« Върни се назад Публикувано на 24.02.2014 / 23:14

ОЩЕ ЕДНА ВРЪЗКА НА ОРЛИН АЛЕКСИЕВ С „КОКАИНОВИТЕ КРАЛЕ” – АЛЕКСИЕВ И ДЯСНАТА РЪКА НА БРЕНДО ТИНКО ГАРЕВ – РОДНИНИ

 

Специзточници на АФЕРА твърдят, че покрай Орлин Алексиев лъсва още една топла връзка с „кокаиновите крале”. Както стана известно Алексиев е бил съдружник със съпругата на един от хората на Брендо, осъдени в Италия – Матей Боев. Източниците на АФЕРА информират, че Орлин Алексиев има роднинска връзка и с друг от „кокаиновите крале” – дясната ръка на Евелин Банев – Брендо – Тинко Гарев.

В мотивите си към присъдата в Италия по делото срещу Брендо, съдия Енрико Манци вади на показ, че Тинко Гарев и Матей Боев са най-близките сътрудници на Банев. Тинко Гарев е осъден през юли миналата година на 15 години затвор и глоба от 150 000 евро, а Матей Боев – съдружник пък на Гълъбин Боевски, също е съден в Милано, тъй като не пожелава съкратена процедура като останалите.

Матей Боев и съпругата му която се оказва и съдружник на Орлин Алексиев, са прихванати  в хотел в Милано, благодарение на подслушвани телефонни разговори на други участници в групата от т.нар. „кокаинови крале”.

Тинко Гарев и Матей Боев са най-близките хора на Евелин Банев – Банев.

В СРС-тата италианците говорят за Боев като за „Братовчеда”,  а за Гарев  като  „Дългия”.  За тях употребяват и прозвищата „Чичовците”. В разговорите между Боев, Гарев, Атанасов и Меченов се споменава „Б”или „Шефа”. Помежду си Боев и Гарев говорят и за „Дядо ми“. Италианците разкриват, че това е Евелин Банев, който италианците в групата наричат „Дядото”.

Тясната връзка между Матей Боев и Брендо лъсва след като в разследването се намесват и швейцарските служби след обиск при Елена Бергоми, която върти капитали на фирми, близки до Брендо. Така лъсва, че  сметка на името на Gill Holding & Finance Sa е част от орбитата от фирми на Брендо.

Бергоми се разпорежда и със сметки на Матей Боев и жена му Милена.

Същата Милена е съдружник на Орлин Алексиев съветник от ГЕРБ и много близък до Бойко Борисов, чиито офиси и автокъща А2 бяха обискирани след удрянето на кокаинов канал, при който бяха заловени 1400 кг. кокаин преди дни.
През април 2009 г. във филиал в Цюрих на Credit Suisse в гардероб, използван от Бергоми, са открити банкови документи на сметката на семейство Боеви. Бергоми обяснява, че и сметката на въпросния холдинг принадлежи на Боеви, които пък са част от групата на Брендо.

Как българите са плащали за купувания кокаин излиза от СРС през 2008 г. между Фабио Кателан и Антонио Мелато. Мелато разказва за Тинко Гарев, който носел парите с куфари: „Гарев винаги е работел с Венецуела… донесе почти 7 милиарда от Венецуела… всеки път по 200 милиона вътре в куфара… сложени по определена система…, но в тези куфари, които се пращат в багажното отделение, а не на ръка… сърцето може да ти се пръсне от притеснение, докато не пристигнат…“

Именно Тинко Гарев е бил  директната връзка на Банев с италианците Кателан и Мелато. Матей Боев пък е човекът на Банев, който пере парите му в Швейцария. Боев е финансистът, а Гарев носел парите в куфари.

Брендо не фигурира в нито един подслушан разговор, неговото име не е споменато никъде. Говори се за „Дядото”.

В пресата покрай скандала с Брендо и Тинко Гарев бе извадена и роднинска връзка на Гарев с журналистката Диана Найденова, като неин братовчед. Сватбата на Найденова бе почетена от Бойко Борисов.

Afera.bg

 

 

 

«