« Върни се назад Публикувано на 14.03.2023 / 11:18

„ОСКАР“ ЗА РАДЕВ ЗА ПРОДАЖНОСТ И НАГЛО ЛИЦЕМЕРИЕ! ОЧАКВАТЕ БОРБА С КОРУПЦИЯТА ЛИ? ОТ ТЕЗИ, КОИТО ПРЕВЪРНАХА „ПЪТЯ НА КОПРИНКАТА“ В МАГИСТРАЛА? ЗАБРАВЕТЕ!

Без Херо, по Херовски!

Радев пак в услуга на американските си кукловоди. Щял да бори корупцията, ма не тази от „Пътя на Копринката“, заставят го да легитимира и „шарлатаните“ Кирчо и Кокорчо.

Румен Радев за пореден път ще постави себе си в услуга на кукловодите си от Щатите. Това ще стане само след седмица – на 21 март, при това знаково, защото тогава в София, по разпореждане от Вашингтон, се сбират де що има местни резиденти на американски служби, тинк-танк групи и НПО-та.

Радев е привикан от американските си началници, за да открие Балкански форум  „Антикорупция и национална сигурност“, на който съорганизатори са новата звезда на янките – Крум Зарков, настанен удобно в Министерство на правосъдието, за да обслужва интересите на кръга „Капитал“, неговата софийска адвокатска кантора и познахте – ГМО политическите проекти – „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“.

За да няма никакво съмнение – кой точно движи в сянка организацията по събитието, веднага след имената на прокситата им – Радев и Зарков, янките са сложили това на шарже д’афера си Андреа Броулет-Родригес, която го играе посланик до идването на следващия генерал-губернатор на територията. Може Херо Мустафа да я няма, но ние си действаме по Херовски.

Парадоксално, но именно Румен Радев ще се изявява като борец с корупцията, ама със сигурност не и тази, която минава по „Пътя на Копринката“. Това е повече от ясно.

По-интересното е, че Радев е заставен, ясно от кого, публично да легитимира и „шарлатаните“ Кирчо и Кокорчо, в чието създаване доброзорно съучаства преди близо две години.

Софийският форум се организира под егидата на Фондация „Америка за България“, „Центъра за изследване на демокрацията“, Фондация „Фридрих Еберт“, Ирландския финансов механизъм и забележете – Базелския институт.

Точно преди година по същото време, тогава още като премиер, Кирил Петков подписа Меморандум за сътрудничество с въпросния Базелски институт, на когото всъщност ще плащат солидни бюджетни средства, за да ни съветват „как да борим корупцията“, но не и тази, която е свързана с нашите хора и нашите интереси.

Цялото събитие пък минава под егидата на т.нар. Summit for democracy, т.нар. „Среща за демокрация“, която пък е проект за лъскане на имиджа на президента на Щатите Джо Байдън.

В края на 2021 г. Байдън събра във Вашингтон 110 лидери на първата „Среща на демокрацията“. Сега се планира и втора такава сбирка като Щатите назначиха за координатор на проекта в България именно своето протеже Крум Зарков, на когото му е обещана възходяща кариера, ако продължава да съдейства за превръщането на България във военна зона.

В София се сбират обаче американски проксита, които играят подривна и лобистка роля в редица държави от Западните Балкани, които са извикани, за да слушат мантрите на Шанти Калатхил, която преди година напусна администрацията на Джо Байдън след провеждането на първата Среща по демокрация.

От цялата бутафория, която ще ни залее след седмица, може да се разбира следното: Румен Радев няма мърдане, ще слуша кукловодите си, за да не се окаже някое негово протеже санкционирано по „Магнитски“.

Щатите наистина гледат на нас като на плацдарм срещу Русия, а и на удобна база за влияние в региона.

И последното – очаквате борба с корупцията ли? От тези, които превърнаха „Пътя на Копринката“ в магистрала?

Забравете!

Afera.bg

«