Публикувано на 19.05.2021 / 8:45

ОФИЦИАЛНАТА АМЕРИКАНСКА АГРЕСИЯ И ОВЧЕДУШНИЯ ВЪЗТОРГ

Никога досега БЪЛГАРСКО ПРАВИТЕЛСТВО не е позволявало такава ОФИЦИАЛНА АМЕРИКАНСКА АГРЕСИЯ. Не, че НЕОФИЦИАЛНО винаги са близали „захарната пръчка“ на янките.

Това, което се случва от няколко дни е нагла, ярка, арогантна демонстрация на ТЪРГОВИЯ С ВЛИЯНИЕ!

И няма нужда даже от „световни конспирации“, както при „ловенето“ на „руски шпиони“. „Туровете за овации“ на американския посланик Херо Мустафа из кабинетите на БЪЛГАРСКИ министри от служебното правителство на Румен Радев, какво са – и кой ще излови „американските шпиони“, открили на показ, без никакво извинение, дащните си задници?!

Тази натрапчива демонстрация, както при всичко натрапчиво, показва и жестоки комплекси у Ментора на правителството Румен Радев – аууууу, вижте ме, не съм „руски“, а съм „ваш“, само „ваш“, нъц-нъц, видяхте ли, че не съм „руски“…

Какво да видим, бе? Зелени чорапи, опънати на американски крак. Даже не до коляното, а до гърлото. Дълбокото гърло.

За какъв национален суверенитет, за каква национална независимост, гордост и достойнство, става въпрос, а? Значи, от сутрин до вечер кретените десносектанти могат да бълват, че сме под „руски ботуш“, а когато нагло и високомерно американците УПРАВЛЯВАТ държавата ни, нахално демонстрирайки го чрез служебното правителство на Румен Радев, ВСИЧКИ МЪЛЧАТ!

От най-десните, до най-левите и вся остальная „опозиционерска, протестираща“, чиито тамади, апропо, не излизаха от американското посолство и по време на протеста.

Всички мълчат! И … ръкопляскат.

Един не се намери да се възмути или поне да зададе от кумова срама въпрос – що за наглост се демонстрира!

Радев както винаги си въобразява нещо, като например, че янките вече са му гарантирали втори мандат – до този момент всичките му действия са изтъкани единствено от ЛИЧНАТА АМБИЦИЯ на всяка цена да стане втори път президент. И, к’во? Ами да си беше назначил някой от американското посолство за премиер, че да не се налага да гледаме тоя пошъл отвратителен цирк с дефилирането на Мустафа-та из министерствата.

И всички с овчедушен възторг* ръкопляскат.

Нито има такъв народ, нито има такава държава.

Има made in USA. Ако мислиш с главата си и имаш чест – тук няма средно положение, веднага влизаш в графата „руски агент“.

Веселина Томова

* Мария Константинова: Овчият ентусиазъм винаги ме е плашел, а тези дни особено много. Защото, когато един народ се е докарал дотам да бъде овчи народ, то този народ, който всъщност е стадо овце, той винаги ще си търси овчаря.

Докато го изколят до крак или (в по- добрия вариант), докато го издоят едно хубаво и пак заколят! Освен ако благосклонно не го оставят да си умре и изчезне естествено, така да се каже- хуманно. По европейските стандарти.

Разбира се и аз съм си една овца, която няма мерак да става вълчица, защото около мен също само овце, но поне избягвам овчия ентусиазъм.

Но пък е интересно, не ли, да се живее в овчи свят и да очакваш да те оправят.

Във всеки един смисъл на думата.

Всичко е толкова безнадеждно, че ми иде да заблея.

Гърците разправят, че когато Аристотел създал логиката, от радост устроил пиршество, за което заповядал да заколят 100 овце. Оттогава овцете никак не обичат логиката.

Та и ние така – овчи народ сме, отказваме да мислим логично!

Коментари 34 за
“ОФИЦИАЛНАТА АМЕРИКАНСКА АГРЕСИЯ И ОВЧЕДУШНИЯ ВЪЗТОРГ”

 1. AVE LUPUS!!!
  Е, написал великолепно по-долу колегата „moitoi“!
  „Вместо да си говорим и убеждаваме, че сме овце, не ли по добре да открием вълка в себе си???“
  😉
  …………

  Вълците са много специални животни.
  Ромуел и Рем – братята основатели на великият древен и днешен Рим, са отгледани от Вълчица!
  Легендите са за човеци превръщащи се във вълци, не в други хищници! 😉
  Организацията на живот във вълчата глутница, наистина е уникална и за пример.

