Публикувано на 26.07.2022 / 19:21

ОПОРКИТЕ НА РУСОФОБИТЕ – МРЕЖА ОТ ЛЪЖЦИ, КОИТО ГО ИГРАЯТ ЖУРНАЛИСТИ И ПОЛИТОЛОЗИ

Да изясним някои опорки на русофобите:

– Русия упражнява газов шантаж.

Отговорите са повече от един.

а. САЩ пък упражняват доларов шантаж. Дори не им позволиха да си платят дълга.

Западът изключи Русия от системата за международни разплащания SWIFT.

б. Кражба на валутните резерви. Западът получи газ, плати го в собствена валута и после я замрази в собствените си банки. Чиста кражба по всички национални правни системи и по правилата на международното право.

– Русия и Газпром загубиха статута на надежден доставчик. Нарушават търговски договори.

Отговор: Статутът на надеждни партньори загубиха всички най-големи западни компании със санкциите срещу Русия. Нарушавайки всички възможни търговски норми и договори.

– Русия спира доставката на горива, въпреки че си плащаме.

Отговор: Виж по-горе.  Плащаме в западна валута, която е предмет на санкции и руснаците не искат повече да ги крадат – те да доставят горива, а западните страни да ги крадат и да задържат парите. Затова Русия предложи напълно приемлива система за разплащания, която не позволява да ги прецакват дребни тарикати, които управляват страните от ЕС и НАТО.

– Русия има шпиони под дипломатическо прикритие.

Отговор: Всички страни имат. Това е правило, а не изключение. Важи даже за нашата опоскана страна. Ама руснаците били много у нас за разлика от българските дипломати в Москва.

Това е наша грешка. Вместо да търсим загубени пазари там, ние от икономии и глупост съкращаваме персонала си. А персоналът на американското посолство е хиляди.

Там условие за пропорционалност няма ли? Защото българските правителства и дипломатите ни в САЩ нищо не вършат. Справка договорът за F-16.

– Руската пропаганда преобладава.

Отговор: Опашата лъжа. Спрени са всички канали на руските СМИ. Истината за Украйна  и Русия не може да си пробие път. За лъжите на украинската и западната пропаганда са впрегнати огромни средства. Всъщност, в цял свят се промиват мозъците с антируски настроения чрез мобилизирането на всякакви СМИ, журналисти на хонорар и откровени шпиони под журналиистическо прикритие. Примерът със злополучния шпионин Христо Грозев е показателен.

Работи за разпространение на лъжите на английското разузнаване, пишейки се разследващ журналист. Така се опитва да придава привидност за независимост и автентичност на лъжите.

У нас нашумя една групичка с влияние във Фейсбук. Сайтът им е factcheck.bg. Там уж проверяват фактите, а всъщност яросто разпространяват украински и западни лъжи. Даже менторът им изглежда зле прикрит шпионин. А финансирането е директно от НАТО и САЩ. От ЕС също не отказват пари за същото – да не достига истината за събитията в Украйна до хората.

Да не говорим за Отворено общество, Център за изследване на демокрацията, различни други НПО, финансирани открито от Държавния департамент или ЦРУ, все едно.

Широка мрежа от платени лъжци, които го играят журналисти и политолози.

Удавено в лъжи обществено мнение в САЩ, Англия и ЕС.

Богомил Бонев

Коментари 9 за
“ОПОРКИТЕ НА РУСОФОБИТЕ – МРЕЖА ОТ ЛЪЖЦИ, КОИТО ГО ИГРАЯТ ЖУРНАЛИСТИ И ПОЛИТОЛОЗИ”

 1. Г-н БОНЕВ, добре ги редиш, мислите и думите, ама, с действията хич те няма.
  Справка: Великият Хайтов…

 2. Ама много е лош тоя чичко Путин !!!! Тази сутрин излязох на терасата да си изпия едно кафе и да си запаля една цигарка – и – УЖАС !!!!!! Щракам запалката – тя не пали – лошият Путин ми спрял газта на запалката !!!! ЛОШ, ЛОШ, ЛОШ ПУТИН !!!!!!

 3. Видеоклипът към песента „Аз съм руснак“ на Shaman (Ярослав Дронов) отбеляза 3 408 822 гледания за четири дни след публикуването си в YouTube. Аз съм руснак, отивам докрай. / Аз съм руснак, кръвта ми е от баща ми. / Аз съм руснак и съм късметлия. / Аз съм руснак, напук на целия свят, Аз съм руснак“ не е песен, а състояние на духа! Исках да дам на хората подарък и написах тази песен, — разказа по-рано за работата си Дронов.
  Продуцентът Максим Фадеев нарече Дронов модел за подражание.

  Подробнее: https://eadaily.com/ru/news/2022/07/26/ya-russkiy-ya-idu-do-konca-klip-nabral-35-mln-prosmotrov-za-4-dnya https://www.youtube.com/watch?v=FAPwIEWzqJE&t=251s Велик народ е това Руският и никой не може да го победи ,историята го е доказала това .Никакви отрепки като Кольо Венсеремоса и разните му там неграмотни картечари виждали само прашки за камъни ,колкото и да искат няма да могат да победят Руският народ Мухльото Кольо венсеремоса да пита неговите любимци ингилизите какво им се случва когато тръгнат на бой със Русия .

 4. ФАЛШЪТ и ИЗМАМАТА
  които ни заливат скрити зад маска и (!!!) задължително с гръмки имена привличащи внимание откъм доверие:

  – фактчекъри
  – борци за права
  – антикорупционери
  – демократично, демократична и др. „демокрация“
  – разследващи журналисти, независими журналисти, европейски журналисти и др. мисирки на конци
  – правосъдие

  …. и още от същото!

 5. Някой случайно да има координатите на Христо Грозев !?
  За едни Баширов и Петров питам !
  Не ,че нещо , ама дупе да му е яко !
  Май ще изгълта цяло шише с Новичок , наздраве , да му е сладко !
  А на останалите наши американодупедавци какво ли ще им се случи след време !?
  Мъка ми е за тях , не ми се мисли какво ги чака !
  Пък може и да им хареса , ако са джендъри-мазохисти!?
  Хайде , продавам индулгенции за пред Путин , по 100 000 000 рубли парчето !
  Хайде , народе , не останаха !

 6. Богомиле скачай пак в политиката . Доказал си се като грамотен и надежден политик.

 7. При Транс-атлантическите Компании няма Капитализъм и Демокрация !!!Те желаят Територии и суровини а Народите са Ненужно и опасно БРЕМЕ!!! Затова западните политици Унищожават Държавноста и Пряко репресират гражданите си с икономически и медицински мерки които водят до БЕДНОСТ и СМЪРТ!!!
  Животът на Всеки е в Опасност от тази ПОЛИТИКА!!!
  Всъщност Тръстовете в различни Сфери са Терористични Сатанистки Организации за които ЧОВЕЧЕСТВОТО е ВРАГ!!! Имаме Политизиране на Кабализма !!! Западът все повече се приближава до ЧЕРВЕНИТЕ КХМЕРИ …!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *