« Върни се назад Публикувано на 22.04.2021 / 12:15

ПАРЛАМЕНТА ОТКАЗВА ДА АКРЕДИТИРА „АФЕРА“! АБЕ, ЩО ТОЛКОВА ВИ Е СТРАХ ОТ САЙТА „АФЕРА“?!

След като бе избрано НОВО Народно събрание, сайта АФЕРА предприе действия за акредитиране на свой репортер, който да следи събитията, развиващи се в парламента.

Преди седмица, на 14.04. т.г., АФЕРА изпрати посочените формуляри на сайта на Народното събрание за акредитиране на Николай Бареков, който да отразява случващото се в парламента за сайта АФЕРА.

Изборът ни на репортер не е случаен, защото никога не сме толерирали „дръжки на микрофони“.

Веднага след подаването на първоначалните формуляри за акредитация, първо ни бе отказано да бъдат разгледани, след наша реакция обаче, те бяха допуснати за разглеждане, но тупането на топката продължи.

Впоследствие АФЕРА подаде нови формуляри за акредитация.

И пак ударихме на камък.

По телефона, УСТНО, от администрацията на парламента бе обяснено, че не можело да бъде дадена акредитация на сайта АФЕРА, защото „самата медия не била акредитирана с другите медии в началото на година“.

След това разяснение от парламента престанаха да си вдигат телефоните.

Абсурдно е след като е съставен НОВ парламент, да бъде отказана акредитация на медия, защото не се била акредитирала заедно с другите в началото на годината.

Преди малко все пак Николай Бареков успя да се свърже с шефката на Пресцентъра на парламента, която още по-абсурдно предлага АФЕРА да бъде акредитирана „ден за ден“, на което разбира се, ние отказахме.

След което стана пък ясно, че щели да издават магнитни карти в четвъртък. Да видим дали пак „АФЕРА“ ще бъде наритана.

Странните мотиви с които бавят и осуетяват акредитацията на АФЕРА в парламента водят единствено към този въпрос:

Абе, що ви е толкова от страх от сайта АФЕРА, а?!

Веселина Томова

 

«