« Върни се назад Публикувано на 24.02.2014 / 21:07

ОРЛИН АЛЕКСИЕВ – СЪДРУЖНИК СЪС СЪПРУГАТА НА АРЕСТУВАН В ОПЕРАЦИЯ „КОКАИНОВИ КРАЛЕ”!

 

Съветникът от ГЕРБ и председател на финансовата комисия в СОС Орлин Алексиев, близкият до Бойко Борисов, който лъсна покрай разбития кокаинов канал преди дни, е бил съдружник с Милена Боева, жена на арестувания в операция „Кокаинови крале“ Матей Боев, показва справка в Търговския регистър, пише в. 24 часа.

36-годишната Милена Боева и Орлин Алексиев имали равно участие във фирма „Билд АМ2“, която се занимава със счетоводни услуги и е регистрирана през 2005 г. През 2007 г., когато Алексиев влиза в СОС, прехвърля дяловете си на името на сестрата на Матей Боев – Стефка. По същото време и Милена се отказва от участието си във фирмата в полза на зълва си.

Малко преди полицаите да започнат обиска в имот на Алексиев, камери заснели как няколко мъже там хвърлят в огъня различни книжа. Самият Алексиев твърдеше, че това са документи, свързани с работата му в СОС. Според разследващи обаче сред тях имало и такива, свързани с ралито, където в гумите на камиони бяха открити 1400 килограма кокаин.

Съпругът на съдружничката на Алексиев – Матей Боев, сесмята за основен финансов посредник в Швейцария за придобитите чрез дрога капитали на Брендо. Боев е от Кнежа, родния град на щангиста Гълъбин Боевски, който лежа в затвор в Бразилия за трафик на кокаин.

Според Търговския регистър Милена Боева бе съдружник с Боевски и в „М-Юнайт“ ООД. Дружеството се занимава с внос и износ на хранителни добавки, с фитнес зали, търговия с разнообразни стоки и услуги. Тази фирма е регистрирана на адреса на офиса на Алексиев, който полицаи тарашиха в петък, пише още „24 часа”.

Afera.bg

«