« Върни се назад Публикувано на 30.10.2017 / 15:19

ОСТАВКАТА НА ЗДРАВНИЯ МИНИСТЪР Е ВЯТЪР И МЪГЛА, ЗЕТ МУ ДА ВЪРНЕ 1.2 МЛН. ЛЕВА НА ВОЕННА БОЛНИЦА

НИКОЛАЙ ПЕТРОВСпоред Валери Симеонов здравният министър Николай Петров бил жертва на активно мероприятие (АМ). Прав е вицето по тишината, министърът наистина е жертва. Но не на АМ, а на собствената си алчност.

Като е толкова сигурен, че министърът е жертва на АМ, защо Симеонов не попита първия срещнат лекар или медсестра във Военномедицинска академия какво мислят за договора между ген. Петров и семейството на дъщеря му? Какво мислят медиците във военната болница за договор между баща и фирмата на зет му, от който семейството на неговата дъщеря се е обогатило с един милион и двеста хиляди лева? Договорът може и да е законен, но е неморален и със сигурност е в конфликт със Закона за конфликт на интереси.

Вицето по тишината с основание брани министъра с генералски пагони. Защото утре сайтът „Афера“ на Веселина Томова и Би Ти Ви като едното нищо ще пуснат договорите на МВР със собственика на мотел край границата, в който с държавни командировъчни отсядат стотици гранични полицаи. И този договор е в рамките на закона, но е дълбоко порочен. Щото в джоба на едно вице влизат дебели пачки от бюджета на МВР, благодарение на закон, който през май 2016 г. бе приет от Народното събрание по предложение на същия вицепремиер.

Оставката на министър Петров е най-малкото, която той трябва да направи. Ще повярвам на неговия морал, ако зет му върне този милион на Военномедицинска академия. Всичко останало е вятър и мъгла!

ВЕЛИЗАР ЕНЧЕВВелизар Енчев

«