  Да вземем и факта, че вълкът убива, за да се нахрани,
  а НЕ за да си достави удоволствие от безсмислено трупане на „благини“ с убийства!

  И така е, водачите, главатарите на глутницата са важни, защото „богатите и силните“ правят революциите от памти века.
  Защо ли?
  Ами защото в един момент от безумното трупане на СВРЪХимане – разбират, че физически НЕ са в състояние да го съхраняват и обработват.
  Ама не си го признават…

  И вместо богатите да раздадат по малко от своето богатство на всички хора, без да обеднеят от този жест, измислят какви ли не дивотии – войни, конфликти, санкции, всякакви … -демии и т.н.

  А нещата не са чак толкова сложни: „да събудим вълка в човека“, означава – човека да придобива, толкова колкото му е необходимо, за да ЗАДОВОЛИ основните си човешки потребности – материални и духовни.
  (великолепно подредени в Пирамидата на потребностите на американския психолог Ейбрахам Маслоу)

  А не човек да преяжда с благини, за сметка на гладните и прочие.

  Овцете престават да бъдат овце, когато излезе и се появи силният водач на глутницата, Алфа женската, или Алфа мъжкарят, за да го следват и да го ПОДКРЕПЯТ!
  … и при човеците също.
  😉

 2. Щом новото „Българско правителство „ходи за Благословия при Мустафа,а не при Патриарха на България какво можем да очакваме?

 3. От 1989 год. всички „наши“правителства,(най-малко премиер и заместници) преди да поемат властта, ходят на поклонение във Вашингтон. Но техните посланници тук се държат безобразно безцеремонно,. като че ли (не само като че ли) са генерал губернатори. Най – просташки нахален беше уорлик, едно недоразумение на посланник. Другите бяха по-рафинирани, но в основата си действията им не се различаваха. Сегашната е -явно- не толкова обиграна в дипломацията, или, може би не и пука за мнението на обитателите на подмандатната територия, но е нещо средно между уорлик и г-жа Маклдауни.
  Впрочем, нищо лично, сащ се грижат (само) за своите интереси. Както казва Вили Брандт „когато сме съгласни с американците, от нас по-добри няма, прегръщаме се така, че ще си счупим ребрата; ако не сме съгласни с тях за нещо дребно, те се цупят; ако не сме съгласни с тях по важен въпрос, удрят по масата и казват-или ще изпълнявате,или…..“
  Та това им е методът на работа. А на нашите …давци, ако им тропнат по масата, не само им се разтреперват краката, ами бельото им придобива характерен жълто-кафяв цвят-сигурно има защо, може би бившата прокурорка в амбасадата знае защо
  А иначе САЩ си раздават доларчета на тези, които изпълняват поръчките им, плащат си хората коректно. Не ги интересува, че въпросното недоразумение-разни инджовчета, плевнювци, аговчета и т.н.преди 1989 г. са „черпили с пълни шепи от благата на социализъма“ и са си живяли като привилегировани. Важно е сега да си заработват папото. Какви са били е без значение. Както е казал един Президент на САЩ за някакъв южноамерикански управник: „той е кучи син, но наш кучи син“

 4. Виенска Конвенция за дипломатическите отношения между държавите от 1968 година(ратифицирана от САЩ и тогавашната Народна република България)
  Член 41: „Дипломатическият представител на изпращащата държава, без да се накърняват гарантираните му дипломатически привилегии и имунитет, няма право да се намесва във вътрешните работи на приемащата държава.
  В случай на констатиране на подобна намеса, приемащата държава има пълното право дач го обяви за persona
  non-grata без да дава, каквито и да е обяснения“.
  За изпълнението на гореказаното обаче, меко казано се искат топки.Откъде обаче топки у безгръбначно мекотело като Мунчо и подопечните му мунчовци!Безгръбначните мекотели са свикнали само да пълзят!
  А иначе за овчия народец какво?!Това даже не е и народ – това е една мегапроста, долна, тъпа, робска, овча рая*, която напълно си заслужава и робската нерадостна съдба и своите ибрикчии-политици!

  P.S. Апропо, Мунчо мое или не мое да удари една „шпакла“ и на Херото?!Всички го видяхме колко е добър в „шпакловането“ от онова срамното видео с двете ромски курвета.

