« Върни се назад Публикувано на 13.08.2017 / 14:42

ОТВРАТЕН СЪМ ОТ ОТНОШЕНИЕТО КЪМ ВЕЛИКИЯ ТОДОР КОЛЕВ! ЩЯХ ДА ИЗШИЯ ЕДИН ЗАД ВРАТА НА НЕДОРАЗУМЕНИЕТО КАМЕН ВОДЕНИЧАРОВ!

тодор колевСкъпи, приятели! Отвратен и омерзен се чуствам от отношението към великия ни артист и певец – Тодор Колев. Тази вечер – 12.08. бях поканен от организаторите на събитие, което е посветено на Тодор Колев. В плажен бар в морската ни столица ще се пеят песни, само на Адама. Участие ще вземат, Камен Воденичаров, Стефан Вълдобрев, Люси Дяковска и други знайни и незнайни персони, около 14-15 човека. Приех поканата с охота и отидох с восъчната фигура на един от най-обичаните ни актьори.

Показаха ми отреденото място за фигурата на българския, Чарли Чаплин и останах без думи – опикана пътека с полуизгнили дъски до олющена стена, която изглеждаше като:“приватизирана от бандитското време на тъмния субект, Иван Костов“. На всичкото отгоре бяха хвърлили един раздрънкан дървен палет с две счупени плочи отгоре за „подложка“!

Естествено, че възразих от възмущение и настоях – величие като Тодор Колев да е на сцената. Започнаха да ме разубеждават, че били много „музиканти“, че ще има големи прожектори и тем подобни врели-некипели.

Не им обърнах внимание и поставих любимеца на народа отпред на сцената до микрофоните. Място имаше много и не пречеше на никого. На сцената в този момент се упражняваха музикантите от „Джанго зе“, които изпълняваха мелодии на великия, Тодор Колев!!! Цялата вечер беше посветена на него, песни, афиши, реклами…всичко !

И дойде недоразумението, Камен Воденичаров, който пламенно ме разубеждаваше, че било много страшно Тодор Колев да е на сцената, бил като жив, било шокиращо за него и крайно неприемливо. Всички хора, които бяха в този момент се радваха на фигурата, снимаха и се усмихваха с умиление и признателност. Но, за Камен Во било неприемливо!!!

Зачудих се дали да споря с него или да му изшия един зад врата, но недоразумения, които най-вероятно са объркани сексуално, музикално и ментално, са за съжаление.

Взех си фигурата и си тръгнах. Не мога да позволя великани, като – Тодор Колев, да са сврени в ъгъла, на опиканата пътека, скрити далеч от сцената.

А на сцената ще са тези, които ще изпълняват само неговите песни, които разчитаха само на неговото име – понеже хората ще дойдат заради великия ни артист, певец и музикант, а не заради „музикалния инвалид“ – Каменчо !? Организаторите ми казаха, че са продадени над 800 билета (в Ивенти се продаваха по 12 лв. единия).

Както и да е. Направили хората тематична вечер на Тодор Колев, продали стотици билети, ами поне да покажат респект и уважение към този, от който се възползват!?

Откакто отворих музея преди две години се запознах с много певци, артисти, музиканти и какви ли не… Дали има гилдия, която не присъства завист, омраза и мерзост??? Няма такава гилдия !

Тук всеки мрази всеки.

Камен Во вероятно мрази Тодор Колев, че е велик артист и музикант. Мрази го навярно за таланта му, който той няма! Може би го мрази затова, че хората пълнят всяко събитие свързано с имена от величието на Тодор Колев. А Каменчо продължава да играе до болка изтъркани роли в до гуша дошлото на всички, „Каналето“!

То бива, бива да си некадърник, но този ми идва в повече. Та така, скъпи приятели ! Ако все пак съм засегнал някой по някакъв начин, моля да ме извини ! Но, за мен е крайно недопустимо това брутално отношение към филмовата икона – Тодор Колев !!!

Цветан Атанасов

Собственик на Музей „Восъчни фигури“ във Варна

Фейсбук

«