на 29.12.2016 / 20:40

ПАРТИЯТА НА БОРИСОВ САМА ПРЕВЪРНА УСМИРИТЕЛНАТА РИЗА В СВОЯ ПОЛИТИЧЕСКА ЕМБЛЕМА. А ПО-ДОБРА УСМИРИТЕЛНА РИЗА ОТ ЗАТВОРА НЯМА. Ч.Н.Г.

гербЗа края на годината, по един пост за всеки месец:

Януари: Казвах ли ви навремето да не бъркате WCC-то с нужник? Нужникът е доста по-хигиенично място!

Февруари: Вече започва да ми става жал за Цацароний Пълдински!

Как може точно в неговия мандат да се съберат толкова много невинни хора! Ей го, днес и Бисеров! И колко още чакат!

Тия хора не мислят с добро за Спасителя – да се признават за виновни и в редичка към затвора, доброволно!

Иначе остава едно такова гадно чувство за некадърност, некомпетентност и поръчковост!

А оттам – за излишност и ненужност!

Март: За упадъка на едно управление може да се съди и по направените назначения в държавната администрация. При Тиквоний Първи назначаваха калинки, а при Тиквоний Втори, минаха направо на проститутки! Ако има и Трети, трябва да викнат зомбитата!

Април: Знаете ли, че ако Боко падне от нивото на егото си до нивото на акъла си, ще има земетресение!

Май: Криминологията е наука, която изучава престъпниците – неудачници.

Успелите престъпници ги изучава политологията.

Юни: На сцената се появява Бойко Борисов. С вид на обидена хетеросексуална рокзвезда, снимана от папараци с транссексуална проститутка. Изсипва безобразно количество цифри, но без да се напъва много, защото е наясно, че характерът на публиката на ГЕРБ е такъв, че те могат да запомнят най-много номера на сутиена на Ивана и всякакви данни вън от това се възприемат като враждебни за миниатюрните им мозъци. Иска всички власти да са му подвластни. На него лично. Законодателна, изпълнителна, съдебна, президентска, медийна, финансова, политическа, партийна, видима и невидима, явна и тайна, надземна и подземна. Майната й на конституцията! Б. Б. бездруго гази из нея като бик през детелините. Периодично размахва плашилото на собствената си оставка. Защото правителството няма да реши нашите проблеми – то само по себе си е проблем. Опитът да се отречеш от самия себе си завинаги ще остане като безсмъртно определение на „политическа шизофрения“. Но, ако ГЕРБ успеят с тази тактика, то тогава колективно трябва да настояваме шизофренията да бъде отписана от учебниците по психиатрия и да бъде вписана като метод в учебниците по политология за идиоти. Точно такава политология развива днес Борисов. Ето как партията на Борисов сама превърна усмирителната риза в своя политическа емблема. А по-добра усмирителна риза от затвора няма, нали?

Юли: Главният прокурор Сотир Цацаров е спастрил(спестил) 119 000(сто и деветнадесет хиляди) лева само за 2015 година, обяви Сметната палата, от заплата и наеми! Верно, бе! Не яде и спестява от тоалетна хартия!

Август: Странно племе сме българите – нямаме никакъв критерий в пиенето! В началото пием колкото си искаме, после – колкото можем, а накрая – колкото има!

Септември: От днес правя проучване и събирам материали за професорска дисертация на тема: „Какви доказателства са необходими, за да се осъди главен прокурор на република България, след като тия, дето са го избрали, паднат от власт?“ Търся си и рецезенти!

Октомври: Някакъв си Росен вчера го давали по БНТ и казал, че не го е срам и днес цял ден слушам колко не бил срамежлив! Няма човек, който да не го е срам от някаква постъпка в живота му, иначе не е живял! Ааа, има, Господа от Банкя, ама него не го е срам, защото се е родил без това чувство! А Роско не се срамува, защото човек изпитва срам, ако има чувство за чест!

А, бе, колко дни остават до 20 януари 2017?

Защото тогава и аз ще спра да се срамувам заради прецедента.

Ноември: Баси тъпака съм! Гледам си английското първенство, един приятел звъни и пита: „Гледаш ли Бай Хуй и чичо Цецка по БТВ-то?“ и аз превключих. Едвам излязох от от кенефа!

Декември: Прегледах списъка на 77-те инициатори за учредяване на новата партия „Да, България“, публикуван в Club Z. Те половината до вчера близаха и лизаха някои части на Байхуй. Бързо се еманципираха, ама пак си остават близачи и лизачи! Търсенето на постове и държавни службички да започне – сега!

ЧНГ!

ИВАН ПЕТРОВИван Петров

Адвокат, прокурор на столична апелативна прокуратура /1995 – 2008/

Колаж: Иво Ангелов, „Свободен човек“

«