« Върни се назад Публикувано на 06.07.2023 / 7:35

ОПГ „ПЪТЯ НА КОПРИНКАТА“ НА РАДЕВ ПЛАСИРА ЗА КМЕТ НА ПЛОВДИВ – ДЕМЕРДЖИЕВ, ЗА ВАРНА – РОСЕН ХРИСТОВ

След като приюти в президентството на синекурни съветнически длъжности почти цялото си последно служебно правителство, а четящият от листчета Гълъб Донев направи началник на кабинета си, президентът Румен Радев, който е „Шеф“ на ОПГ „Пътя на копринката“, продължава да играе зад кулисите на политическия фон чрез пласмент на свои кандидат – кметове.

АФЕРА вече месеци наред разкрива как ОПГ „Пътя на копринката“, която освен да пълни чували с кинти, прави и „ала – бала“ по време на избори, в сянка играе по схема да пробута свои кметове по места. Сценарият е подъл и позорен, защото Румен Радев и „пътя на копринката“ му не смеят да заявят и да покажат официално и видимо свой политически проект, а тръгват с пиниза уж „независими“ кметове от местните избори, надявайки се така да стъпят първо в местната власт и чак тогава да играят ва банк с поредния „нов“ проект.

АФЕРА разкри, че ОПГ „Пътя на копринката“ на Радев ще подкрепи и пласира бившия вътрешен министър от служебните правителства на Радев – Иван Демерджиев за кмет на Пловдив.

Демерджиев всъщност е рожба на „пътя на копринката“ и се прочу с две неща – „бях точен с парите“ и с това, че превърна МВР в „МВР идиоти“.

Той ще бъде издигнат уж като независим с инициативен комитет, подкрепен и пробутан от „пътя на копринката“.

Във Варна ОПГ „Пътя на копринката“ на Радев по същата Схема ще пробута за кандидат кмет на Варна бившия министър на енергетиката Росен Христов. Той пък е подкрепян от Кирил Добрев от същия „път на копринката“.

За Бургас „пътя на копринката“ ще удря рамо на сегашния кмет от ГЕРБ Димитър Николов, след като от ГЕРБ вече заявиха, че няма да го издигнат отново за кмет.

Целта на ОПГ „Пътя на копринката“ е да овладява първо по места общинската власт, след което ще бъде пръкнат т.нар. „президентския проект“, който редят копринковци, узуновци и вся остальная президентска…

Afera.bg

«