Публикувано на 07.06.2022 / 19:54

ОКТОПОДЪТ НА ПРОМЯНАТА ИЛИ КАК ПЕТКОВ, ВАСИЛЕВ, ЛОРЕР, ХРИСТАНОВ, АНГЕЛОВ И АЛБАНЕЦЪТ ГУРИ РАЗКЕШВАТ МИЛИАРДИ

Новите лица в политиката въобще не са нови. Василев и Лорер се оказват в стабилни финансови обвързаности с няколко предишни правителства. „Промяната“ е само в това, че се изкачиха до първия ешелон

Точно Кирил Петков – министър-председател, Асен Василев – вицепремиер и министър на финансите, и Даниел Лорер – министър на иновациите и растежа, които представиха миналата година „Продължаваме промяната“ като нова партия на политическата сцена, а те самите бяха наречени „новите лица на промяната“, се оказва, че от години са като едно голямо икономическо семейство, което активно е работило и управлявало държавни ресурси. Към тях бихме прибавили още три имена, без които не би се случило това: на Евгени Ангелов – понастоящем председател на Българската асоциация за дялово и рисково инвестиране и паралелно управляващ съдружник във фонда „Силвърлайн Партнърс“, на Иван Христанов – заместник-министър на земеделието, и на Елвин Гури – изпълнителен директор на „Емпауър Кепитъл“.

В началото, естествено, е „Харвард“ и желанието за… много пари. „Харвард“ е топлата връзка между Петков, Василев и Ангелов. А изкачването до върховете в държавното управление въобще не се случва отпреди година, а преди повече от 10 години. През това време те са овладели вече ключови финансови институции, създали са търговски дружества и фондове.

Кой кой е в схемата по реда на включване в държавното управление?

Евгени Ангелов

Пръв с държавен пост от харвардци се урежда Евгени Ангелов. Той е бил заместник-министър на икономиката в първото правителство на Бойко Борисов (2009-2013), след което става съветник на президента Плевнелиев (до 2017). Управляващ съдружник в Silverline Capital и Съдружник в PostScriptum Ventures – важни и значителни по дейност фондове. Понастоящем Ангелов е председател на Българската асоциация за дялово и рисково инвестиране.

Фокусът му на работа в държавния сектор е включвал изработване и прилагане на политики в областта на икономиката, инвестициите и иновациите. Ангелов е бил отговорен за надзора на над 50 държавни предприятия и е отговарял за оперативна програма “Конкурентоспособност”, възлизаща на 1.2 млрд. евро. Той е бил Председател на бордовете на Български енергиен холдинг, Национална електрическа компания и София Тех Парк, на който е и инициатор. Паралелно Евгени Ангелов оглавява инвестиционния борд на “Джереми” – фонд на фондовете с ресурс от 350 млн. евро, който осигурява капиталово и дългово финансиране на стартъпи и малки и средни предприятия.

Асен Василев

По Харвардска линия Евгени Ангелов, докато е съветник на президента Плевнелиев, ходатайства Асен Василев да бъде назначен за министър на икономиката, енергетиката и туризма в служебното правителство на Марин Райков (13 март – 29 май 2013 г.), предшестващо правителството на Орешарски.

Василев отново стъпва на политическата сцена като финансов министър в първото служебно правителство на Стефан Янев. Този пост като вицепремиер оглавява и в момента в правителството на Кирил Петков.

Кирил Петков – от индустриална зона „Божурище“, през пробиотици, до премиерския пост

През 2013 г. Кирил Петков е представляващ дружеството „Волаком“ АД. След дълго чакане – на 14 март 2013 година постъпва искане от „Волаком“ АД за издаване на Сертификат клас Б – за инвестиционен проект относно въвеждане в производство на летищни системи за безопасност в държавната зона Божурище – София, собственост на Национална компания индустриални зони (НКИЗ). Сертификатът е готов на 27.05.2013 – точно два дни преди да изтече мандатът на министър Асен Василев.

