Публикувано на 05.08.2010 / 19:36

Осъден за амфетамини по „Опицвет”, вместо в затвора, се пече на плажа

 

 

Кристиян Младенов, който бе един от главните обвиняеми по аферата „Опицвет” и бе осъден след проточила се безкрайно съдебна сага на пет години затвор през 2008 година, вместо в затвора, е бил засечен на плажа на Слънчев бряг, разкри afera.bg

Младенов се е любувал на жаркото слънце пред хотел „Дюн” в комплекса. Докато всички медии услужливо, поръчково са насочени да следят всяка стъпка на „дежурното плашило” Митю Очите, фигурата на свързания с амфетамините Кристиян Младенов, остава далеч от медийните погледи.

След проточила се протяжно години наред съдебна сага, Кристиян Младенов бе осъден на пет години затвор заедно с Валери Величков – Химика – на три години, заради производството на 313 кг. готов амфетамин – база и 666 кг бензилметилкетон.
Вместо в килията обаче Кристиян Младенов се пече на плажа в Слънчев бряг.

По делото „Опицвет” прокурор бе сегашната министърка на правосъдието Маргарита Попова, която дори бе подложена на своеобразен терор и натиск, като бяха потрошени стъклата и вратата на дома и. Днес тя отговаря за изпълняването на присъдите по затворите.

В Слънчев бряг Кристиян Младенов има и казино, което тези дни пък бе щурмувано от бопаджии, които при акция откриват 3000 нередовни жетона.

Според специзточници на afera.bg още през 2001 година, във времето, когато гласят Иван Драшков за шеф на НСС, Драшков е бил засечен неведнъж да се среща с Кристиян Младенов.

Понастоящем пък Драшков е съсед с Кристиян Младенов в Бояна, където Младенов живее в бившата къща на Поли Пантев.

Сэщата година, когато Драшков и Кристиян Младенов се срещат, на 18 декември 2001 г. тричленен състав на ВКС оправдава изцяло Младенов. Магистратите се мотивират, че няма сигурни и недвусмислени доказателства, че произведеното наркотично вещество е било предназначено за търговия. Това поражда обаче скандал и прокуратурата иска възобновяване на процеса. Така друг състав на ВКС върна делото на Апелативния и на финала все пак Кристиян Младенов бе осъден на пет години затвор.

Както преди време разкри afera.bg пътят на амфетамините е тясно свързан с определени фигури от висшия ешелон на ДАНС, като връзката минава през Сирия.

Материалът можете да прочетете тук:
http://www.afera.bg/index.php?option=com_content&task=view&id=6908&Itemid=9

Според специзточниците на afera.bg прелюбопитен е и контакта на Кристиян Младенов с шефа на Корпоративна банка Цветан Василев. Източниците ни припомнят, че в генезиса на финансовите им отношения и банковата конскрукция стоят 2, 6 милиона евро.

Afera.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *