Публикувано на 02.07.2022 / 9:00

ОКТОПОДЪТ НА ПРОМЯНАТА – II. СКАНДАЛНИ МРЕЖИ НА „ПП“ ОТ СЕМЕЕН БИЗНЕС И БАДЖАНАЩИНА, ЗАД КОЯТО НАДНИЧА ДС, ЗАДУШАВАТ ДЪРЖАВАТА

На 7.06.2022 АФЕРА публикува разследването:

ОКТОПОДЪТ НА ПРОМЯНАТА ИЛИ КАК ПЕТКОВ, ВАСИЛЕВ, ЛОРЕР, ХРИСТАНОВ, АНГЕЛОВ И АЛБАНЕЦЪТ ГУРИ РАЗКЕШВАТ МИЛИАРДИ

https://afera.bg/%d0%be%d0%ba%d1%82%d0%be%d0%bf%d0%be%d0%b4%d1%8a%d1%82-%d0%bd%d0%b0-%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%bc%d1%8f%d0%bd%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%b8%d0%bb%d0%b8-%d0%bf%d0%b5%d1%82%d0%ba%d0%be%d0%b2-%d0%b2%d0%b0%d1%81/

Следва втора част на разследването:

– Приоритетна грижа за семейните бизнеси и роднини от ДС надничат зад ключови фигури от ПП

– Съпругата и братът на земеделския зам.-министър с бизнеси, зависещи от Министерството на земеделието

– Адвокатска кантора, близка до Прокопиев, в която майката на Никола Минчев е старши партньор, е „административната школа“ на Лена Бориславова и Никола Минчев

– Бащата на  Христанов и тъстът на Гури – видни ДС фигури

Младите и „честни“ активисти на „Продължаваме промяната“, които дойдоха на власт с обещанието да преборят мафията и шуробаджанащината в управлението на държавата, с нищо не дават признаци, че като манталитет се различават от това, което ще „променят“.

Набиват се на очи няколко семейства и приятелски групи от „Промяната“, които по нищо не отстъпват на старите соц. традиции, доразвити от Прехода, под мотото „Да уредим родата“.

Никола Минчев и Лена Бориславова

Вниманието привлича адвокатска кантора „Джингов, Гугински, Кючуков и Величков“, която минава за приближена на Иво Прокопиев. Там старши съдружник е Весела Станчева – Минчева – майка на бившия председател на парламента Никола Минчев. Именно тя назначава сина си в кантората.

Лена Бориславова и Никола Минчев са влезли в политиката, идвайки именно от тази адвокатската кантора, ангажирана с приватизационни сделки, от които пряко заинтересовани са били фирми от кръга на Иво Прокопиев, разкри преди дни и юристът конституционалист и шеф на Института за модерна политика Борислав Цеков. Пред ПИК той напомня, че през въпросната адвокатска кантора са минали няколко доста скандални сделки, една от които за „Булгартабак“.

Да не забравяме и проверката на прокуратурата за договора на Лена Бориславова с ББР (апропо, Кирил Петков и Асен Василев се заеха първо с ББР, докато бяха в служебното правителство) и получаваните от нея хонорари докато е служител на кантората.

Всъщност огромното за българските стандарти възнаграждение е получавано именно от адвокатската кантора „Джингов, Гугински, Кючуков и Величков“, макар името на Лена Бориславова да е изрично посочено като получател на месечното възнаграждение от ББР от 13 690 лв. или 164 289 лв. годишно без ДДС.

Според източници от юридическите страни, Лена Бориславова е била назначена в кантората около 2019-2020 г. след ходатайство на Кирил Петков в качеството му все още на „преуспяващ бизнесмен и харвардски възпитаник“. Още при издигането на Никола Минчев от ПП за председател на Народното събрание пък стана ясно, че именно той е човекът, нает да работи на хонорар от 140 евро на час в ББР, съобщи тогава председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

Тази финансова схема между ББР и кантората, в която участват Лена Бориславова и Никола Минчев, съвпада по време не само с началото на влизането в политиката на „Промяната“, но и с разпространените кадри от влизането в любовната квартира на ул. „Гладстон“ на Лена Бориславова и Кирил Петков, който „се държи за парапета“. Съвсем друга тема, която ни препраща към старите вицове за шефове и секретарки, е доколко е морално и отговарящо на професионалните стандарти да назначиш за началник на кабинета си жена, която те е водила в квартирата си.

Зам.-министър Христанов и бизнесът с храни на съпругата му и брат му

С преплитане на семейни бизнеси и висша държавна длъжност в същия сектор внимание привлича и заместник-министърът на земеделието Иван Христанов от квотата на „Продължаваме промяната“.

Напористите медийни изяви на Христанов, свързани най-вече с лабораторията за контрол на хранителни продукти на ГКПП „Капитан Андреево“, навежда на мисълта какъв интерес има, за да е толкова нападателен.

Оказва се, според справка в Търговския регистър, че името на неговата млада и чаровна съпруга Ива Димитрова Палма излиза като собственик и/или управител, или пък член на съвета на директорите на точно 9 фирми, които се занимават с дистрибуция и производство на хранителни продукти и свързаните с тях търговски и консултантски дейности. Сред тези фирми са „Юник фуудс“, „Веган къмпани“, „Лея“, „Захариус“, „Номади фуудс“, „Пауново Изток“, „Дъ Барбериън“, „Небюла кепитъл“ и „Хитър Петър“.

Завидно, нали?

Възниква въпросът: зам.-министър Иван Христанов не е ли в конфликт на интереси при такъв мащабен семеен бизнес, който определено има допирателни с Министерството на земеделието и с… въпросната лаборатория на границата, срещу която Христанов роптае, че пускала, видите ли, пестициди. А съпругата му чрез близо дузина фирми произвежда био и здравословни храни. (Дали приликата с пробиотиците на Кирил Петков и баща му, и веган сладкишите на Линда е случайна?).

В бизнеса с храни е и братът на Иван Христанов – Чавдар. Той стана популярен покрай участието си в реалити предаването „Фермата“ и то след като брат му вече стана шеф в Земеделието. В предаването той бе представен като потомък на стар род, който дълги години е бил изпълнителен директор в голяма финансова компания, без да се уточнява коя. Той напуснал добре платената си работа заради морален конфликт, съобщават при представянето му в популярното предаване. Сега Чавдар е горд собственик на популярната пекарна „Житената питка“ в Плевен.

Няма публична информация в коя голяма финансова компания е работил Чавдар Христанов преди да стане хлебопроизводител, но не може да подминем факта, че неговият брат Иван Христанов преди да стане зам.-министър участва в няколко фонда и компании, които в момента са прехвърлени на съпругата му Ива Палма. Така тя се оказва една от най-крупните бизнес дами, прибавяйки към 9-те фирми от хранителната промишленост и още две от сектор финанси и инвестиции: „Хермес стратеджик“ и „Кредит революшън“.