Цялата процедура е траяла рекордно краткия срок от месец и 28 дни. Обикновено лицензирането отнема между 3 и 6 месеца при изрядни документи.

Тук странното е, че паралелно с подготовката на Сертификата, министър Асен Василев прави промени в Съвета на директорите на НКИЗ, която в случая се явява продавач. Сменени са двама от тримата членове, един от които… Виолета Лорер.

От тук нататък, поне видимо до днешна дата, Кирил Петков е един усмихващ се актьор, представящ шоуто, наречено правителство и промяна.

Василев и Ангелов включват и Даниел Лорер – първо чрез жена му Виолета Лорер

Василев е човекът, който привлича още през 2013 г. в служебното правителство на Марин Райков за своя заместничка съпругата на Даниел Лорер – Виолета Лорер.

Г-жа Лорер първо е заместник-министър през 2013 г. в министерството, оглавявано от Василев.  После се връща във финансовото министерство по време на кабинета „Стефан Янев“, а след приемането на редовния кабинет на Кирил Петков, Василев я назначи за шеф на кабинета си.

Преди да влезе в държавното управление Даниел Лорер е между основателите и управляващ партньор на „Брайт Кап Венчърс“ – фонд за рискови инвестиции в технологични компании. Занимава се с оценка на нови компании и контрол на изпълнението на бизнес планове. Фондът инвестира предимно в български технологични компании, заедно с американски и европейски фондове като Bain Capital, Statkraft Ventures, Osage Partners, Crosslink, E-Ventures, Baseline Ventures.

Напуска управлението им през септември 2021 г., когато е номиниран за министър на иновациите и растежа.

Тогава той напуска и управителния съвет на организацията на евреите в България „Шалом“. След влизането му в политиката, текат упорити слухове, че членовете на „Шалом“ изпитват презрение към него заради факта, че бил готов на всичко само и само да стане министър.

Евгени Ангелов и Даниел Лорер включват Елвин Гури, а с него идва и Иван Христанов

За разлика от гореизброените, Елвин Гури (от албански произход) е възпитаник на Американския университет в Благоевград, дипломиран е от там, възпитаник е и на Оксфорд. Съпруга на Гури е бившата зам.-шефка на Комисията по финансов надзор Ралица Агайн.

Топлата връзка е Евгени Ангелов и основания от него „Силвърлайн Партнърс“. На практика в момента Лорер и Гури управляват друг партньор на т.нар. Фонд на фондовете – „Емпауър Кепитъл“/Empower Capital/, а Ангелов – „Силвърлайн“.

Като изпълнителен директор в Empower Capital, Гури се занимава със стратегии, връзки с инвеститорите, сделки и изпълнението им. Преди Empower Capital, Елвин Гури и настоящият заместник-министър на земеделието Иван Христанов основават JetFinance International, най-големият независим кредитор за потребителско финансиране в Югоизточна Европа. JetFinance бе продаден на BNP Paribas Personal Finance през юли 2007 г. За отбелязване е, че Иван Христанов е в Борда на директорите на банката.

И още за лошата допреди години слава на BNP Paribas: През 2021 г. BNP Paribas беше обвинена по подозрение в изпиране на десетки милиони евро от публични средства на Габон, произтичащи от корупция и присвояване. През 2016 г. Oxfam France публикува доклад, в който се посочва, че BNP Paribas е една от многото френски банки, извличащи големи суми пари от данъчни убежища. С една дума: сделката на Гури и Христанов видимо е била успешна.

И още навързани интереси на едни и същи лица на „промяната“.

Съдружниците в избрания за посредник на Фонд на фондове – „Силвърлайн Партнърс“ – Евгени Ангелов, Иван Христанов и Елвин  Гури – са видимо свързани с Даниел Лорер.

