« Върни се назад Публикувано на 03.03.2023 / 19:22

ОТ КАРЛУКОВО ДО ХОНГ КОНГ Е САМО 12 ЧАСА. А ТРАФИКЪТ Е БРУТАЛЕН! КУПОНЪТ СВЪРШИ. СКОРО ЩЕ СЕ НАЛОЖИ ДА ПЛАЩАМЕ

Ако се опитам да обобщя съвремието, бих казал, че живеем във време на реална заплаха от нова световна война, но пък за сметка на това ни разрешиха да ядем червеи. Жана д’Арк от днешна гледна точка е мъж, а Исус Христос най-обикновен негър. Хитър Петър пък е крипто търговец, а Калигула – танцьор-травестит от Бангкок.

Живеем във време, в което доминира предимно зеленият цвят. От зелените екоактивисти, през зелената марихуана, до зеления долар. За капак на всичко това, дори кукуто Зеленски е зелен. И чорапите също днес са зелени.

Живеем във време, в което човечеството е реално заплашено от самоунищожение, в следствие на огромните количества вредни емисии, причинени от собствената му пръдня.

Живеем във време на рекорди. От Карлуково до Хонг Конг днес е само 12 часа. А трафикът е брутален!

Живеем във време, в което моралът го има, но основно като онлайн приложение. За по-удобно го ползваш само ако ти си искаш. Като фенерче. Ама не за да си осветиш пътя, а щото просто е гъзарско. Да имаш фенерче. И да бъдеш морален… чат-пат.

Живеем във време на гъзове и газове, на оргии и толерантност, на шампанско и сълзи, на луд разгул и невиждана арогантност на човека към природата и живота въобще. Пожари, земетръс и гняв започват да обземат планетата Земя.

Или с няколко думи, уважаеми колеги по съдба, поне според мен, изживяваме последните дни. На епидемията, легализирала и превърнала в стандарт за цивилизованост едни от най-болните човешки илюзии. Купонът с халюциногени свърши.

И няма как. Вече не сме млади. Скоро ще се наложи да плащаме.

Васил Петев

«