Така стигаме до друга семейна двойка от тази сфера –съдружникът на Христанов и неговата съпруга.

Съдружникът на Христанов – Елвин Гури и съпругата му Ралица Агайн

В разследването „Октоподът на Промяната, или как Петков, Василев, Лорер, Христанов, Ангелов и албанецът Гури разкешват милиарди“, публикувано на 07.06.2022 г. от „Афера“, се разкрива връзката между Иван Христанов и Елвин Гури.

Съпруга на Гури е бившата зам.-шефка на Комисията по финансов надзор Ралица Агайн, която през годините минава за приближена в бизнес делата на Михаил Михалев – Маджо – фигура, завладяла крупни бизнеси още в зората на 90-те години. Тук е и фигурата на Евгени Ангелов с основания от него „Силвърлайн Партнърс“. На практика в момента Лорер и Гури управляват друг партньор на т.нар. Фонд на фондовете – „Емпауър Кепитъл“/Empower Capital/, а Ангелов – „Силвърлайн“. Управител в „Силвърлайн“ е съпругата на Гури – Ралица Агайн.

Преди Empower Capital, Елвин Гури и настоящият заместник-министър на земеделието Иван Христанов основават JetFinance International, най-големият независим кредитор за потребителско финансиране в Югоизточна Европа. JetFinance бе продаден на BNP Paribas Personal Finance през юли 2007 г., когато Иван Христанов е в Борда на директорите на банката.

И още навързани интереси на едни и същи лица на „промяната“.

Съдружниците в избрания за посредник на Фонд на фондове – „Силвърлайн Партнърс“ – Евгени Ангелов, Иван Христанов и Елвин  Гури – са видимо свързани с Даниел Лорер.

Когато стана министър на иновациите, Лорер се освободи от капитала на консултантската компания „Брайткап Инвестмънт Адвайзор“, като го прехвърли на двама от съдружниците си в компанията – един от тях е Елина Халачева, с която работят отдавна, и която е … съпруга на Евгени Ангелов, който сега е в бизнес отношения с Фонда на фондовете, контролиран от Лорер.

Друг основател на „Силвърлайн Партнърс“, която ще разпределя 75 милиона лева, е заместник-министъра на земеделието Иван Христанов.

Зад новите лица на „Промяната“ стоят татковци от ДС

И ако някому се вижда сложна тази схема от роднински и съпружески обвързаности, нека внесем още една подробност.

И Иван Христанов, и Ралица Агайн са потомци на функционери от Държавна сигурност. За бащата на Христанов стана ясно покрай разсветляване на друго лице. Така от решение № 2-1495/04.12.2018 г. на Комисията за разкриване на документите и обявяване на принадлежност към Държавна сигурност изскача името на бащата на настоящия заместник-министър на земеделието Иван Маркос Христанов. Маркос Христанов е бил ръководен кадър в структурите на ДС в Плевен. От цитираното решение № 2-1495/04.12.2018 г. за бащата на Христанов става ясно, че о.р. Маркос Христанов е вербувал хора за Държавна сигурност.

Ралица Агайн – Гури пък наричаха „партизанската принцеса“ още по времето когато беше народен представител и заместник-председател на Комисията по финансов надзор (КФН). Прозвището идва, тъй като животът ѝ също е като на принцеса – на 33 години става зам.-председател на КФН, който отговаря за инвестиционните посредници. Говори се, че дядо й Методи от Пернишкото село Друган е бил партизанин. След 9 септември 1944 г. той прави сериозна полицейска кариера.  Твърди се, че е от хората, които са участвали в създаването не само на новия социалистически милиционерски апарат, но на Държавна сигурност.

Изглежда в това има голяма доза истина, защото след него всички Агайни по време на соца са се подредили по впечатляващ начин. Ненчо Агайн – бащата на Ралица, се издига до зам.-министър на вътрешните работи. А родственикът му Георги Агайн – до бивш началник отдел в Държавна сигурност, отговарящ за СРС-тата, които тогава наричали „Подслушванията“.

Фамилията не е зле и при капитализма, разкрива през 2010 г. в. „Атака“. Например братовчедът Венцислав Агаин е член на борда на директорите на „Булгаргаз“ до 14 юни 2008 г. След това е в ръководството на „Комбината за обработка на цветни метали“ във Враца, който в бе солидно източен и докаран до фалит.

Тези стабилни семейни връзки на фамилия Агайн помагат на Ралица Агайн само с три години трудов стаж, само на 25-годишна възраст, да стане депутат от НДСВ в 39-ото Народно събрание.

В настоящият момент тези номенклатурни деца на миналото, срещу което се бори „Демократична България“, са сред актива на управлението на „Промяната“ – най-близкият идеологически партньор на жълтопаветната десница.

Според анализатори, дори ПП е на път да изземе електората на ДБ. Показателен за това твърдение е т.нар. протест в защита на правителството.

Описаните по-горе роднинско-семейни и приятелски връзки, станали основа за управлението на държавата от коалицията, оглавявана от „Продължаваме промяната“, са само върхът на един айсберг.

Дъното му още не се вижда, но липсата на морал в управлението и хаосът, който се създава в държавата, само намеква за неговата необятна дълбочина.

Мира Василева

Коментари 72 за
“ОКТОПОДЪТ НА ПРОМЯНАТА – II. СКАНДАЛНИ МРЕЖИ НА „ПП“ ОТ СЕМЕЕН БИЗНЕС И БАДЖАНАЩИНА, ЗАД КОЯТО НАДНИЧА ДС, ЗАДУШАВАТ ДЪРЖАВАТА”

 1. Мисля, е загуба на време. Какво ни помага,че знаем на кого дядо му е партизанин, роднините от ДС и т.н. Винаги съм мислел, че боклукът в конкурентна среда сам ще оттече в канала. Трябва само законност. Сега парите на можещите хора са пак в такива изроди. Имаха преднина, слушалки мръсни номера, омертата на мафията плюс комунистическа преданност – не човек ми желязо, братството на нефелниците. Да велики са, само когато можещите хора са лишени от средства за защита. Генетично нямат даденост, но имат ресурс, откраднат ресурс. Трябва държавата да изравни силите. Трябва да пази можещите от такива паразити. Накрая ще се случи така, че като на Бойко ще им пускат звуци от тоалетната по телевизията. Много са прости, а има много умни хора, които много са им събрали. Това обаче за тях няма да е просто загуба на бизнес или територии. Войната за тях е на живот и смърт. Генетичната непълноценност се предава и в поколенията. Без диктатура на пролетариата не съм сигурен дали тези и в тоалетна ще си намерят работа.

