« Върни се назад Публикувано на 10.11.2021 / 17:45

ОТ „ХУНТА“ НА „ВОЕННА ХУНТА“. КОЙ И КАК ДВИЖИ ОПЕРАТИВНО ВРЪЗКАТА НА РАДЕВ С ПАРТИИТЕ. СЛУЖБИТЕ В РЪЦЕТЕ НА ВОЕННИ, ВПРЕГНАТИ СРЕЩУ ОПОНЕНТИ НА РАДЕВ

Как докато български офицери загиват, многомашинникът Румен Радев си лъска рейтинга и тъче на няколко стана – за втори мандат, както и продължаване на управлението с премиер Стефан Янев при ново редовно правителство.

Тук дори не става въпрос за неадекватните и поръчкови назначения, не става въпрос за поредната ковид вълна с висок пик на заразени и смъртност, доближаваща тази в Перу и Бразилия – освен Властта нищо друго не го интересува.

Инцидентите се крият, докато не излязат наяве от близки до загиналите, а от страна на върховният главнокомандващ – ни дума, ни стон.

На 9 юни 2021 пилотът на изтребител МиГ -29 Валентин Терзиев загива при изпълнение на тренировъчен полет в района на Шабла.

На 20 юли 2021 старши лейтенант Тодор Манчев – офицер от „Военна полиция“ се е самоубил в база „Ново село“ по време на учение – преди това е наказан заради рейда на американските войници в частна фирма в Чешнегирово.

На 20 септември 2021 трима офицери – военни инструктори, засега анонимни, загиват по време на мисия в катастрофа с хеликоптера в Кот д’Ивоар.

На 30 октомври 2021 офицер от Военното ни разузнаване на мисия в Сараево е намерен мъртъв в база „Бутмир“ – май и той се е самоубил.

В същото време, забележете, какво прави Румен Радев – с негови укази са назначени, предимно военни:

На 18 юни 2021 е назначен полк. Антоан Гечев от Служба „ВИ“ за председател на Държавна Агенция „Разузнаване“ – дотогава Гечев е офицер от Служба „Военна информация“ – МО, в Агенцията и кафе не искат да му поднесат.

На 19 юли 2021 е назначен бриг. генерал Венелин Венев за директор на Служба „Военна полиция“.

На 30 юли 2021 е назначен бриг. генерал Ивайло Сотиров за директор на Служба „Военна полиция“.

На 6 август 2021 е назначен Петър Тодоров за главен секретар на МВР – най-слабият началник на Първо РУ, престоял на местенцето си 15 години, избутан от Гочето /Георги/ Гергов.

В синхрон с него, с решение на МС, или разбирай „Стефан Радев“, се назначават:

Решение №452/16.06.2021 Станислав Станчев за заместник председател на ДАНС.

Решение №715/14.10.2021 Венелин Димитров е назначен за заместник председател на ДАНС.

Със заповед на министъра на отбраната е назначен ГОСПОДИН Мартин Расийски  за заместник директор на Служба „Военна Информация“ – МО. С него заместниците стават четирима – за него се знае, че е бил служител на ДАНС, няма военно образование, явно офицерите са се свършили…

И при тези назначения – познайте какви са резултатите от разследванията за по-горе описаните смърти – разбира се, много и най-виновни са починалите, което веднага се потвърждава от новоназначените лакеи в службите.

За кого е тайна, че агентите от Службите се занимават само с предизборната кампания на Румен Радев, като работят срещу неговите опоненти, както и събират нерегламентирана информация. Работи се тотално във всички посоки – клюки, компромати, информация за кандидат депутати, привърженици, фирми, дарители, семейни и роднински връзки чрез силите и масивите на службите. Цялата машина на службите и МВР е хвърлена в подкрепа на Румен Радев под предлог „борба с купуването на гласове“.

И какво излиза, вместо да укрепва Държавата и Армията, в която са служили, вместо да се установят действителните причини, /по ирония на съдбата и четирите жертви са именно от ВВС, където въздушният ас Румен Радев се е надувал като пуяк/, военните пенсионери, вече абонирани за Властта – Радев и Янев, впрягат Службите да контролират информацията в тяхна полза.

Назначените са послушни и удобни слуги, които няма да допуснат теч на неудобни данни и обслужват кампанията за изборите. Отговорност – нула, взети мерки, оставки, никакви наказания няма. За сметка на това дал Бог генералски лампази, шпалири и боза.

Само че зад това прозират едни парични потоци за 1,5 млрд. лв. по проект за 150 бронирани машини за които се напъват да бъде изпълнен този проект, и още толкова пари за още 8 самолета F-16. И това е достатъчен мотив да се напъва Радев за втори мандат, като при първия не успя с едни „Грипен“-и…

Важно е и да се отбележи, че са взети мерки секретаря Пламен Узунов временно да бъде скрит, за да не бъде хващан по бели гащи с подаръчни торбички от благодарни граждани/митничари.

Затова с по непознати лица, бивши лица от службите, са организирани групи за връзки и оперативни действия:

Групата за връзка с ПП „Възраждане“президентските хора – бившите офицери от ВВС – сегашният секретар Илия Милушев и ченгето Димитър Асенов от ДС с Р. Ченалова от ПП „Възраждане“.

Връзка с ПП „Русофили за възстановяване на отечеството“ и с БСПи основното действащо лице – „режисьор постановчик“ ген. Стоименов.

Оз. ген. Стоимен Стоименов – лидер на неформалната група „Брод за България“, връзка с военно патриотичните организации, е пряк участник в избора на Румен Радев за президент, съгласувал действията си с екипа на Леонид Решетников. Като единственото социологическо проучване за рейтинга на подходящи кандидати за президент към 2016 година е проведено от социолога Живко Георгиев – също член на групата „Брод“.

През 2019 година Стоименов води разговори за стартиране на президентски политически проект /про президентска партия/ с лидер Румен Радев, като предлага това да стане с ПП „Русофили за Възраждане на Отечеството“. Тъй като Радев се колебае да приеме предложението явно и открито на такъв прекалено ляв и руски проект, и това че съвпада с учредяването на ПП „Има такъв народ“, Проекта ПП „Русифоли за възраждане на отечеството“ е предложен на Николай Малинов, а от октомври 2020 г. Стоименов е председател на консултативния съвет и главен кадровик в централата на ПП „Русофили за Възраждане на отечеството“.

О.з. ген. Ст. Стоименов представя Румен Радев с верните си сътрудници – о. полк. Борис Николов и Георги Божинов от БСП

Червените оз. генерали Кирил Топалов и Стоимен Стоименов с оз. Полк. Мурджов – „Брод за България“

Корнелия Нинова с председателя на запасните военни и Лазар Мурджев

Първоначално Румен Радев залага на ПП ИТН, шоуменът Слави Трифонов не успя да сформира правителство и част от любовта на Радев се прехвърли към харвардските тарикати.

Всъщност „атаката“ срещу Кирил Петков започна от ИТН – депутат от ИТН отправи питане към външния министър бил ли е Кирил Петков канадски гражданин към момента на назначаването му за министър.

И сега Румен Радев вече е с Кирил Петков от проамериканския проект ПП Продължаваме промяната, като не забелязва канадското му гражданство.

Всякакви безскрупулни лупинги в името на Властта.

Имахме Хунта, сега върлува неговата Военна Хунта.

Екип на АФЕРА

 

«