« Върни се назад Публикувано на 22.03.2023 / 7:30

ОСЪЗНАВАТ ЛИ НАЙ-ПОСЛЕ САЩ КОЙ Е МЕДИЙНИЯ МОНОПОЛ, КОЙТО ТРОВИ ПОЛИТИЧЕСКАТА АТМОСФЕРА И ГРАЖДАНСКОТО ОБЩЕСТВО В БЪЛГАРИЯ

Ето най-важната част от доклада на USDepartment of Stare🇺🇸 за монопола в медиите през изминалата година.

“Празнини в регулацията, липса на правила за превенция на високата концентрация на собственост, липса на механизми за контрол върху корпоративната намеса на собствениците върху редакционната политика и липса на гаранции за нейната независимост. Въпреки законовите изисквания, публичната информация върху медийната собственост остава като цяло публично недостъпна и скрита.”

И още: “заплахи за юридическа и политическа саморазправа с журналисти”.

На кого се сърдят американците през 2022 година?

Още преди 2-3 години митичният Пеевски спря да се пречка и продаде вестниците си и кабеларката на същите американци, на които Домусчиев продаде и Нова ТВ.

От няколко години Нова и Бтв имат за нещо като полу скрит собственик олигарха Прокопиев, който превърна двете големи телевизии в лични корпоративни бухалки на медийно-политическия си бизнес кръг “Капитал”.

И точно както САЩ са написали в Доклада на Департамента – Прокопиев няма нищо общо по документи с телевизиите, които де факто управлява.

Скрита собственост…., която бие с оръдията си по неговите политически и бизнес опоненти и която пази със стоманен чадър бизнеса на Прокопиев и далаверите на министрите и премиерите от неговите лични партии и коалиции.

Що се отнася до юридическата и политическата саморазправа на олигарси с журналисти, Прокопиев от години се опитва да ми запуши устата с десетки съдебни дела, т.н. дела – шамари, за които сам се хвали чрез поръчковите си медии, че печели без проблем във Върховния съд на приятелите си, осъждайки ме за стотици хиляди левове за истините, които разкривам за неговите порочни схеми.

Какъв по-чуден пример за написаното от американците?

Осъзнават ли най-после САЩ КОЙ е медийният монопол, който трови политическата атмосфера и гражданското общество в България?

По същия начин Прокопиев овладява и монополизира гражданския сектор като дава в големите телевизии Бтв и Нова трибуна от сутрин до вечер само на своите НПО-та, които са задушили като гладен питон целия дневен ред с измислени теми и казуси.

Всички останали 98% от обществото сме на произвола на социалните мрежи, където пак сме под неговата цензура.

Време е да го чуем казано на висок глас със следващия лист по Магнитски.

Николай Бареков

«