  рая* – от турски, презрително – стадо, маса от животни

 5. NED???The National Endowment for Democracy (NED) is a private, nonprofit foundation dedicated to the growth and strengthening of democratic institutions around the world. Each year, NED makes more than 2,000 grants to support the projects of non-governmental groups abroad who are working for democratic goals in more than 100 countries.

  Интересна НПО !!!Организират финансиране митинги протести???
  Предлагам да създадем наша НПО- България за Америка !!! Дали ще можем да действаме там???

 6. Напълно споделям написаното от Веселина Томова!!!
  Жалкото е, че е налице логично възпроизводство на българската менталност през вековете: през средновековието – провизантийски „елит“; после – проосмански „елит“; след това – прогермански „български елит“; после – просъветски „елит“; в съвременността – проамерикански „български елит“!…
  Иначе казано, никога не сме имали пробългарски политически елит, защото самото българско племе не е осъзнало необходимостта от такъв! В крайна сметка българските „елити“ не са дошли от Марс – те са плод на българската менталност!…
  Срамното в случая е, че България е Субект на Цивилизация, а ние все още не можем да осъзнаем този факт?! Не можем да оценим и фундаменталните български приноси в духовното наследство на света – българската писменост, богомилската социална доктрина, философско-религиозното учение на Учителя Петър Дънов!…
  Това е положението, уважаеми дами и господа, драги другарки и другари!
  (За повече подробности – вж. Георгиев, Л. Критическата психология на българската история, Университетско издателство „Св. Климент Охридски“, София, 2018.

  1. Случайно имам възможноста да наблюдавам стадата и в чужбина!!! Навсякъде са овце с малките изключения на ЧЕРНИТЕ ОВЦЕ които останалите от стадото ги наричат вироглави и конспиролози!!! Една овца от стадото ако скочи в пропаста останалите ще я последват но не и черните които ще ги гледат с насмешка!!!Затова чобаните като видят такава Черна тя е първа за курбана да не дава лош пример на останалите овце!!! Свободата е утопия но си струва да се бориш за Нея!!!Вместо да си говорим и убеждаваме че сме овце не ли по добре да открием вълка в себе си??? Имаше една снимка на глутница в снежно поле!!! Първи в колоната вървяха старите вълци???Те даваха ритъма за останалите!!!След тях половината от млади-бойци !!!Следваха самките и малките вълчета!!!После пак младите-бойци и накрая Главатаря на глутницата пазещ тила!!!Как ви се струват Лошите вълци???Едва ли Човека с неговата цивилизованност може да създаде такава хармонична филантропна система !!! AVE LUPUS!!!

 7. Оцеляването е КЪСАНЕ НА ЖИВА ПЛЪТ от снагата на българския народ и държава!
  Оцеляването е упадък.
  Оцеляването … откъде-накъде народа все ще „оцелява“, а шепа ЕГОисти, лакоми за99дници ще ПРЕЯЖДАТ?!
  Справедливо ли е?
  Лакомията на обкръжението, „изяде“ главата на държавника без кавички, щот наистина ще се окаже, че е такъв – Б.Борисов.
  Загадка е казаното от него преди дни: „Допуснах грешки, които от евроатлантическите партньори се отчете като… успех?!?!?“

  Оцеляването е НЕВЪЗМОЖНОСТ да се ВЪЗПРОИЗВЕДЕМ като българска народност и нация!
  Факт.
  Четирдесет 40-годиншите ни дъщери и синове НЕ раждат деца.
  Все повече мнозинство ставаме – НЯМАМЕ внуци, наследници!
  И като нямаме наследници се пита:
  На кого ще предадем рода?
  А имотите си – на тази черна миграция от островите ли …

  Айде без оцеляване.
  РАЗВИТИЕ ни е НЕОБХОДИМО!
  😉

  Как ще го постигнем?
  Като се подкрепяме!

 8. Продажният американизиран генерал Големец, колко ли пъти до сега е облизал кюрдската задница на Мустафата в стремеж пак да бъде Прези-ран, като подлец въртящ метани за трите морета .

  Може да се е вече приготвил да води нашщата най-могъща армия на света в новата световна война срещу Русия, армия съставена от генерали и адмирали, кой от кой по-некадърен и по-голям продажник и тук там по някой войник, тъй като парите отиват за генералите лакеи а не и за истинска армия .