 2. На снимката- Сборът на N полезни идиоти не води до промяна в Качеството… а до Полезни Идиоти на N-та СТЕПЕН…!!! Аритметичната Прогресия води до Геометрична при тях и това е Опасноста !!!

  1. Количествените изменения винаги прерастват в качествени изменения според Хегел. Сборът на N идиота не е просто N става клоака, където конкретният идиот не може да се отличи.

 3. ОФ, отсъствието на „Закон за лустрацията“ докара такива изроди като тебе, иванкостовци,жанвиденовци, сергейстанишевци, ахмеддогановци, кобургготовци, бойкоборисовци, корнелниновци, кирчококорчевци и руменрадевци във власта, мандрил мръсен!
  Да го туря на партията ти в бузлуджанската летяща чиния и да сер@ на Курнела на 6ундата лицемерна и алчна!
  Засега мълчи, защото има само едно място във Вселената където е победил комунизЪма и това е на планетата QRTZA53Nr62TYH38, която се намира на разстояние 8(осем) парсека от Бузлуджанската чиния.
  Миналата седмица др. Курнела се е върнала от командировка от тази планета и ще събира ОФ активистите на бира, и кебапчета в Pravets Golf & Spa Resort 4* , да им разкаже впечатленията си от планетата на победилия комунизъм.
  Др.Курнела е направила проверка и със задоволство е констатирала , че кюартизанците не изнасят оръжие за Окрайна.
  Гладувай до понеделник за да хапнеш на корем.
  Др.Курнела ще ви черпи, а после ти и твоите другари-кебапчии ще разказвате истините, които ви е набила др. Курнела в тиквите.

 4. Подобни субекти, дето са закърмени с доктрините на властващата „класа“ (ако щеш комунистически „елит“, ако щеш кепиталистически „елит“ или по-актуално глаоблистически такъв), отучване нямат, дори и да са неуспели издънки като тоя.

  Най-първо, когато съвсем в културнонаписан текст му направих забележка, поне малко да съкрати пропагандните цитати, че прави трудно обущването през писане в коментарите, това нещо веднага изригна с псувни и квалификации по адрес на моя аватар тук… Стана ми ясно, че е партийно неуспяло говедо – значи само тоягата, ама от най-чепатите! Даже други, вече натирени или спрели да словоблудствад редовно тука отявлени либерал-, демократ-, комуинист- боклуци и троляци така не са си позволявали да пиашт за дълго в коментари тука. Но това говедо е крайно упорито.

  Послепис: Не знам дали говедата, коментиращи от фейсшита виждат редовните директни през сайта коментари, ама по-здрави и за тях! Поради бъгавата история им виждам излиянията, само в момена на писане на коментар, което всъщност е добре.

  1. Това беше като реплика-коментар към коментара на бачи Колю: „Е да, ама и той има право на трибуна,нали сме демокрация !…“

   Обаче бъговете в пралтформата тук са по-често неполезни.

 5. Др. ОФ-е ,тя каква стана сега… ?!
  От всички страни те метнаха .
  То, май в сравнение с другите, аз май съм ти вече нещо като почитател ,а … !?
  Както и да е.
  Да знаеш,че ме кефиш !

  Венсеремос.

 6. А бе ,аз не знам ДС от къде наднича,ама знам какво ще наднича от хладилниците ви тая зима !
  ВАКУУМ…
  От контакта ще наднича дебела сметка за ток,от парното също,а от резервоара на колата ви ,ще се чува ехото на собствения ви глас,виейки като на умряло…
  Един локдаун може да дооформи нещата.

  Лично аз нямам проблеми, защото ще се топля с книгите от безкрайната ми библиотека .
  Почвам с ,,Капиталът“ и ,,Научен комунизъм“ за 5-ти клас.
  ,,Стопанските абсурди на българския комунизъм“ на Лилков ще си оставя за тамъзлък…
  За храната въобще не мисля,защото отивам при комшийката- рускинята на олинклузив !

  Венсеремос.

  1. Баче Вейроне, по изключение ще напиша нещо сериозно. И да ме прощаваш, като за твое допълнение. Снощи намерих да гелдам на друагря В. Енчев (който всъщност уважавам, щото той все още стои като комунист с принципи) предаването му по КУРнелаТВ с виртуален гост доц. В. Вацев (който също уважавам като комунист с принципи и безпристрасте анализатор, въпреки вече насъбралите му се годинки). Та доц. Вацев, колкото и да го плючт, че е комунист и изкуфял дядка, всъщност продължава да не е поръчков политически по-глобален анаЛлизатор, макар да е индоктриниран комунист в генезиса си. Та той директно каза – ще обявим война на РФ през сптември – подразбира се под наглосаксонако (и прикрито чифутско) давление. Склонен съм да се съглася с другаря геополитически анализатор доц, Вацев, защото очевадно стана, че има драпане да не се изпусне властта от текущите най-удобни на запада марионетки през някакви педалски карманьоли – смяна на бисексуала шизогреник с педала маниак. И защото през ударения натовски миг-29 самолет има вече спуснат списък за план Бе – с гълъП, който ще имитира ястреП. Та… може и да няма сметки за тока, нито сметки за парно, нито ехо в резервоара, когато прилетят (това е руска дума) ракетите.

   Приключих със сериозността. Дай пак за кашкавала, мандрите и киселото зеле в мазата на лудницата, аз ще турна малко салам с един край (най-вече за другарчето с О-Фе-то).

   1. Ако изкилиферчената неолиберална мисъл е родила идеята да обявим война на Русия ,ще я обявим.
    Няма мърдане.

    Но,взимайки предвид състоянието на армията ни и менталното такова у младите ,които ще бъдат мобилизирани,аз лично смятам,че няма да има нужда от ракети.
    По-вероятно е онзи неизпълнен блян на България да стане част от СССР ,да намери реализация сега,като станем част от Русия и да се свършва.

    1. Баче, аз партизан ще се зпишва в твоя отряд (приемай го ако щеш на сериозно), отколкото курбан да стана за целите на глобализЪма през nоrth аtlаntiс tеrrоrist оrgаnisation! Освен всичко друго не ме е срам да си призная, че не руснци са ми съипали живота тука, а само предатели уж българи. но антибългари.

     А ти не отчиташ ли, че за някои цели тук отдвана имат четири бази, пълни с неизвестен вече на брой натовски аскер.

     Не ща и аз да съм пророк без публично занчими титли, но всичко е ясно отдавна за гледащите по-глоблано на целия световен пъзел. А напоследък десетилетняи бъркоч съвсем се избистри. Горим през „съюзниците“ като райхстага, недоказано запален от по-стария другар дамаджан, и това е. Язък за младите или ако са като простокирококорелите повечето – по-скоро неязък.