Когато стана министър на иновациите, Лорер се освободи от капитала на консултантската компания „Брайткап Инвестмънт Адвайзор“, като го прехвърли на двама от съдружниците си в компанията – един от тях е Елина Халачева, с която работят отдавна, и която е … съпруга на Евгени Ангелов, който сега е в бизнес отношения с Фонда на фондовете, контролиран от Лорер.  Друг основател на „Силвърлайн Партнърс“, която ще разпределя 75 милиона лева, е заместник-министъра на земеделието Иван Христанов.

Фонд на фондовете – ключовото звено на обвързаностите

Схемите с фондовете започват от 2013 година. Като служебен министър на икономиката, енергетиката и туризма, Асен Василев пръв разработва финансовите схеми по програмата JEREMY. Той шумно прокламира идеите за фондове за рисков капитал и стартиращи предприятия, като разработва документациите и правилата за участие.

По-късно съпругът на Виолета Лорер – Даниел Лорер, управлява такъв фонд. Това е фондът „БрайтКап Венчърс“, като основната част от средствата, или 20 млн. евро, са рециклиран ресурс от програмата JEREMIE на Европейския инвестиционен фонд (ЕИФ). Това става не без помощта и на следващия служебен министър Васил Щонов, който сега е номиниран за член на надзорния съвет отново от Кирил Петков или от съветника му Даниел Лорер.

Отношение към същия фонд има съпругата на Евгени Ангелов, който пък управлява фонд „Силвърлайн Партнърс“, част от Фонда на фондовете. Средствата за него са осигурени от Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ към Министерството на икономиката, където в момента Даниел Лорер консултира министъра на икономиката Кирил Петков.

Така Консултативният съвет към Фонда на фондовете, който ще бъде създаден, се очаква да бъде с близки до нашите хора експерти като Даниел Лорер, Евгени Ангелов и други от същото лоби (виж по-горе кой с какъв фонд е).

Фондът на фондовете през 2014 – 2020 г. програмен период, управлява малко над 230 млн. евро от Оперативна програма “Иновации и конкурентоспособност”. От тях около 180 млн. са предназначени за т. нар. дялови инвестиции чрез Алтернативни инвестиционни фондове.

Останалите 70 млн. евро са за портфейлни гаранции. За следващия програмен период от същата програма, която ще се нарича “Конкурентоспособност и иновации в предприятията”, за същия вид инвестиции се предвиждат още около 350 млн. евро.

Фондовете за дялов капитал имат една съсловна организация – Българска асоциация за рисков капитал (BVCA). Нейният председател Евгени Ангелов е управляващ партньор в “Силвърлайн кепитъл” – фондмениджър, избран да управлява 83.7 млн. лева ресурс, предоставен от Фонда на фондовете за мецанин финансиране и инвестиции в големи компании.

В структурата на BVCA, подобно на ФМФИБ, откриваме Консултативен съвет. Сред членовете му са Даниел Лорер – съветник на Министъра на икономиката и съпруг на Виолета Лорер, която е зам. министър на финансите, отговарящ за Фонда на фондовете, Борислав Стефанов, чийто кум е министърът на икономиката.

Без срам и без последствия при видим конфликт на интереси

Още преди година депутатът от ИТН Любомир Каримански уличи в конфликт на интереси зам.-министъра на финансите от екипа на Василев – Виолета Лорер – заради това, че съпругът й Даниел Лорер е партньор на фонда „Джереми“ – България . Каримански попита дали Петков (тогава служебен министър на икономиката) или Министерството на икономиката чрез програмата „Джереми“ и Фонда на фондовете, който пък е под шапката на Министерството на финансите, са инвестирали в компании, свързани с Виолета Лорер. Тя е зам.-министър на финансите, а според думите на Каримански, съпругът й Даниел Лорер е партньор в дружества, получавали финансиране чрез тези инструменти. Лорер ресорно наблюдава работата на Фонда на фондовете.

Отговорът на Петков тогава беше потресаващ и безочлив: той каза, че г-жа Лорер е един от най-големите професионалисти, които познава и че тя е била умолявана от колегите си в компанията в Швейцария, където е работила, преди да поеме поста, да остане, но тя избрала да се върне в България.

