« Върни се назад Публикувано на 01.10.2014 / 17:46

ПАК ЗА ПАМЕТНИКА НА НЕДЯЛКО И ЗА НЕГОВИТЕ ЛЪЖИ

Кеворк КеворкянСлед публикацията в АФЕРА на Кеворк Кеворкян – ПАМЕТНИК ОТ ЛАЙНА. КАК НЕДЯЛКО ЙОРДАНОВ ИЗПОЛЗВА ДС – Недялко Йорданов чрез страницата си във Фейсбук и жълтия сайт на сина си Недялко Недялков отново направи опит за атака, философствайки как Кеворкян се бил „хванал на въдицата” и „разкрил”, че във „фундаменталния документ”, който размахва Недялко Йорданов, и който не съществува в архивите на Комисията по досиетата, ставало дума не за неговия баща, а за Дончо Цончев.
Ето как Кеворк Кеворкян коментира писанията на Недялко Йорданов:

ПАК ЗА ПАМЕТНИКА НА НЕДЯЛКО И ЗА НЕГОВИТЕ ЛЪЖИ

Омръзна ми вече да се разправям с този човек. Освен, че никак не се свени да лъже, ами и продължава да упорства. Отгоре на всичко, изглежда си мисли, че хората не могат да четат.
От моя отговор – „Паметник от лайна“, стана ясно и за слепите, че Недялко Йорданов лъже най-безсрамно, а още по-безсрамно манипулира.
Първа лъжа, тлъста.
Твърдеше, че има донос за него. Стана ясно, че това е лъжа. Заяви го най-официално и Комисията по досиетата, която потвърди, че никой никога не се е занимавал с него. Затова сега се извърта и с половин уста казва, че се бил „подвел“. Има по-точна дума в българския език и Недялко трябва да има куража да я използва: не се е подвел, а е излъгал, за да се героизира.
Втора лъжа, още по-тлъста и позорна.
Твърдеше, че бил визиран в едно сведение на капитан Георгиев. И това се оказа лъжа и тъпа манипулация. Хванах го по бели гащи, че се набутва нахално в това сведение, за да се изкара герой. А изобщо не е визиран там – и затова сега се извърта и лъже, че искал да ме подведе. Н.Й. може да подведе само някоя полусляпа бургаска чайка.
Трета лъжа.
Откъде съм знаел за това сведение, ако аз не съм неговият автор. Много ясно: въпросното сведение е публично известно поне от три години – но Недялко лъже, че е нещо ново и неизвестно.
Четвърта лъжа, отвратителна.
От мен научил, сякаш е невинна чайка, че обектът „Слон“ е покойният Дончо Цончев. Но нали ти, точно ти, извади и публикува този документ, и много добре си знаел, кой е „Слон“! Само дето си се надявал да подлъжеш публиката, че ти си въпросният обект. Във всяка полемика трябва, все пак, да има някаква мярка. Но това сякаш не е известно на този номенклатурен галеник на комунистическия режим.
Стига вече, успокой се – излъгал си, какво толкова. Направил си една манипулация, която е рядка дори за днешните безразборни времена – нахално си опитал да се монтираш в едно донесение, което съвсем няма отношение към теб. Но и това ще го разберем – искал си да се изкараш герой, човешко е. Успокой се и се примири, че никого не можеш да заблудиш с манипулациите си.
Накрая. Аз никога не съм оспорвал решението за мен на Комисията за досиетата. Това е безсмислено и ненужно. Такъв е шибаният закон, който съчиниха. А въпросното сведение наистина е написано от капитан Георгиев, това е очевидно.
Опитах се да ти обясня, Недялко, какъв проблем се крие зад тия сведения, писани от един и приписвани на друг. Но ти се правиш, че не разбираш. Да се опитам пак да ти обясня. Навремето не допуснах в ефир твърденията на антифашисти от Бургаския край, между които и сестрата на убития поет Атанас Манчев, че баща ти е неговият предател – те го казваха, не аз. Но аз изрязах името на баща ти, защото не бях съвсем сигурен. Знаеш добре тази история, дори си я описал. И човек би предположил, че по-внимателно ще се отнасяш към боклучавите архиви на Държавна сигурност.
Какво ще кажеш, ако някой започне да излъчва онзи запис за баща ти, все някъде има копия от него – какво ще кажеш тогава? Как ще защитиш паметта му? С честната си дума ли, която след сегашната история с измисления донос за теб сигурно е още по-ценна?
Мисля, че е по-добре да прекратиш мръсната си игричка с лъжи и манипулации.
Посъветвай за същото и синчето си. Много си се трогнал от несъществуващият донос за теб – ами какво мислиш за хилядите му доноси и клевети за най-известните българи? Гасне ли, например, великолепният ни актьор Мариус Куркински от СПИН? Да – или не? Да – или не, поборнико за истината?

Понеже Недялко много се интересува от доноси, следващият път ще публикувам неговия донос срещу мен до Секретариата на ЦК на БКП – пратил го е направо там, понеже те са по-свестни и безгрешни от ДС. Хубаво да го видите поборника. Написан е през 1988 година, в най-трудната година на „Всяка неделя“.

Кеворк Кеворкян

 

«