     1. Не руснаци,не американци,ами даже ония от Нибиру да дойдат,пак няма да могат да оправят БГ-дефекта – да се самоунищожваме целувайки разни задници,били те и български /само по рождение,де/ !
      Много сме по целувките ние,много …

    2. И понеже съм справедлив човек ,ще ти кажа че съм съгласен със теб затова че генът ние дефектен .Така си е това е самата истина .Преди много години Иван Сунгарски по една телевизия каза че Турците не можаха да ни променят съзнанието ,но чипът да .И един съвет от мен когато искаш да убедиш някого че твоята теза е правилна използвай само проврени факти и то исторически взети от държавният военен архив във Велико търново .За тази цел държавният архив има и сайт .Пишеш до него със молба да ти изпратят дадена историческа информация и хората ти я изпращат безплатно .Отделно във всеки град има и филиал на държавният архив ,отиваш там и срещу заплащане и дават каквато искаш информация от освобождението ни от Турско робство та до днес .Отделно има и куп сайтове на исторически теми и то със истинска информация където няма лъжа и фалшиви документи .

 7. България е еднствената страна в света,която си изгони мандраджиите,но за сметка на това увеличи броя на паризаните.
  Дефицита на Кашкавал доведе до кашкавалено-торсионна война между отделните партизански отряди…

  Венсеремос.

  1. Добро утро другарю Венсеремос ,като чета това което си написал за кашкавала .Ми дойде на акъла другото нещо .Ние добре хрантутихме армията на вермахта със кашкавал и то безплатно ,но той поне беше истински оригинален . А сега същите тези внуците на германските фашисти ,ни връщат кашкавала но от този фалшивият дето във него няма истинско мляко и когато го яде човек яде някаква си неузряла дъвка .Та мисълта ми е тези проклети германци ,не стига че ни натресоха във две национални катастрофи със две загубени световни войни .Ами от горе на всичкото ни съсипаха земеделието и животновъдството че сега да им купуваме фалшивият кашкавал и не само него .И последно за мандрите ,то мляко няма вече ,щото няма и животни ,та и мандрите не са ни нужни вече .Я отиди се разходи и Родопите ,Рила Пирин ,Стара Планина и ако откриеш една читава мандра ,аз повече няма да ти отворя дума за мандри и кашкавал.

   1. Другарю напорист пeдeрacт от ДКМС-то с нерализирани мераци поне за ОФ-то, на малкото ти акъл много му идват „мисли“ за кашкавала (властта), а? А за забелен салам с един край идва ли ти?!

   2. Другарю, само да те осветля, че примерно от 10 марки български изследван кашкавал 9 имат проблеми, а от тези които внасят т.нар. фашисти 1 или 2. Не че защитавам фашистите и национал социалистите, защото те са братя на комунистите и до един с юдео-хазарски корени. Освен това, мисля че вече стана ясно и на най-големите идиоти, че целият кашкавал и политиката в България се произвежда само от комунистическата Държавва сигурност.

   3. Ми няма мандри,защото няма мандраджии !
    Заминаха гастарбайтери.
    То, сервитьори няма,ти …

    А немците навремето са си плащали масрафа,да знаеш !

    Дядо ми разправяше как децата са чакали влаковете с германци,та да видят що е това бонбони и шоколад…
    За разлика от казаците/дозорните отряди/, които където са минали в България ,трева не е пониквала после…

    Но, за късата клечка си прав !

    Венсеремос.

    1. Я виж тук как са си плащали германците за кашкавала че за 4 години окупация във България така ни ошушкаха държавата че и помен не остана от нея ,за бомбоните и шоколада ,пак лъжеш дето са ни давали германците и ще ти кажа защо това са били дневните дажби на войниците които са им са полагали и няма как със тези ограничени количества да хранят всички деца и цял народ .Само че тук можеш да излъжеш хората които не познават историята ,ама не и мен .

    2. Третият Райх е ограбил България с десетки милиарди
     Из потайностите на клиринговата спогодба „Нойбахер“ За тази спогодба почти не се пише и говори – дори най-жълтеникавите медии си траят, ако въобще са чували за нея. Малцина са и дръзналите да изнесат в публикации има ли ги наистина и в какъв размер точно са неразплатените задължения на Германия към България по клиринговата спогодба „Нойбахер“. А и над други спогодби и споразумения между двете страни от времето на войната също тегне сянката на мълчанието.
     Нека надникнем в тайнствената „Спогодба между българското и германското правителство за финансиране и снабдяване на германските войски в България (спогодба Нойбахер)“, подписана на 1 февруари 1941 г. Освен за надникване, за друго не може да става и дума, защото разкриването на цялата истина няма как да се случи, ако с разследването не се заемат висококвалифицирани екипи от историци, икономисти и финансисти. Всъщност допускам, че ако това е направено, то е потънало дълбоко в нечий свръхсекретен архив, до който простосмъртни нямат достъп.
     От спогодбата, а и от споразумението между Българската народна банка (БНБ) и Главното управление на кредитните каси на Райха в Берлин става ясно, че „за да се предотвратят смущения в стопанския живот на България“, двете страни се договарят БНБ да предоставя необходимите суми в левове в България. Предоставените левове ще се заверяват с тяхната равностойност в райхсмарки, пресметнато по курс 1 ПМ = 32,50 лв. по сметката в райхсмарки, а съгласно споразумението сумите в левове, които трябва да се предоставят за нужди на германската войска, първоначално възлизат на около 500 милиона лева. При необходимост, след съгласуване с българското правителство, се допуска възможност да бъдат отпуснати и допълнителни суми.
     Накратко казано, всички разходи по пребиваването на немските войски в България се поемат от българския бюджет, като таванът за тях не е изрично закован, а им се дава възможност да растат до небесата. И немските бойни другарчета не закъсняват да нахлуят през едва открехнатата вратичка.
     Вместо предвидените 500 млн. лв., от февруари 1941-ва до септември 1944 г. те изтеглят от БНБ 7,039 млрд. лв. Германските войски започват да опоскват всичко, мярнало се пред очите им, и се снабдяват с хранителни и други стоки предимно от първа необходимост не с внос от Германия, както е договорено и подписано. Не стига това, ами те изпращат ежедневно колкото и каквито български стоки, най-вече хранителни, докопат, щото в родината им недохранването вече е ежедневие. Според злонамерени твърдения в някои дни към нея пътуват към 200 хиляди колета. Какво, че това е изрично забранено от спогодбата „Нойбахер“, а всеки износ е трябвало да се извършва от българското интендантство! Скоро истината става безпощадно ясна – немските съюзници ни ограбват безмилостно и безцеремонно, сякаш сме окупирана от тях държава, а не верен до глупост съюзник. Трагикомичното е, за капак на всичко, че не го правят чрез заплащане с техни пари и стоки, а с наши собствени, които българското правителство и Българската народна банка им предоставят от щедро по-щедро. Нещо, което намирисва не на осъществяване на национални идеали, а на ориенталски алъш-вериш.
     При всеки плах опит на българските власти да понамалят поне ограбването германците намекват, че чия ще бъде Македония след края на войната зависи само от тях. И намекът е бил разбиран съвсем бързо. Не ни е тема тук дълбоко засекретената тогава клирингова спогодба „Клодиус“, но

     десетки милиарди лева България губи и от нея Страната ни изплаща и своята пропорционална част от дълга на Югославия към Германия, която ние, заради възвръщането на Македония към Родината, сме приели като наша. https://duma.bg/tretiyat-rayh-e-ograbil-balgariya-s-desetki-miliardi-n123063?go=news&p=list&categoryId=3

    3. Абе дядо ти дето ти е казвал че децата чакали със нетърпение немските шоколади и бонбони ,това не е ли пропаганда .Само че моето е историческа пропаганда със факти от държавният статистически институт ,а не на дядо ти измислиците . А дядо ти разказвал ли ти е за тези спогодби или за английските и френските окупационни власти ,ошушкали България след ПСВ за цели три години както Турчин не ни е грабвал за 500 години робство.

  2. и друго да те питам кава връзка има между кашкавала и торсионната война .Щото аз съм учил двигатели със вътрешно горене и устройството на автомобили и за значението на торсиона ,но за торсионна кашкавалена война за пръв път чувам .Радвам се че си превърнал една част от автомобила във кашкавал .Трябва да ти призная че си страхотен инженер и автомобилен и земеделски .Ето такива хора трябват на България рационализатори . Сред видовете системи за окачване, използвани в съвременните автомобили, има торсион и сега ще се опитаме да ви запознаем по-подробно с него. Най-простото обяснение, което можем да дадем, е, че това е окачване, при което торсионният лъч се използва като еластичен елемент, който работи само в една посока при торсия. За да се увеличи торсионната еластичност, за производството на гредата се използва стомана, която е била подложена на сложна многоетапна топлинна обработка. https://avtotachki.com/bg/chto-takoe-torsionnaya-podveska-avtomobilya/

   1. Торсионните истории и полета, другарю млад педераст от ДКМC-то, още неуспел за оФ-то, доста ги чуваше другарят (астро)физик, уфолог и т.н. -лог проф. Л. Филипов, син на др. Г. Филипов. Уви, спомина се човекът, та не може да го питаш и него, че да ти нбие един торисон преди война в кухата червена чутура!

    1. Страстно мразя отрепки като теб дето са направени от комунисти и после се пребоядисали на демократи и либерал .Айде марш във комунистическата шунда на майка си да и душкаш миризмата .

     1. Да ти е*а п*тките и задните отверстия по цялата червена рода, бе уроде псевдокомунистически! Аз нямам и един роднина до трети братовчеди (за по-далчени не знам), дето да е бил член на партия до и след „промянта“, бе олигофрен партийно нерализиран и зомбниран! И как видя, че на отдавна мъртвата ми майка е червена п*такта, пък аз съм се пръкнал деморкат-либерален, бе педерастки уроде нереализиран?! На твоята червена партийномърсувала майчица п*тката протрита ли гледаш заедно с тебе си в огледалото, бе отрепко измекярска?! Само oловна „вaкиcнa“ помага срещу човекоподобия като теб!

   2. Др, ОФ-е,
    ти нали обичаш цитатите ?!
    Ето ти един-
    ,,Изследванията показват, че торсионна аура имат всички тела – животни и хора, растения, минерали. Но при човека торсионната аура е най-сложна. “

    Сложно е да ти обяснявам разликата между торсионното окачване на VW/ костинурка/ и Психотронната/торсионната/ война,но ще ти кажа друго-

    Кашкавалът е опасен когато е пресен/неузрял/ !!!
    Наблюдавани са случаи , при които след прекомерна консумация на такъв,човек получава даже Халюцинации…

    Венсеремос.

    1. Бачо, властта (по твоята метафора за у нас – кашкавала без трансмазнниини) за болшинството е доказан силен наркотик. Може още доста да се коментира и даже спекулира с темата, но накратко е това. Опиумът за мстите е друго – най-общо залъгалка.

     A има ли смисъл, освен през теглене на една цветуща майна, да обръщаме толкова специално внимание на другаря нереализиран комуняга, изявяващ се предимно с препечатки на удобни за неговите нереализирани властови мераци тезиси от определни сайтове тук? Културата и културните отношения са за човеци, а не за партийни хора! Затуй не се срамя никак да ги псувам всите политикани, мераклиите за власт и прислугите им. Накротко: по човшеки – само с човеците. А човеци почти не се намират вече.

     1. Е да, ама и той има право на трибуна,нали сме демокрация !

      Виж,друг е въпроса ,че полагам невероятни усилия да го отуча от цитатите,ама не ми се получава.
      Иначе ,ако махнем пропагандата в писанията му,ме кефи…

     2. Препечатките ги слага заради такива неграмотници като теб ,щото ти разбираш само от писмени работи .Да ти ги обяснявам устно много си тъп няма ме разбереш .На такива малоумни комунистически отрочета трябва да им се обяснява само писмено .Много си тъп за да ги разбереш тези неща.

    2. Вярно много сложна материя е тази за торсионна на човека но тя няма нищо общо със кашкавали ,мандри и мандраджии .Иначе ти признавам страхотно въображение имаш .Лекарите психиатри на това заболяване му казват шизофрения .Ама да те успокоя ти си във начален стадии ,имаш все още шанс а се излекуваш ЧОВЕК И ТОРСИОННИ ПОЛЕТАНормалното състояние на торсионното поле на човешкото тяло предполага, че то е в най-здравословно състояние. И обратното: разрушаването на торсионното поле на тялото води до заболявания на тялото. От това следва, че без да се елиминират причините за деформация на торсионното поле на човек, е възможно тялото му да се лекува произволно дълго време, но няма да има резултат. Веднага след като се отстрани терапевтичният ефект, болестта постепенно ще се върне, тоест ще стане хронична.

     Човекът е сложна система за въртене. Сложността на неговото торсионно поле се определя от огромен набор от химикали в тялото и, разбира се, от мислите на самия човек! Всеки човек може да се разглежда като източник (генератор) на строго индивидуално торсионно поле. По-голямата част от хората имат фоново дясно (положително) торсионно поле. Изключително рядко, в съотношение около 1 към 106, се срещат хора с фоново ляво (отрицателно) торсионно поле.

