« Върни се назад Публикувано на 30.08.2014 / 17:15

Освен кайманче, Бареков щял да е новият Ахмед Доган в българската политика. А кой ли ще е новият Пеевски!

Николай Бареков„Предстои ни най-голямата битка за превземане на политическото пространство в център-дясно, ето защо трябва да победим ДПС, само ББЦ може да го направи. Едно трябва да се знае, че няма да има легитимно управления в следващото Народно събрание, без ББЦ.

Аз ще съм новият Ахмед Доган в българската политика, защото ББЦ ще е новият балансьор в българския парламент и политика„, рече Николай Бареков на втория конгрес на ББЦ, проведен във Варна. По-късно направи на пресконференция се застрахова, че това било шега.

Бареков ще води листата в Пловдив и Варна, в 25-и МИР в София водач ще е Росен Петров. В Кърджали ще водят Рада Коджабашева и Росен Петров. Светлин Танчев ще води листата в 24-и МИР в столицата, а в 23-и начело е Любен Дилов-син. Светлин Танчев ще води коалицията и в Благоевград.
В Бургас водач ще главният секретар на ББЦ Стефан Кенов, в Добрич – Виктор Лучиянов. Калина Крумова – в Ловеч, а Георги Балабанов – в Сливен. В Перник начело на листата е Димитър Колев, в Разград Димитър Аврамов, а в Пловдив-област Мартин Иванов. В Хасково водач ще е Борислав Иглев, а в Шумен – доц. Христо Бозов. Във Велико Търново водач е Илия Димитров, а във Видин – Десислава Тодорова.

„Ще работим за хората и ще отворим нови 1 милион работни места в пет сектора на икономиката. Програмата, с която кандидатстваме на тези избори носи ясно послание – работа, европейски доходи, справедливост. Ние казваме:
българската държава да спре да е мащеха на хората и да стане „държава с
грижа за народа“, това е нашето мото за вота.
На този конгрес искам да дам заявка, че въпреки всички брутални медийни атаки към мен, партията и коалицията, и вероломните капани, които ни бяха заложени, ние не само оцеляхме, но и се явяваме по-единни и по-
мотивирани, за да спечелим тези избори. Опонентите ми свършиха бронебойните патрони срещу нас. Това, което не
те убива, те прави по-силен. След като ме стреляха толкова много и не успяха да ме премахнат, аз се явявам още по-силен. I will survive!“, заяви Бареков.
„България ми прилича на блато, пълно с крокодили. Сега мога да кажа, че те пораснаха, но в блатото беше пуснато и едно малко кайманче, това съм аз. Трябва да изгоним крокодилите и да заплуват златни рибки“, рече още
Бареков.
Това с „кайманчето” не бе особено удачна метафора, тъй като наведе моментално на асоциацията с песента „кайман бе гони, кайман”.
Бареков не обади кой ще е новият Пеевски, при положение, че той ще е новия Доган.
Afera.bg

«