« Върни се назад Публикувано на 01.08.2023 / 8:28

ОТЧАЙВАЩАТА БУТАФОРИЯ НА БЪЛГАРСКИЯ БУНТ. УПОТРЕБАТА НА КРИМИНАЛНА ЧАСТНА СЛУЧКА ЗА ОБЩОНАЦИОНАЛНА МАНИФЕСТАЦИЯ НА ЕГОУБЕЖИЩЕ Е КАТО ВТОРО НАРЯЗВАНЕ С МАКЕТНО НОЖЧЕ ВЪРХУ КАДАСТРОНА НА БЪЛГАРСКАТА СИМУЛАЦИЯ НА ЕМПАТИЯ

Днес ПП-ДБ излязоха заедно на протест с ГЕРБ, което окончателно приключи протестната линия от 2013-та. На Бойчето и Пеевски, честито!

Иначе от сантименталната манифестация за съпричастност отсъства менталния елемент. Не се разбра дали хората протестират срещу съдиите, в които „Америка за България“ наля милиони долари в последните години или срещу прокурорите и следствието, в които Пеевски също наля милиони. Резултатът се вижда с просто око.

Вижда се и че колкото по-симпатични и искрени хора излизат из улиците на България, за да честват себе си по пасивно-нарцистичен начин, толкова повече се влошават нещата. И в политиката, и за жертвите от домашно насилие, и в правосъдието. То не е като да отидеш в неделя и да изядеш едни “домашни” мекици по “Оборище” и да се прибереш с чувството за градскост и изпълнен дълг.

Употребата на криминалната и садистична частна случка в Стара Загора за общонационална манифестация на егоубежище от напълно незаинтересовани хора, които се преструват на ангажирани когато ги активират от телевизията и Фейсбук е нещо като второ нарязване с макетното ножче върху кадастрона на българската симулация на емпатия.

Нещо като честване на деня на труда или 8 март или 24 май. Честваме нещо, с което нямаме почти нищо общо.

Хора, които непрекъснато постъпват всеки ден несправедливо един с друг излизат по улицата, за да търсят справедливост от институции, които се държат като самите тях – неадекватно, гламаво и стихийно. И най-вече безцелно и без голяма картина в главата (руснаците май му казваха без гасударь в главата, еквивалент на пълен разпад).

Единствените целенасочени хора, които видях днес на протеста бяха от европейските програми срещу домашното насилие с грижливо подготвени плакати. Не защото ги е грижа за него, а защото има финансиране по тази линия, което прокарва друга линия, но дори и това не е важно.

За мен е по-сериозна картината на отчайващата бутафория на българския бунт, която предполага никаква промяна. А само още по-дълбоко затъване в блатото.

Явор Дачков

….

От няколко дни ври и кипи в държавата по повод изродщината с накълцаното момиче. Всякакви хора се изказват, виждам напъни тази отвратителна случка да се политизира от дребните душички. На вас, дето сега ревете, ще кажа, че вие сте причината за това. Вие и вашите хора, които изнасилват политиката години наред, доведоха до психопатизация на обществото, до отглеждането на цяло поколение без ценности, без национално достойнство и без грам знание за корените на българите и българщината.

Вие, които се отрекохте от България, които я мразите откровено и безсрамно, даже с гордост от това мерзко чувство, вие, които възпитавахте в култ към парите и охолния живот, вие, които лишихте цяло едно поколение от самочувствието, че са наследници на горд народ с повече от 1300-годишна история.

Вие сте виновни!  И психопатът, извършил това гнусно деяние, е плод на политиката, провеждана години наред. Вие съсипахте ценностната система на българите. Да ви кажа само, че културата на татусите и големите мускули, съчетани с празни глави, много бой и кръв дойде от място, където насилието е начин на живот, където хиляди годишно загиват от психопати, избиващи ги с автомати. Насилието, включително и срещу инакомислещите, задушаването на другите гледни точки е основна ценност на религията, която изповядвате. А това е религията на алчността, арогантността, омразата към България и всичко българско и неистовата жажда за власт!

Ето това сте вие и психопатът, накълцал момичето е ваш продукт! И спрете с гнусната пропаганда, защото това дете има семейство и близки, за които това ще е травма за цял живот. Като се нахранят медиите с отвратителната история, ще я забравят и всички дружно ще продължим да копаем дъното на безнравствеността. Защото този модел на поведение ни се налага като успешен и осигуряващ охолен живот.

Това е!

Цветослава Гълъбова

«