« Върни се назад Публикувано на 11.01.2011 / 19:02

Отврат и параноя. Част II

 

 

Каза Б.Б., че всички вицепремиери, министри, зам.-министри и шефове на агенции „трябва да живеят (ТЕ – б.а.) под стрес и да знаят (ТЕ – б.а.), че ще бъдат наблюдавани (ТЕ – б.а.)”, а ТЕ вкупом отвърнаха: „Благодарско!” Б.Б. откликна немедленно на ТЕХНИТЕ благодарности и рече: „АЗ казвам, че ще продължим (НИЕ, сиреч АЗ – б.а.) да слушаме (НИЕ, сиреч АЗ – б.а.) министри (ТЯХ – б.а.). Не виждам (АЗ – б.а.) нищо лошо от това да се слушат министри… Ние (АЗ – б.а.) си контролираме правителството. Ами това ми е работата – да контролирам (АЗ – б.а.)… АЗ искам всичко…”. И като чуха това, ТЕ рекоха: „На ти всичко!” Каза им Б.Б., че ТЕ нямат никакви граждански права, и ТЕ пак вкупом рекоха: „Правилно! К`ви права!”. Каза им Б.Б., че ТЕ ще бъдат подслушвани, при това „Непрекъснато, а не, когато паднат (ТЕ – б.а.) от власт. ТЕ трябва да работят така, че все едно са слушани и гледани”, и ТЕ дружно се възрадваха. Щото според НЕГО (и според ТЯХ) СРС-то е единствената „нормална комуникация” между НЕГО и НЕГОВИТЕ министри, тъй като СРС-то е най-прекият път до НЕГОВОТО ухо, което инак е глухо и тежко чува друг глас, освен НЕГОВИЯ си. И настана голямо веселие! Б.Б. искрено се е кикондрил на приложените Специални Ласкателни Средства („Б.Б. е умен за разлика от Цв.Цв.”, „Ние с Б.Б. си приличаме”, „Генералът знае”, „Заблуждават премиера” и пр.); адски се е забавлявал с онова зам.-министърче „милото”, „което се издънило” и „надънило” с неразумната изцепка „т’ва е простотията на високите нива”; обаче върховно удоволствие ще да МУ е доставил изтънчения изказ на Танов „то, кат’ ти умре хуя, путки много…” (Прощавай, читателю, ама „т`ва е простотията на високите нива”, дето вика клетото зам.-министърче! – б.а.)

Каза Б.Б. на СВОИТЕ министри „Мразете се!”. И те изпаднаха в екстаз от взаимна омраза. За което особени усилия не се изискват. Щото всеки иска да спечели НЕГОВОТО сърце, че да има запазено ъгълче там, в това свято място. „Аз искам МОИТЕ министри да са скарани, да се мразят. АЗ не искам МОИТЕ министри да правят завери помежду си, да са приятели. АЗ искам ТЕ да са в напрегнати отношения. Тогава няма как да стане нито контрабанда, нито далавера, просто защото ТЕ ще се издадат. АЗ не искам да правя такъв колектив, че ТЕ да се обичат”. Така Б.Б. разбира приятелството – като завера, като сговор, като заговор срещу НЕГО. Така разбира Б.Б. думата „екип” – като далавера, контрабанда и престъпление, като изначално престъпно съзнание. Б.Б., първият интригант на Републиката, разпореди на СВОИТЕ министри да се дебнат, топят и киснат; да слухтят, душат и доносничат един за друг.

Защото само такъв змиярник гарантира НЕГОВАТА незаменимост и НЕГОВОТО всевластие. Защото само така ТОЙ е и ще бъде единственият, който ще решава всичко, ще се разпорежда с всичко и с всекиго, ще стиска всички за гърлото, ще контролира всичко, ще въздава правосъдие и справедливост. Еднолично. И защото, когато двама министри се „хванат гуша за гуша”, това „носи приходи в хазната”. Така Б.Б. откри още една антикризисна мярка. След зрелищните арести, разбира се. А после, след броени часове и с тежък риск за „приходите в хазната”, Б.Б. най-издевателски издаде нова заповед: „Обичайте се!”. И те, тримата глупаци (Танов, Дянков и Цветанов), ухилени и унизени, дружно позираха пред камерите – досущ като на годен циганин брат`чедите. („Повръща ми се. Не може човек да стига до такива низости. Да си защитавал едни позиции и после, сега, да се извърташ на 360 градуса, кат’ нещата не са добре”, нали, г-н Танов!)

 

Велислава Дърева

http://argumenti-bg.com

 

«