     Поради описаните по-горе фактори, човек със своето фоново (естествено) торсионно поле извършва (в повечето случаи неволно) спинова поляризация на околното пространство в определен краен радиус (т.е. въздейства върху околното пространство). Торсионното поле на човек, носещо информация за неговата духовност, здравословно състояние, оставя своето копие (спин реплика) както върху дрехите, така и в съседното пространство на физическия вакуум. Спиновият отпечатък на торсионното поле върху дрехите на един човек се оказва значим за друг човек, ако той носи тези дрехи. Оказва се, че старите знаци за нежелателното носене на дрехи „от рамото на някой друг“ имат напълно разумно оправдание. Тези заключения се отнасят еднакво и за други неща: картини, инструменти, реликви и т.н. В допълнение към факта, че човек е генератор на торсионни полета, той се влияе и от външни торсионни полета. Дясностранните торсионни полета са полезни за него, подобряват течливостта на всички среди – повишават проводимостта на клетъчните мембрани, подобряват метаболитните процеси и състоянието на всички човешки органи като цяло. Левостранните торсионни полета оказват негативно влияние върху него. Ако човек влезе в среда, в която има леви (отрицателни) торсионни полета и те са по-големи от дясното (положително) торсионно поле на самия човек, тогава на подсъзнателно ниво той изпитва неприятно усещане за присъствие на нещо лошо. Почти целият музикален и звуков диапазон, идващ от нашите телевизори и радиостанции, е излъчвател на ляво торсионно поле. Добър съвет – не използвайте радиото и телевизора, за да създавате фонов звук в пространството. По-добре е да запишете десния фон на всяка среда и да го използвате постоянно – в този случай веднага ще се забележи положителен резултат, който ще се усети на подсъзнателно ниво. Също така почти всички домакински електрически уреди имат ляво торсионно поле. Особено внимание трябва да се обърне на мястото на съня си, където обикновено прекарваме около 8 часа. https://podarilove.ru/bg/torsionnoe-pole-mysli-teoriya-torsionnyh-polei/

     1. Айде пак преписа …
      А бе,нали беше завършил ДВГ и малко по-нагоре ми пишеш ,че торсиони имало само Там ?!
      Много бързо извика на помощ Гугъл…
      Браво!

      Ама виж там ,в Гугъл де /може и в БГ мама/, какво пишат хората за обидите,които сипеш !
      Знаеш ли какви неистови усилия ми струва въздържанието да не те обидя и аз ?
      Но,на мен ми помага една бариера,която се нарича – Възпитание !
      Неудобно ми е ,но ще те питам- къде са били родителите ти когато си пораствал от 2 до 8 години ?

    3. Да слушай дядко си ако е жив де ,все пак стар човек видял много ,препатил много .Ама се научи да отсяваш истината от лъжата .Щото дядо ти заради пропагандата те е лъгал много ама много . .Айде сега отивай да разучаваш по подробно за торсионната аура на човека ,голяма наука ще да излезе от тази работа .

    4. И последно че днес ме чака много работа ,не обичам много цитатите .Обичам само фактите истинските ,историческите .Другите приказки са за наивници ,да го знайш това от мен .Друг път ще ти разкажа как се правят фалшиви новини и кой ги е измислил.

     1. Партийно чадо и работа и особено работа в събота…. смешенотрагичен оксиморон!!! А цитатите… не, бе другарче мило, ти, изобщо не си по тях 😀

      Послепис: Либерастите не са само „демократични“, та сещай се, ако имаш с какво, скъпи ми другарю, и мисли за любене с твърд чепат салам с един край – кокорчо знае 😉

 8. Наблюдавам стрелкичките на изготвената в сайта схема на обвързаните лица.
  ТЕ ВСИЧКИ СОЧАТ ЕДНО ЛИЦЕ – ДАНИ ЛОРЕР /братовчеда на Паси и Кунева – Пръмова/

  По интересното е това , че името на лицето ЛОРЕР стоящо в основата на тази пирамида, БЕШЕ беше изписано в ТР като част от управлението на сдружението „“ОРГАНИЗАЦИЯ НА ЕВРЕИТЕ В БЪЛГАРИЯ-ШАЛОМ“

  Целите на тази организация са ясно посочени: „Запазване, утвърждаване и развитие на еврейските етнически, езикови и културни ценности и традиции, защита на конституционните права на своите членове и на евреите в страната пред държавата, нейните органи и другите обществени и политически организации в страната и чужбина, които отстояват принципите на демокрацията и достойно човешко съществуване“.

  СРЕД ТЕЗИ ЦЕЛИ НА СДРУЖЕНИЕТО НЕ ОТКРИВАМ ДА Е ПОСОЧЕНО НЕЩО СВЪРЗАНО С БЪЛГАРСКОТО!!
  ЧИЙ ИНТЕРЕС ОБСЛУЖВА ЛОРЕР СЪС СЪЗДАДЕНАТА ОТ НЕГО МРЕЖА И ПИПАЛА?!!

  1. Според последното преброяване – от 2011 г., като евреи са се самоопределили 1162 души. От тях 1130 са дали отговор за майчин език и етническа група. За майчин език български са посочили 897 души, иврит са посочили 120, руски 61, арабски 3, а друг 39. Юдаизма изповядват 706 души.!!!???

   Един ескимос да има в България и Той ще има НПО!!!Само за БЪЛГАРИТЕ няма НПО!!!

 9. Номенклатурата като Паразитна Прислойка в Държавния Апарат Криейки се винаги зад Някаква ИДЕОЛОГИЯ съумя в годините на Прехода да доведе Държавата до ниво на Бананова Република а Народа и като Хаитянски граждани!!! Идеологията им е- НЕУМОРНО КРАДИ!!!