 9. Добър, лош, или не знам какъв си, обичам си народа и се радвам, макар и да ми е трудно, че съм българка.
  Народът ни тук живее, добре или зле, вече 14-то столетие.
  Знам моите дядовци и прадядовци къде са родени, къде са загинали по бойните полета на Първата световна и кои са участвали във Втората световна.
  В една кутия пазя техните медали, ордени и грамоти.
  Прабабите ми са раждали по 7-8 деца и сами са ги отгледали.
  Мама имаше шейсет и няколко първи братовчеди, балканци.
  Като бил юноша познати са искали да отведат татко в Америка и добре, че не се е съгласил, но в родата има тук и там някой емигрирал преди и сега.
  Трудно, но пак ще оцелеем.

 10. Извинете драги сънародници, обаче много мъка и яд, много…

  Заседна ли голяма буца в гърлото ни, на нас българите тегавите, дето още мърдаме тук из Българията?!
  Заседна голяма буца в гърлото ни, че даже и горчи!

  Браво, г-жа Томова за СМЕЛОСТТА да назовавате събитията и „понятията“ с ИСТИНСКИТЕ им имена.
  Така е, всички виждаме – позор за държавното управление днес, позор.
  И сте права – че само чистачките още не са се отчели с поклони пред прелестната НП Мустафа.
  ………..

  Анализаторът В.Вацев от август 2020 г. – оказва се напълно прав, към днешна дата.
  „Сорос е един от главните финансисти на американската демократическа партия.

  Ако победи Байдън, Сорос ще бъде НА ВЛАСТ БЕЗРАЗДЕЛНО в България!
  А дотогава ще можем ДА правим разлика между американско становище (тогава при президента Тръмп) по въпроса за тръбата и за соросианско становище.
  Нека да намекна – американското посолство не е официален говорител на Сорос“.

  Е, както всички вече виждаме – 2021 г. няма разлика, Тръмп не е президент.
  …………………

  „Ще вземе ли БЪЛГАРСКИЯТ соросианец властта, ще се добере ли до властните прерогативи,
  или неговите противници ще успеят да го удържат.“

  Е, не успяват противниците..
  Обаче соросианците успяват.
  Целия свят ВИЖДА и знае как работи този човек – работи само за себе си!

  Като раздава милиони и прибира… милиарди.
  Действа като разрушител на националната идентичност, просперитет и прогресивно РАЗВИТИЕ на народите навсякъде по света.
  ……………….

  Пагубните закони за България в здравеопазването, образованието, данъчната политика, пенсионната реформа са приети все в годините на най-големия възход на „соросианците“ у нас – при правителството на Иван Костов 1997-2001 г.

  Въпросът е ЗАЩО тези български ЧЕДА – момичета, момчета, жени и мъже – ядат от ръката, която НЕ изгражда националната принадлежност, Родината?!
  Правят го чрез ПОДМЯНА на понятията – „разрушението“, всъщност му казват „разтваряне“, чрез метода на ИЗКРИВЯВАНЕ на Истината:

  „Разтварянето/отварянето“ става, като личността си получава своята ЛИЧНА „награда“ за да ДАВА НЕ личното си богатство, а ОБЩОТО богатство, благата на държавата и на другите, на народа си!
  …………..
  Кратък пример – какво правят НПО-тата в образованието?
  Правят най-същественото – ЕЛЕМЕНТАРИЗИРАТ го, опростяват го до опростачване на подрастващите с глупости като съдържание.
  Наскоро лидерката на БСП набра смелост – та прочете от трибуната на Народното събрание – безумни просташки текстове в учебниците на българчетата…
  Пък днес открито, българският президент издига НПО като зам.-министър….
  ……………………………

  Изумително е, как е възможно – човек, който НЕ СЕ ПОЛЗВА с добро, в нито една държава в света, и въпреки това да се намират други човеци, които да ядат от ръката му.

  Защо бе, хора не ви пука за род, народ и Родина!
  Толкова ли са ви ценни ПАРИТЕ?!
  По-ценни от Животът на всичките ви сънародници, на държавата?!

  Във вашите гърла не е ли заседнала голяма буца на смачканото ДОСТОЙНСТВО на националната принадлежност!

  😉

  1. Най-страшното от всичко посочено е това, че е безкрайно вярно. И така е с години …. затриваме самите себе си …..

 11. Най-трудно от един народ се премахва роболепието.
  Още повече ако този народ е древен,с история ,в която са се вписали хиляди герои с величави подвизи в името на това да го има.

