« Върни се назад Публикувано на 02.10.2014 / 13:16

От архива: Недялко Недялков: Дудук, лично се застъпих за теб пред Делян. Казах му: „Абе дай да не оставяме момчето на улицата”. Няма да ти простя и ще те съдя до дупка!

Недялко Недялков Николай Бареков23.06.2011 /14:33 | Източник: trud/24chasa
Заглавието в “Труд” е: “Дудук, кажи защо те уволниха от Би Ти Ви”

Ники Дудука, известен и като Николай Бареков, ме наклеветил в някаква телевизия, че съм „лице на Октопода”, „изгонен от „Уикенд”, пише авторът, цитиран 1 към 1 от дава вестника с нюанси само в заглавията.

Дудук, ти чудесно знаеш от господаря си Делян Пеевски истината за „Уикенд“. Как да бъда изгонен от вестника, който създадох в един гараж през 2003 г., а после продадох наполовина на Пеевски?!
Помниш ли, Дудук, есента на 2008-а, когато Краси Гергов те бе нарочил за гонене от Би Ти Ви заради корупция? Тогава Пламен Юруков, бившият шеф на СДС, обяви в „Уикенд“, че си го рекетирал да издигне Георги Гергов за кмет на Пловдив.
В замяна си му обещал пълен медиен комфорт в сутрешния блок на телевизията. В „Уикенд“ бяхме приготвили яко продължение на темата, обаче се намеси уважаваният зам.-министър Пеевски (тогава вече съсобственик), помоли да те пазим и да „замразим“ темата.
В замяна си щял да „слушкаш“ и да се отблагодариш с рекламни текстове за книгите на моето издателство „Милениум“. Е, Дудук, ти спази уговорката, обаче Краси Гергов прояви принципност и след няколко месеца те изрита позорно.
Впрочем дължиш ми услуга. Когато те изритаха от Би Ти Ви, аз лично се застъпих за теб пред Делян. Казах му: Абе дай да не оставяме момчето на улицата, измисли му някакво бачкане. И ето – роди се сайтът ти, а после по милост те подслониха в една телевизийка.
Сега се чудиш как да се постелеш на господарите си и нанасяш изпреварващи удари по неродения, но свръхамбициран вестник „България днес“. Това ме радва. Явно много сте се уплашили от задаващата се конкуренция.
От друга страна, този път няма да ти простя и ще те съдя до дупка. Въпреки че говориш през маргинална телевизия с никакъв рейтинг, все пак клеветите ти са заразителни в чалгарската си пикантност.
Като нищо утре някоя наистина сериозна медия може да се подведе и да повтори лъжата ти, че не съм създал „Уикенд“. За лицето на Октопода – какво да ти кажа… Все пак е комплимент. По-добре предник, отколкото задник. Или дудук. (Без съкращения)
Недялко Недялков”

http://sbj-bg.eu/index.php?t=11864

 

«