  1. Само гледай къв НОВ посланик праща САЩ във България /КЕНЕТ МАРТЪН-бивш посланик в ХАИТИ-НАЙ-бедната и скапана страна в света/
   Какво е отношението на САШ дипломация към ХАИТИ можеш да си направиш САМ ИЗВОДИ от СЛЕДНИТЕ ФАКТИ
   Когато 2017 урагана от 5-та степен “Мария“ срива до основи Електро разпределението и икономиката на Пуерто Рико и унищожава баровския “рай“ на офшорните крадци Вирджинските -о-ви президента на американския протекторат Пуерто Рико ИСКА от президента на САШ Доналд ТРЪМП да му даде милиарди $$$ за да се възстанови острова
   ТРЪМП с насмешка отговаря ;На ЛАЙНЯНИ КЛОЗЕТНИ страни като ХАИТИ и Пуерто Рико НЕ ДАВАМ и пукнат цент
   Изпращането на бивш координатор на бедствието КЕНЕТ МАРТЪН в ХАИТИ за ПОСЛАНИК на САЩ във България е много ЛОШ ЗНАК и показва отношението на САЩ към България/САЩ асоциира БЪЛГАРИЯ като бедното ХАИТИ и вероятно готвят някакъв Апокалиптичен сценарий /Война,трус,наводнение,еко катострофа,мега пандемия/ за БГ ЗЕМИ подобно на изкуствения мега ТРУС от 7,2 по Рихтер ударил ХАИТИ 2О10 год убил 220.000 хаитянци и оставил 1,2 милиона БЕЗ покрив
   2 дни преди труса в ХАИТИ подводници на Американския флот провеждат СТРАНИ подводни операции съвсем близо до ТЕКТОНИЧНИТЕ плочи близо до Хаитянския бряг

 10. Ликуй, народе! Настъпва харвардският хищник, който каза: “Бедните да го …” Корнелия Нинова изглежда си уредѝ: “хем вълкът сит, хем агнето цяло”. Кирил Петков няма да бъде кандидат-премиер, русофилският й електорат (силно оредяващ и мигриращ към “Възраждане”) ще е доволен от позицията на председателката на БСП. Но как ще обясни затварянето на руското посолство, след акт на правителството, в което беше вицепремиер… А, каква ли хитрина ще измисли този път Корнелия?! И ще я оставят ли на мира враговете й в партията? Едва ли. Слави Трифонов няма да е доволен. Той заяви, че ще съди Кирил Петков, Асен Василев и Радостин Василев за обиди и клеветѝ.
  Предателите от ИТН ще се опитат да му откраднат още депутати от парламентарната група. Вчера дясната му ръка в партията Виктория Василева обяви, че напуска парламента. Дали ще го направи до седмица, за да влезе друг на нейното място – навярно не. Възможно е подмолната депутатка да даде своя глас за кабинета на Асен Василев, а после да отиде да прави партия заедно с Радостин Василев. Следващата седмица отново ще настане битка за всеки глас, както беше на 22 юни за вота на недоверие. Най-вероятно Асен Василев, този, който живее в недекларирана пред КПКОНПИ резиденция на столичната улица “Чаталджа”3, ще си остане с мераците заедно с Румен Спецов да управляват държавата, както го правеха Кирил, татко му Петко и Лена-на-Киро-и-Миро. А, да не забравя. Като независим консултант, преди няколко години, Асен Василев е получавал много добри парѝ от “Булгартабак-Благоевград”, който беше собственост на Делян Пеевски. Да, да, без майтап. А пък в Националното следствие отлежава крупна афера за огромен имот в Божурище, на Кирил Петков, Асен Василев, Виолета Лорер, Стамен Янев… за едни 27 милиона лева. Ликуй, народе! Настъпва харвардският хищник, който каза: “Бедните да го …”. И всички останали – също. https://trud.bg/%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D1%83%D0%B9-%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B5-%D0%BD%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%8A%D0%BF%D0%B2%D0%B0-%D1%85%D0%B0%D1%80%D0%B2%D0%B0%D1%80%D0%B4%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D1%85%D0%B8%D1%89%D0%BD%D0%B8%D0%BA-%D0%BA%D0%BE%D0%B9%D1%82%D0%BE-%D0%BA%D0%B0%D0%B7%D0%B0-%D0%B1%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B4%D0%B0-%D0%B3%D0%BE/

  1. Абе другарю млад педеpаст от ДКМC-то с мераци поне за OФ-то, защо не си направиш собствен блог, че да сипеш там целодневно препечатките и линковете с удобните ти тези?! Некадърен ли си да го направиш – ДА! Паразитираш ли като позлваш чужда платформа, за да го правиш – ДА! А некадърните комунистически вечнопаразитиращи на гърба на колектива, стадото или народа отрепки не се срамите даже да използват чужди платформи, за да сеете удобните вам внушения, защото ви идва безплатно т.е. на пълна кирия, както най-обичате бокуците с мераци за валст! И защото едно мекере, именувало се организационнокомунистическо, но без грам реална идеолиогия няма как да е нещо различно от най-обикновен селски бандит и потенциален народен изедник като бoкo тиквата!!!

 11. Лена Парапета е дащна уруспия и не е известно колко мъже е прекарала от кервана, защото брой нямат .
  Пък е гьон сурат ум да ти зайде, по това прилича на нахиления вечно надрусан психопат Кирчо .

 12. Както казваше един познат ливанец, живеещ в България – крадете и ушите ви пукат.
  Човекът беше обиколил бая държави по света.

 13. Любим момент от политпроституцията ми е когато престъпниците на валст (без значение дали ще са прокопиеви, доганови, бокови, червени или царски) заквичат с опорките за мафията. И ако ги питаш могат ли да посочат конкретно коя я тая мафия и кои са в нея – не могат, защото в тая продънена територия всичките марионетки, разполагащи с някаква валст, са овъртолени в бандитизъм!

 14. Колко българи останаха в България?Няколко фамилии рода и останалите осми братовчеди.Когато една от тези фамилии вземе връх ,ще и измислим синя кръв и ще я направим царска.

 15. Външният министър на англия – Лиз Тръс:

  „……Сега е моментът да удвоим усилията си и да гарантираме, че Украйна ще победи Русия, за да може президентът Зеленски да преговаря от позиция на сила. Ние имаме задължение да победим Русия. Трябва да направим това в името на Европейска сигурност, свобода и демокрация. Това е единственият начин за постигане на дългосрочен мир в Европа. Някои говорят за възможността за преговори сега, докато Русия все още е в Украйна. Но аз мисля, че това би довело до фалшив мир. Трябва да се поучим от миналото, като провала на Минските споразумения, за да осигурим траен мир в региона. Моето послание е, че първо трябва да победим Русия, а след това да преговаряме……“

  Въх, какви кухи лейки имало. Тази пача спокойно се конкурира с простокир

 16. Парното и топлата вода поскъпват с близо 30% средно за страната. Честита промяна! И тия искат още да променят. Наказаха ли вече Путин? Или още ще погладуваме за славата на Украйна? Германия спря ли руския газ и изгони ли руските дипломати, а Италия?! Даже Полша не е късала дипломатически отношения! Оттук нататък само ще цъфтим и връзваме. Като начало още лятото имаме увеличение, а някой може ли да предположи какво ще се случи през зимата с цените? Раята не заслужава историята си щом търпи такива боклуци на власт, правилно я дадоха на скопските цигани…

  1. На село в прованса никога не е имало централно парно или топла вода. Ако имат с какво, а те определено нямат, да му мислят жълтопаветните умнокрасивитети. 30% увеличение даже им е малко, защото наглосаксонската „демокрация“ е много скъпо удоволствие и трбява да се изстрада от колониите. Пожелавам им до зимата поне 130% увеличение!