  Работено е от много отдавна в посока обезличаването на този нещастен суверен…
  Много отдавна е почнало всичко…
  Работено е яко- Бой,разпокъсване,разединение,унищожаване на лидери-родолюбци, затриване на интелигенция,индустриалци ,корифеи в науката,образованието и селското стопанство…

  Псевдо революции,въстания,партийна партизанщина,окупации,магарета с моркови,хрантутници,чуждоземски подлоги,местни ибрици ,келяви отношения в семейството, пробиви в морала,противопоставяне на ялови идеи,идиотско образование,подмяна на Историята,постоянен тормоз,тотална липса на Любов,наркомански зависимости,геноцид върху Природата и възрастните,отравяне на земята и респ. хората,празни души,непозната радост от Живота,девалвация на Вярата и Надеждата…

  Ето какво направиха с нас !
  И чакаме ,,някой“ да ни ,,оправи“ !?!?!?!

  Ами Те вече са ни ОПРАВИЛИ,бе…
  Какво повече ?

  Венсеремос.

  П Пис
  Рекултивацията на такова старо сметище е сложен процес !
  Дълъг ,мъчителен,изискващ познаване , себеотдаване…и саможертва.
  Закъснението ще ни излезе през носа !!!

  1. Хубу бе, Кольо, те и евреите тъй са били, даже май повече зор са видели, пък някак по-иначе стоят, и държавата им. Немате ли там из ъглите некой Яхве да я обесни тая работа?

   1. Тях ги водиха през пустинята 40 години да им дойде акъла в главата и чак след това хукнаха да правят държава…

 12. И след цялото това коленичене на льотчика пред Америка само заради патологичната му жажда за власт се наблюдават новите мисирки из медиите, възхваляващи тоя диктатор и хунтата му.А най-жалки са русофилите от бсп и другите партии, които още го мислят за русофил.
  Льотчик Радев, еднаквият с Тиквата.

 13. До Тотева, която диво мрази ДПС, но все така е във възторг от Зеления чорап.
  Радев в момента обслужва именно ДПС в мерака си за безконтролна власт.
  Проумей връзката между тях.

 14. И след цялото това коленичене на льотчика пред Америка само заради патологичната му жажда за власт се наблюдават новите мисирки из медиите, възхваляващи тоя диктатор и хунтата му.А най-жалки са русофилите от бсп и другите партии, които още го мислят за русофил.
  Льотчик Радев, еднаквият с Тиквата.

 15. Българска народна поговорка:“Разградена градина-заградена пустиня.“

 16. Дълбокото гърло е пряка връзка с дълбоката хралупа на всички български президенти.

 17. Бай-дън официално вече превзе България! И все по гадно усещане имам че ни превръщат в резерват,както постъпиха с индианците,коренното население на Америка!

 18. Заповедта на Портиера на американското посолство вече е факт:
  след изборите Триморският ренегат ще акушира на новата Тройна коалиция на херо мустафа: ДПС, Чалгите и ГЕРБ (без Мутрата).

  1. Защо Радев не пипа хората на ДПС в земеделието и енергетиката?
   Адв. Георги Богданов, Фейсбук
   Действията на правителството на Радев показват видимото желание да не се засягат по какъвто и да е начин икономическите канали от които се хранят ГЕРБ и ДПС.
   Радев видимо се е спазарил с ДПС за подкрепа през следващия си мандат.
   Източник: Фейсбук

 19. И няма да се намери нито един да каже на кравешките фъшкии да одят в гъзъ на географията Америка и да не се връщат повече тук. Нямам нищо против, ако кравешките фъшкии от САЩ идват като туристи, но не ги искам да паразитират на гърба на българския народ, не искам да се намесват в делата на държавата, не искам да назначават изроди като Борисов да ни крадат и изтребват. Всички злини в България идват от САЩ.

 20. Не станахме 16 република на СССР, защо?
  – Не ни щат!
  Няма да станем 51 щат на USA, защо?
  – И те не ни щат!
  Като няма прокопсия
  плюл съм в тази орисия!

  1. Ако тази паплач населяваща територията на България имаше достойнство, нямаше да допусне да превърнат родината ме в долнопробна колония. Какво повече трябва да стане, за да се сети роба, че е роб? На половината оФци дъщерите им са проститутки на запад, а на останалата половина синовете роби ……. Закриха им тотално индустрията, закриха им болниците, училищата …………………….. но оФците вЕрват във вирОси и пърхат с мигли от радост да се наредят на опашката за така наречената ваксина, за да се самоубият. Може пък да са прави краваро-турците да ни отнемат държавата, щото се вижда, че не заслужаваме да имаме.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *