« Върни се назад Публикувано на 21.05.2014 / 22:21

ОЩЕ ПРЕЗ 2009 АФЕРА ПРЕДУПРЕДИ КОЙ Е ЗАДЪРЖАНИЯТ С ДРОГА ЗАМ-ШЕФ НА СВИЛЕНГРАДСКАТА МИТНИЦА, ГЕРБ ОБАЧЕ СИ ГО ГУШНА ЗАЕДНО С КОНТРАБАНДАТА!

 

Зам.-шефът на свилеградската митница Георги Георгиев Костадинов беше арестуван в дома си, след като при спецакция на ДАНС и прокуратурата в служебната му кола бяха намерени 1,5 кг наркотици. Операцията е свързана с разследване срещу организирана престъпна група, извършваща трансграничен трафик на наркотични вещества, съобщиха от прокуратурата. Дрогата, открита в служебния автомобил на Костадинов, е синтетична – жълти и сини таблетки с лого на каптагон, които са реагирали на амфетамин и метамфетамин, казаха от държавното обвинение.

На 17.08.2009 година АФЕРА публикува материал от поредица, свързана със Свиленградската митница, предупреждавайки ГЕРБ и Ваньо Танов за какво иде реч.

Вместо да предприемат крути мерки, Танов и ГЕРБ гушнаха Георги Костадинов и … контрабандата.

Ето и материала:

https://afera.bg/mishena/6730.html

Танов, ти си на ход! Виж си змирника в Свиленград!

Големи надежди в Свиленград преди парламентарните избори и настъпващо разочарование след изборите .

Миналата седмица в пловдивска митница се е провела среща с новия финансов министър и новия шеф на управлението на Митницата, на която присъствал и бъдещия шеф на Свиленградската митница –Георги Костадинов.

След завръщането си от срещата бъдещият шеф събрал близките до джоба му подчинени и с гордост заявил, шефът – Филип заминавал в София и, че той ще е новият шеф на митницата, всичко било договорено, но и малко ги натъжил като им съобщил, че отново трябва да му събират пари, защото трябвало да докаже „финасова лоялност” пред новите шефове.

С телешки възторг „джоб-другарите” му го приветствали, като някои стигнали дотам в слагачеството си, че казвали : „Шефе, ти си велик, дай да махнем самолета /на влизане от Гърция в Свиленград на входа на града има паметник със самолет/ и да сложим твой паметник, ти се пребори с всички –БСП, после при СДС стана отговорник на група, при НДСВ и ДПС стана заместник на Мараша /така наричали в Свиленград дясната ръка на „уморения” А. А. – бившия шеф на митницата –Ст. Марашев , при БСП , НДСВ и ДПС, също и сега при ГЕРБ ще си шеф, ти си просто велик”.

Между другото Стефан Марашев бил готов да се върне на бял кон в Свиленградска митница, понеже бил ” репресиран” от покровителите си от ДПС, НДСВ и БСП . Можете да си представите, какви ги е вършил, щом хората, които са го назначили за шеф и толкова време са му прикривали далаверите , да им писне от изпълненията му и да го изритат като мръсно коте.

И още не можел да разбере за какво го уволнили, точно когато започвало най-сладкото събиране на безотчетни пари преди изборите.

Гошето и близките до джоба му служители във времето на междувластие или безвластие, както ви се харесва, „работили” много , много здраво контрабандата – горива, цигари, алкохол, зеленчуци, текстил, ДДС далаверите, като празни камиони за Турция на митницата в Капитан Андреево се пишели като пълни и обратно, когато на същата митница пълните камиони от Турция се пишели на същата митница като празни. Изобщо каквото се сетите, а също и рекета над търговците вървели на пълна пара или пара, където и да сложите ударението, няма да сгрешите.

Гошето Костадинов завъртял и друг печеливш „бизнес”,въпреки че заради кризата имало забрана за назначения в държавната администрация

Г.К. с пълна сила назначавал нови митничари против забраната без конкурси, които били задължителни за администрацията. О, не, „конкурси” имало, те били чисто финасови, защото Гошето назначил Виолета Р. – дъщерята на местен колбасар, преди това изгонена от пловдивска митница, назначил бивш служител на УПТР и настоящ проспериращ бизнесмен И. И. –Кеча, назначил съпруга на юристката на свиленградска митница – П. Зафиров, за това назначение хората в Свиленград коментирали, че тя много „настоявала” пред Г.К. и той не могъл да откаже на Донка. Така се казвала юристката. Хората вече се питали от тази фамилия кой ще е следващият назначен, братът на юристката и той работел на митницата. Това упражнение преди това Марашев го изпълнил с една служителка на митницата, която направил началник отдел, а съпруга и назначил на топло местенце на митницата на Капитан Андреево,

Удар Г. К направил и като назначил и Златка В. – дъщерята на на шефа на местното УПТР , а пък той му върнал „жеста” като назначил брата на Г.К. във УПТР – ти на мене , аз на тебе.

Въпреки че Гошето бил сигурен за шеф на митницата и много други като него се надявали да станат шефове. Един от кандидатите бил бившият шеф на Данъчното в града, по чието време случайно забогатели хората, фигуриращи в доклади на ГДБОП и ДАНС за съмнително натрупано богатство. Друг кандидат бил адвокат Еленов, тясно свързан с фалиралите баничари – братя Яневи и местни бизнесмени с много големи интереси в търговията с горива и в транспортния бизнес .За шеф спрягали и шефа на митницата в Капитан Андреево – Николай К. и още един куп други „достойни и заслужили” кандидати.

Местните коментират, че имало и много свестни служители, които могат да заемат този пост, но първо и най-важно е ако министър Дянков и шефът на управлението на Митницата Ваньо Танов искат да подобрят ефективноста на Свиленградската митница не с проценти , а в пъти , е да почистят митницата от Г. Костадинов. От него и от неговите протежета , като новоназначените без конкурси и в разрез със закона свежи попълнения – деца на бизнесмени, както и от приятелчетата му Ванчо Ч., Димитър с прякор Мутата , Светлин Велков, грешка, той въпреки усилията на Г.Костадинов да го спаси вече бил осъден и изгонен от митницата за рекет на търговец / сега Тошето щял да назначава племенника му и син на „лекоатлета” В. Велков/ избягал през оградата на митницата и хукнал в полето от комисията дошла да го уволнява/. Това са му другарчетата на Гошето.

Другите фамилии набъркани много здраво в далаверите на Ст. Марашев, а сега и на Гошето са фамилните ООД Златанови, Господинови,

ловната дружинка на Ст. Марашев – Г.Цингов, Атанас Ст. – Бозука, Коста А., Г. Грамелов, Марло, Бейчетата-баща и син ,които носили парите на Марашев, нека вече си гледат хотела и митническата агенция, съпругата на чалгаджията М. Калайджиев – Маргарита К., която „високопринципния” Ст. Марашев в разрез със закона още на следващия ден след като я извели от митницата с белезници и образували прокурорска проверка срещу нея за организиране и ръководене на контрабанден канал, възстановил на работа , вместо да я отстрани, еничарите на ДПС – Данчо и Митко. Да не пренебрегнат и зам. шефката на митницата – г-жа Некомпетентност – Мария П., на която половината род работел в митницата , а другата половина се занимавали с митническа дейност, Ваня Ш.- шефката на вноса и износа и още много хора забъркани в мафиотския кръг на триглавата ламя, както наричаха ръководството на митницата – бившия шеф Марашев, Г. Костадинов и Мария П.

Това много лесно може да се установи, има списъци с работните места на всеки един служител от митницата и по него може да се види, как все едни и същи хора са на възловите и правилните работни места и все случайно те са близки на триглавата ламя.

Тези хора и приближените им в продължение на години са ощетявали държавата, вземали са от децата ни, от родителите ни, унищожавали са семейния и малкия бизнес.

Хората казват – ако им видите луксозните къщи, вили, автопаркове за десетки и стотици хиляди, ако им преброите луксозните почивки и екскурзии, ще видите колко болници, детски градини, социални домове и други нужни на обществото ни обекти и средства са откраднати по косвен начин .

Ексшефът А.А. и приближения му Ст. Марашев издали устна заповед да не се проверяват преминамващите през митницата на Капитан Андреево турски гастербайтери. Представяте ли си каква услуга правят и на кого?

Неслучайно най-довереният човек на Ст. Марашев, а сега на Г.Костадинов – Марло пуснал дрогата на Куйович и сие, а да не припомняме и камионите на Фарук Кадрич чии са били и кой се е грижил за тяхното преминаване. Ако искат резултати, министърът и шефът на митниците трябва да изрежат тези туморни образувания, а ако трябва да се реже до кокал.

На фона на жестоката криза ще е истинска гавра с хората да останат ненаказани тези, които до вчера са крали в името на БСП, ДПС и НДСВ и сега изведнъж да станат достойни държавни служители. До вчера вълк , днес пазач на стадото, познайте какъв ще е резултата.

ГЕРБ трябва много внимателно да подходят и да се абстрахират от местните „диригенти”, защото войната и поредицата битки тепърва предстоят , за да не се удави идеята ГЕРБ в блатото на Свиленградската митница.”

Afera.bg

 

 

«