« Върни се назад Публикувано на 27.11.2014 / 16:18

ОСЪДЕНИЯТ ЦВЕТАНОВ ЩЕ КОНТРОЛИРА НЕЗАКОННОТО ПОДСЛУШВАНЕ. АБЕ, ЩО СЕ НЕ ГРЪМНЕТЕ?!

Цветан ЦветановЦецерон ще контролира комисията за СРС, кой, ако не той! Не е лошо и на другите престъпници да им се намерят постове според престъпленията!”, коментира Георги Дренчев новината, която може да се случи в страна само като България. Бившият вътрешен министър с особената форма на главата Цветан Цветанов, станал известен с незаконното подслушване, ще бъде член на комисията за контрол над службите и използването на специални разузнавателни средства.

Цветанов бе осъден на 4 години затвор на първа инстанция от Софийския градски съд заради това, че е отказал прилагането на СРС върху бившия ръководител на БОП-Велико Търново Орлин Тодоров. Срещу Цветанов се водят още две дела, като едно от тях е именно за незаконни подслушвания по време на неговия мандат като министър. За председател на комисията за контрол над службите и използването на СРС бе избран друг депутат от ГЕРБ – Димитър Лазаров, а управляващите имат и един зам.-председател на тази комисия в лицето на Пламен Нунев. ГЕРБ имат общо 7 от 20 члена на комисията, която по традиция провежда своите заседания при закрити врати. Другите двама зам-председатели са Валентин Касабов от Патриотичния фронт и Димитър Дъбов от БСП.
Това е някакъв зловещ цирк, в който и недоразумението Валентин Касабов, и то се набута да контролира службите и СРС-тата. Потрес.
„Реформатори”, „барековисти”, бесепари и валерисимеоновци се прегърнаха с Цветанов, който отново контролира в сянка и МВР, и службите.
А Цацаров – наблюдател. Безмълвен.
Afera.bg

Колаж: Иво Ангелов, „Сила“

«