« Върни се назад Публикувано на 16.06.2014 / 9:47

Опитът на Бойко Борисов за това какво правят, „когато се убиват”

 

След посещението си  в САЩ, Борисов се впусна в обичайното медийно вакханално очарование. При зададен въпрос: „На кого би бил полезен евентуален сценарий с арести за готвено убийство на Пеевски, ако такъв опит няма?”, Борисов отговаря: „Това по принцип МВР го правят – главният секретар. Нали той така правеше с „Кокаиновите крале„?

Не помните ли как летяхте от Столична община до автокъщата на Орлин Алексиев? Не помните ли какви циркове разиграваха из София тези момчета? Това не е нещо ново. Точно вчера се зарадвах, че са задържали убийците. Това не е да са обрали някой плод-зеленчук. Това е заплаха за убийство и аз не вярвам да се арестуват хора без никакви доказателства. От опита ми по времето на главен секретар на МВР знам, че когато се убиват, никога не се предупреждават или не става ясно. След това трябват много години, за да се притисне някой и той да пропее, като например с „Наглите” и „Килърите“, тези операции излязоха след години.

Забележете!

Борисов не споменава пак името на вътрешния министър Цветлин Йовчев. За него МВР е главния секретар. За  него Цветлин Йовчев е „свещена крава”. „Свещена крава” Цветлинчо е и за ДПС, и Доган. Борисов пази усърдно Цветлин Йовчев, както го правеше през цялата една година, докато ГЕРБ-аджийската му компания се подвизаше като „протестиращи жожета”.

Според Борисов „сценариите ги правят „по принцип МВР – главният секретар”.

И още: „От опита ми по времето на главен секретар на МВР знам, че когато се убиват, никога не се предупреждават или не става ясно.”

Докато беше главен секретар на МВР – по негово време – България бе осеяна със стотици трупове на лица от ъндърграунда. Борисов и „летящото му МВР” събираха гилзите и брояха по списък труповете.

Вярно е, че по времето на Борисов „когато се убиват никога не се предупреждават”, а най-вече е вярно, че „не става ясно”.

И досега не е ясно. Защото никога у нас не е имало прокуратура, която да не козирува на МВР.

Нали той така правеше с „Кокаиновите крале, обаче прави изумителната грешка Бойко Борисов.

„Кокаинови крале” беше „ювелирна акция” не на друг, а на собствения му вътрешен министър Цветан Цветанов. Който точно с нея прецака италианските карабинери, но това е тема, по която сме писали твърде много.

„След това трябват много години, за да се притисне някой и той да пропее, като например с „Наглите” и „Килърите“, тези операции излязоха след години.”, продължава да се набутва Борисов.

И тъй като е дърварски образован в правото, чистосърдечно признава как могат да те произведат „килър”, което бе занятие „успешно” на неговия Цветан Цветанов – хващаш някой зависим, притискаш го „да пропее”, като му диктуваш показания, и хоп! – България гъмжи от „килъри”.

Традицията, както виждаме, е продължена от протежето на Борисов и при МВР-то на Цветлин Йовчев.

 Afera.bg

Колаж: Иво Ангелов, „Сила“

 «