 17. Илянке няма нито един който е разбрал че може пари да изкара от мен и да не пробвал

 18. Стига с това ДС! ДС беше структура, която не съществува вече три десетилетия! Ако съществуваше, нямаше да унищожат страната ни безродници! ДС за това беше ликвидирана! А това, че отделни лица са се възползвали от престъпния преход, не е валидно за хилядите служители, работели за страната си!

  1. Ти другарю, нямаш никаква представа от управлението на държавата България и си много далече от истината, или просто си една просто, лъжливо фанте – в превод кука, за неразбралите.

 19. Пак да кажа. Дядото на Ралица Агаин беше квартален отговорник (милиционер) на кв. Хаджи Димитър в София през 70-те години и по късно стана шеф на пето РПУ в София. Внучката Ралица не е света вода ненапита!

 20. Писах в дриснатя-дир демек, във факти и там не ме обичат, защото са демократични:“Чичко радев и сига, ко прайм, с юмручето СИ ни докара поредна национална катастрофа, натресе ни малоумни рептили, за да разпалиш братаубийстнА ненавист,. Малоумно президентче, това е война на антихреста срещу Православието. Тия тук ще ме изтрият, и не за първи път и те е като тебе са засукали англосакска цицка, но не ни ли е вече влезнало в чуторите , че нас, Православните ни настройват едни срещу други за кефа англосакските и ни промиват мозъците и ни подтикват към самоунищожение и ни гледат сеира. А, дира И ФАКИТЕ, че са продажници и не са Българи съм го установил отдавна, пу майка ви проста и продажна, да сте живи и здрави. Това ще го копи-пестна и ще го поставя на друго място, защото дИр И ФАКТ са атниБългари!!!!

 21. Пълна лустрация за комунистите от 1944 г. до 1991 г., за децата им, внуците им, правнуците им и праправнуците им .
  Никаква държавна служба или изборна длъжност за тези изроди.
  Поради какви причини ли?
  Причината е една: слугински манталитет.
  Първо служиха вярно на СССР , а след това се пребоядисаха и започнаха вярно да служат на САЩ.
  Вън боклуците и наследниците им от България!

   1. Добро утро!
    Боклук е на майка ти п*тката, колега.
    Отсъствието на „Закон за лустрацията“ докара иванкостовци,жанвиденовци, сергейстанишевци, ахмеддогановци, кобургготовци, бойкоборисовци, корнелниновци, крчококорчевци и руменрадевци във власта, която ТЕ ОГРАБВА БЕ, маймуняк прост!
    Да го туря на партията ти в бузлуджанската летяща чиния и да сера на Курнела на 6ундата лицемерна и алчна!

  1. Най-коректен си само когато псуваш. Т.нар. комунисти отдавна се пребоядисаха, а малцината, които не го сториха, вече или са умрели или са тотално изкуфели и почти никой не ги помни. По-добре напиши „отрочетата на демократите-комунисти“, че да не изглеждаш на вчерашен умнокрасивитет, дето е продукт на същите тия пребоядисани уж бивши комунисти.

   Послепис: Сетих се, че тука с псевдомим О-Фе се изявява редовно с попагандата си един нереализирал се навремето комунист или по-скоро отроче на такива неупели другари. Ама обръщението към него бива да е в единствено число.

   1. страстно мразя отрепки като теб ,щото и ти си синчето на мама и тати верните членове на партията майка БКП .И да те светна по въпроса за разлика от твоите скапани родители , моите родители и аз самият никога не сме били партиини членове .Не сам на БКП ,но и на БЗНС .Така че ти си нереализиран тъп комунист ,станал сега либерал ,демократ и глобалист .Айде сега чупката от тук отивай да душкаш минджата на мама комунистката

    1. Здравей, другарю пeдepacт от ДКМС-то с мечти покрай ОФ-то. Тази сутрин подми ли се, преди да отвориш лайняната си прогнила чеврена устичка? Ако не стопляш, а явно не стопляш хич, поне 80% от коментиращите тук, меко казано, те ненавиждар виртуално, както ненавиждат в реалния живот и подобните на теб нереализирали се драпали за валст плазмодии! Бива да имаш поне две мозъчни клетки, за да го осъзнаеш, но ти по изрождение си в дефицит!

   2. Нещастник си , ОФ!
    Използваш методите на агитация и пропаганда, което задължително означава и оклеветяване.

 22. Антибългарите трябва да бъдат физически избити. Унищожени до крак.Друг начин няма.Слава на Русия. Благодаря Ви Освободители!

 23. бре мама му стара, тия фамилии майцепродавци си станаха май част от Световните фамилии, разбира се те извършиха „Промяната“ 1989г., сега ни допромениха вече до територия, уор-фейлд уан – не успях да изслушам уважаемият доц. Валентин Вацев, който участваше при уважаемият д-р Велизар Енчев, но в суматохата – май ще започваме война с Братушките септември месец… В. Вацев познава на 75% – между участията си,имам предвид, че би познал на 100% ако имаше трибуна всеки ден, а не на някакви дълги интервали… този път обаче всичко показва, че ще познае…

  1. Ами, достатъчно е да чете много, а той има този недостатък. Г-н Вацев, де…
   Какво има да се познава? Че едни психопати си чертаят планове и си пишат сценарии, които после следват с маниакална настървеност- векове наред?
   Има план на Соломон /попитайте някои хора от снимките по-горе за подробности! ;-)/, има план на Албърт Пайк за три световни войни…Планове- всякакви. Хора- всякакви. Рептили- всякакви. (Аз например.)
   Лека!

   1. Да взема да се пробвам Вангуване – сигурен съм че последното е меко казано невярно 😉

 24. Три поколения от дедо партизанин , син с управленски функции, сега унуците на шумкарите на софрата . Червената мафия на промяната, розовите шортички от ДБ и те са червени, само дето цоцат от Фондация Америка дето продава България.
  Министерствата са им феодални имения , там са родени и не искат да излизат от там, държавата им е бащиния.

 25. Като чета това писание за оплетени те свински черва и това за тази ,,чета“,а такива има поне още дузи на в политиката ми става тъжно в какво безнадеждно положение е България.Дали ще се появи някой съвременен Индже тъй като тези айдуци само по-голям айдук може да ги победи.

 26. Ахаааа, в началото бяха ченгетата след това децата, а сега и внуците. Бах маааму то нямат свършване бре.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *