« Върни се назад Публикувано на 21.11.2014 / 9:49

„Олигарси“ нагласиха медийни бухалки за Делян Пеевски. Тестват Ахмед Доган…

Пеевски ДоганПодир шумотевицата за рекламата на „Лафка“ в „Капитал“ дойде ред на поставянето на „Д.П.“ в „10“-ката. То не бяха графолози криминалисти, та Стефан Бенчев с „малката нужда“, та Сашо Атанасов, не бяха слайдове, адвокати на Филип Златанов, че и Кирил Добрев. Само Мая Манолова се скатава, ама и нея ще подпукат. Делян Пеевски очевидно е „голямо перде“. Дума да няма.

Врътна се на 5 юли 2009 г., врътна се в началото на февруари 2013 г., врътна се след пиенето на кафе на Бойко Борисов и Лютви Местан през март 2014 г. Врътка се натам, накъдето му каже Ахмед Доган и му покаже личният интерес, разбира се. Много е повратлив. Образцово. Публичният му образ е преекспониран. Обаче. Това вече не е „реклама“ и механизъм за извличане на допълнителни властови ресурси за въздействие върху Обстановката.
Излиза в „Дневник“ историята с „Д.П“ и трансформацията на инициалите като „10“. На другата сутрин двете големи частни телевидения поставят темата като конкурентна на истерията с ебола. Чудим се дали темата „Пеевски“, за разлика от ебола, не е заразна и по въздушно-капков път. Паралелно вървят и подтемите на „КОЙ“, нали не сте забравили как Бойко Борисов бе забранил на неговите да дрънкат за Делян Пеевски, за да не се персонифицирал моделът „КОЙ“. Нещо го забравиха този модел „КОЙ“ – пак Делян Пеевски е на дневен ред. Заедно с ебола – поредното истерясване, поредното избухване на „отвличащи теми“, за да се покрие поне малко най-голямата: къде са парите от КТБ.
Атанас Атанасов продължава да си развива своята теза – течало „многопрофилно активно мероприятие“ в стила на Държавна сигурност. Обаче А.А. поставя акцента върху необходимостта от реформа на съдебната власт. Главният прокурор трябвало да бъде изваден от своята пълна независимост и да бъдел избиран от парламента, за да е подконтролен. Атанасов припомни, че Бойко Борисов и Цветан Цветанов го хвалели в началото. Добре ще е, ако не обърква на кого каза „онази реплика“ Кокинов – не беше на Цветанов, както твърди А.А., „препиканото СРС“ се разиграваше в къщата на Бойко Борисов в Банкя. Кокинов на него правеше забележка – „Не ми се усмихвай, ти си го избра.“, Цацаров, де. Кокинов нищо не обажда дали Пеевски е посъветвал Борисов…
Делян Пеевски може и да е „голямо перде“. Може само да се прави на „перде“, а иначе да е ранима душица, търсеща възмездие, когато някой се опитва да я изтерзава. Може. Дежурните психолози на МВР да се произнесат. Ние забелязваме друго. Битката за позицията на „премиер в сянка“ този път ще е по-ожесточена от периода на кабинета „Орешарски“. Делян Пеевски се сдоби с влиятелни душмани. „Олигарси“ нагласиха медийни бухалки за „Императора“. Тестват Ахмед Доган. Делян Пеевски му е нужен. Все още. Обаче цената на преекспонирането му може да се окаже непосилна даже за прословут инатливец като Сокола. ДПС е проклетисвано. Пеевски е „сатанизиран“. Местан е мачкан като агент на ДС.
„Олигарси“ и оцелели „босове“ от времето на СИК и ВИС-2 се точат за баницата от еврофондовете и бюджета и са решили Д.П. този път да бъде само един от тях, а не „незаобиколим фактор в държавата“.

www.bgsniper.com

 

«