« Върни се назад Публикувано на 27.05.2021 / 15:32

ОПИТВАТ ДА ОТНЕМАТ ДОБАВКИТЕ ЗА ЛИЧНИТЕ ЛЕКАРИ, ДЕЛЯТ ГИ НА ТАКИВА, КОИТО ВАКСИНИРАТ, И КОИТО НЕ!

На среща на председателя на съюза на личните лекари със служебния здравен министър Стойчо Кацаров е било обсъждано предложение лични лекари, които не поставяли ваксини срещу Ковид, да бъдат лишени от добавките от 1000 лева, които им бяха дадени, заради това че работят в извънредна епидемиологична обстановка на първа линия.

На практика безумното предложение разделя личните лекари на „касти“ – такива, които ваксинират, и такива, които не имунизират срещу Ковид 19.

Което е пълен абсурд, първо защото поставянето на ваксината е личен избор от страна на пациента, и второ, защото дали поставяш или не ваксини, не те прави по-малко защитен от рисковата ситуация, в която работят личните лекари.

Предложението още не е прието, но както обикновено се случва у нас, когато нещо под сурдинка се предложи, то става факт.

Личните лекари са възмутени от подобно разделение и от евентуалната възможност да бъдат лишени от добавките от 1000 лева, голяма част от които харчат за дезифекционни средства и всичко останало, което се налага, заради извънредната епидемиологична обстановка. И се надяват министър Кацаров да прояви здрав разум и да не се поддава на провокации.

А днес извънредната епидемиологична обстановка бе удължена със заповед на министъра до 31 юли т.г.

Afera.bg

«