« Върни се назад Публикувано на 12.12.2021 / 14:09

ОПИУМА ОТ КАРНАВАЛА – РАДЕВИЯ, РАШКОВИЯ, ЧЕРВЕНИЯ И ХАРВАРДСКИ МАСКАРАД. ЕДНИ ГЕПАЧИ СЕ СМЕНЯТ С ДРУГИ И ТОЛКОВА – ПРЕХОД ПРИКЛЮЧЕН

Деликатна тема. Експертно мнение, което няма да чуете от друг.

Както журналисти, политолози, социолози, известни певци и актьори, политици и прочее публични фигури, така и всяко друго лице – поставено в някаква зависимост, загубва моралният си облик. Стават нещо като живи тела без жива душа!

В този смисъл „привикването“ на прокурори в централата на служба за противодействие на организираната престъпност, каквато е ГДБОП, е типичен индикатор за безпомощност и престъпна длъжностна безотговорност. Като прибавим и това, че лично шефа на службата прави скандали от момински тип, с доброто намерение да постигне качествен резултат, се получава пълна полтическо-експертна каша.

Ще ме попитате защо пък и политическа? Причината е само една и тя е тъжната дългогодишна и патологична страст на лицето Рашков да стане главен прокурор – каквато скрита цел е вече и на партията БСП /БКП/.

Заслепени от възможността да откраднат някой лев от идващите милиарди европейски пари, демократичната ни общност е буквално напазарувана в полза на престъпници – олигарси, пряко свързани с партията-майка. Съвсем скоро ще започнем да вадим едно по едно техните имена и финансови потоци, но само, за да ги пришием към съзаклятническата схема на новите армии на маршал Будьони – другарят Радев!!!

Ползвам ирония, вярно! На вашия личен интелект оставям възможността да ви подскаже защо. Понякога човек има нужда да оцелява в среда без въздух и в такива условия единствената спасителна верига е карнавалната. Онзи тежък хомот надянат на раменете на всеки здрав разум, който ти нашепва в ухото поредното: „Продължавай напред!“ А ти се доверяваш на този инстинкт, който намира начин да вкара нужните две или три шепи нова порция въздух. И така…, докато сам Бог реши. Не се оплаквам, защото аз така или иначе съм свикнал да живея под водата, забит в тинята на човешката низост!!! Вие нямате нужната подготовка да се спасите гарантирано. А това вече е ваш проблем, не мой!

Моите проблеми приключват тук.

За вас остава опиума от карнавала – радевия, рашковия, червения и харвардски маскарад.

След като видях само светлата страна от имотния и финансов рай на лицето рашков, за мен нямат никаква изненада неговите действия оттук нататък. Другарят радев сигурно си е направил добре сметката за всички възможни последствия от неговия личен избор! Сега съм леко озадачен какво точно пази Рашков?  – Имотния си статус в едно със същия на себеподобните си същества или демокрацията? Според мен първото.

Проблемът е, че в прокуратурата има достатъчно данни за всеки лапач от прехода. Част от информацията се съдържа и в някои документи, които се намират в специализирания съд. Затова решението е просто – премахваме и съда и главния прокурор, за да го заместим с Рашков – светая светих. Едни гепачи се сменят с други и толкова – преход приключен.

Само като видя физиономията на някой от радевите облизвачи с уж демократично мислене ми идва да им отида на гости. Сигурно много ще ми се зарадват, но това заслужават, защото са такива лицемери, подлеци и нагаждачи, че не знам как трябва да се постъпва с такива същества. Вече не знам. Зная, обаче, че минаваме през чистилището в което няма чисти духове и войната е между същинските дяволи оглозгали до кости тази страна – пущинаци от най-висша класа. Лицемери от най-дълбоката и смъртоносна пясъчна пустиня.

Но! Ще дойде и видов ден! Винаги идва.

Николай Марков

«