Припомняме, че въпросите на Каримански по време на парламентарен контрол преди година включваха и т.нар. „бизнес свързаност“ на Кирил Петков с Елвин Гури, Даниел Лорер, както и с Евгени Ангелов, в качеството има на управляващи частни фондове.

„Консултирали ли са Ви тези господа за фишовете за финансови инструменти, свързани с Националния план за възстановяване и устойчивост? Защо след като поеха властта в министерствата на икономиката и финансите, нито министър Василев, нито Вие променихте корупционните критерии, зададени в програмите на т.нар. Фонд на фондовете? Тези критерии се зададоха още по време на Владислав Горанов с протекцията на Томислав Дончев“, каза Любомир Каримански.

Кирил Петков обяви, че няма нищо общо с тримата изброени бизнесмени (?!?) и посочи, че преди да стане министър на икономиката, е бил мажоритарен акционер в частна компания, която никога не се е финансирала със средства от държавни фондове.

Колкото и заплетена да е схемата между харвардци и техните съпруги, остават кристално ясни няколко въпроси:

Какво се случва във Фонд на фондовете, който е към Министерството на финансите и каква е гаранцията, че близо 1 милиард евросредства наистина се ползват по предназначение – извън интересите на фондовете на господата от Харвард?

Притеснително е, че съдружници на Евгени Ангелов в една от фирмите му ВиПиКей са чуждестранни лица от офшорни зони. Какво гарантира липса на злоупотреби с евросредствата от Фонд на фондовете, където фонд „Силвърлайн“ на Ангелов участва?

Наистина ли се подпомагат нуждаещите се малки и средни предприятие или само се “усвояват едни пари”?

Отговаря ли заместник-министърът на финансите Виолета Лорер за Фонда на фондовете, включително и за такива, подобни на този, в чието ръководство е съпругът й?

Впрочем, въпроси като последния – за явни конфликти на интереси, бяха задавани многократно. Всичките – без ясен отговор или въобще без отговор.

Бонус: фигурата на Николай Събев

И понеже стана дума за конфликт на интереси, се сещаме и за министъра на транспорта и комуникациите Николай Събев, известен повече като собственик на най-голямата куриерска фирма „Еконт“.

Николай Събев стана министър, след като направи рекордните за България дарения за политическа кампания. Първото дарение беше в размер на 100 000 лв., направено непосредствено след като стана ясна подкрепата от страна на ПП „Продължаваме промяната” за поста на Събев, а второто дарение от 210 000 лв. бе направено дни след като Събев беше номиниран за бъдещ министър.

Не е нужно да се обяснява, че „Еконт“ е най-големият конкурент на държавната фирма „Български пощи“. Тя от своя страна е под ръководството именно на Министерството на транспорта. Повече от куриозно е, че министърът на транспорта и комуникациите е неин принципал, но има и 100-процентов пряк контрол върху работата на пощенската служба на страната.

Освен крещящият конфликт на интереси, който констатират юристи, си задаваме въпроса чии интереси защитава Събев – на националната пощенска служба или на своята собствена фирма?

Отговорът на този въпрос, може би се крие в „случайната” кибератака от 16 април срещу „Български пощи”.

Именно през месец април ежегодно голяма част от българските граждани изпращат своите годишни данъчни декларации за доходите на физически лица през 2021 година точно чрез „Български пощи” срещу сумата от 1,80 лв. След кибератаката и до възстановяването на функциите на „Български пощи” от Националната агенция по приходите съобщиха, че поради продължилия технически проблем, от дружеството са в невъзможност да приемат каквито и да е пратки, включително и годишните данъчни декларации.  От „Български пощи” пък призоваха всички желаещи да използват алтернативни варианти за подаване на декларациите си, чрез други куриерски фирми, една от които е именно „Еконт”, където цените за подобни услуги във фирмата на министър Събев обаче варират между 10,00 лв. и 16,00 лв.

Или иначе казано: над 10 пъти по-скъпо от цената за същата услуга,  предоставена от „Български пощи”.

Остава въпросът кой стои зад атаката и колко от гражданите са се възползвали от услугите на фирмата на Събев по принуда и какви приходи е генерирал той, след удобната за него кибератака.

И още въпроси: Дали са били достатъчни, за да „избие” средствата, чрез които закупи министерския си пост и така ли функционира „Продължаваме промяната”?

А най – знаковото в тази Схема е, че основният спонсор на Групата е албанецът Елвин Гури и сега така наречената компания „Продължаваме промяната“, обсебила върховите позиции на Властта, трябва да му върне услугата и да му се отблагодари подобаващо.

Разследване на Мира Василева

Коментари 43 за
“ОКТОПОДЪТ НА ПРОМЯНАТА ИЛИ КАК ПЕТКОВ, ВАСИЛЕВ, ЛОРЕР, ХРИСТАНОВ, АНГЕЛОВ И АЛБАНЕЦЪТ ГУРИ РАЗКЕШВАТ МИЛИАРДИ”

 1. Албан ГУРИ-албански евреи сефарад/като Лорер/ агент на Мосад и СИМО
  На иврит ГУРи-Обитавам,Живея на място….
  Албан Гури е дългогодишен служител на EBRD London/щаб квартира на най-мощните мосадски израелски служби ТЕВЕЛ и ЦОМЕТ/
  Албан Гури е отговарял за кохезионите фондовете “Джереми“ и Джесика“ които са под контрола на EBRD London
  ГУРИ е замесен и в фондове на ЦРУ с интереси в Телекомуникациите на Източна Европа и изграждане на 5 G мрежи под сащ/израел контрол
  На албанеца ГУРИ е дадено да управлява фонда “River STIXX Capital“ дъщерен на фонда KKR който се ръководи от шефа на ЦРУ геберал Дейвид Петреус

  Обърнете вниманието на ИМЕТО на фонда на ГУРИ “River STIXX“/Река СТИКС
  Река СТИКС е митологична река от гръцката митология която тече в АДА пъкала-геена По АДската река СТИКС се носели ДУШИТЕ на МЪРТВИТЕ ГРЕШНИЦИ които били измъчвани и нападани от множество демони
  ГУРИ е и в управата на АДЖЬБАДЕМ Клиник/ТУРСКО-ИЗРАЕЛска клиника с израелски мениджер Беневисти и собственост на Давид Бондерман-украйнски еврейн собственик на НАЙ-големия инвестиционен фонд сащ“ TPG Capital “/тоес ЦРУ/
  Дейвид Бондерман е собственик на телекома “ТЕЛЕНОР“ и авиокомпания “Райнеър“
  АДЖЪБАДЕМ е специализирана в СКЪПИ ОНКО-РАКови операции с кибер нож в Истанбул и Хайфа
  Албанския сефарад ГУРИ има 2 сестри албанки-шиптарки живеещи в Ня Йорк омъжени за НАРКОлейтенанти членове на най-могъщия крими САЩ клан “ГАМБИНО“ контролиращ контрола и разспостранението на КОКАин по цялото Източно крайбрежие на САЩ
  ГУРИ е женен за Ралица Агайн /издънка на прочут ДС род/
  С

  1. Ралица АГАЙН- дядо и Методий от пернишкото село Друган е един от основателите на ДС и Милиционерския апарат на БКП
   Баща и Ненчо Агайн е бил зам,министър на МВР и роднина на Георги Агаийн висш ДСофицер отговаряш за СРС и ПОДслушвания
   Друг роднина Венци Агаийн е в борда на Булгаргаз
   а друг роднина Иван Агаий имал фабрика за КАПТАГОН в пернишко село

   Ралица Агаин бивша министърка от НДСВ с албанеца троен агент се запознават на курс по Банково Дело където Раличка е ПРАТЕНА от роднините от ДС да съблазни и се СБЛИЖИ с албанския евреин с цел бизнес и межд.сътрудничество/сиреч алъш вериш и схеми/

   1. Отлично, Джони! Скоро ще те поканя в новото ми секретно звено! През това време продължавай да събираш инфо за тия гнусни палачи!

 2. Абсолютно всичките са свързани с Държавна сигурност, чрез техните бащи.

 3. Към коментара на Лора Хаджиева / 07.06.2022 в 22:09
  ………………

  Значи щом това „разкешване на милиарди“ в ущърб на България – видно дългът на държавата и на ВСИЧКИ българи станал 35 млрд.лв,

  та щом това „разкешване на милиарди“ става с лица посочени от президента на САЩ – Джо Байдън посочи Кирил Петков, чу и видя целия свят,

  който Кирил Петков състави законно правителство, законно, понеже действа,
  оглавявано от „отбор“ лица познаващи се от 10-тина години (браво за разследването на октопода на Мира Василева!)

  и щом като посланика на САЩ Херо Мустафа не само подкрепя, но и направлява правителството на Кирил Петков (с искания и посещения по министерства, военни бази, АЕЦ Козлодуй, газови връзки и навсякъде, и в САЩ …)

  означава, че
  с „разкешването на милиарди“ САЩ ОГРАБВАТ българите и България!

  Опровергайте го!

 4. Това е журналистика. Моите почитания за авторката.

  Ужасни тенденции и изпълнения. Небивали спекулации с държавни постове и активи. Спекула, умна и нагла спекула с корелация с милаирдите заем. Та половината държавни структури заедно с кадрите са ненужни и са мародери. Това не са „калинките“ на Борисов и скорната наглост на кражбите, това е друга мафиотщина образована, интелигентна и коварно хищна за България. Прокурорът разбира се, отсъства. Такива хора да защитават национален интерес? Напротив, сред тази нова по харектера си корупционна сред е закономерен сривът на националния интерес: и за Македония, и за воината в Украйна. Предателствата са икономически подплатени и гарантирани и властово осигурени. „Еконт“ е най-малкият случай на властова спекула и клетият министът-собственик на „Еконт“ е …на поста си в потвърждение на факта за неговата ненадеждност.

  1. Народ – бесило и хоризонт

   Народът – осквернен и оскверняван,
   Народът – изкупител на безчинство,
   Народът – поруган и поругаван,
   Народът – мъченик, превит в слугинство.

   Народът – благодетел на …изедници,
   Народът – сътрапезник на …женкари,
   Народ – измамен от крадци – безверници,
   Народ, предаван с бяс от измикяри.

   Народ – измъчен в жертвено бленуване,
   Народ – излъган в пориви прекрасни,
   Народ, предаван от страстта – калуване,
   Народ, обесен от жени – отвратни.

   Народ – погубван от мъже с безумие,
   Народ – измолван от мъже със умност,
   Народ – излаган с хитро скверно – умие,
   Народ – … очкващ милост към Разумност.

   17 ч., 09.04.2013
   София

   1. От тогава, преди тогава и до днес, все така: корупции на властта. Мизерия

    Мизерия

    Мизерия от мазни декларации,
    мизерия от наглост и безсрамие,
    мизерия от риторични грации –
    мизерия – безродното рекламие.

    Мизерия – на болшевизма силата,
    бруталната лъжовност в настъпление,
    безочие на троиката в комбината –
    Народът е загърбен от падение.

    И тази клета войстваща безродност,
    и тази жалка пустош в безпардонност,
    и тази кална риторична сложност,
    портрет са на умрялата законност.

    23ч., 04.09.2013
    София

    Ще кажете – критикувате, но посочете път. Посочвах го многократно, удържах го страдалчески, равих го творчески. доказах го философски и практически в България и в чужбина, като го ‘върнах’ в България, само се крадат камъните на пътя от велможи политици, които път не щат. Искат дивашката джунгла на корупцията – мизерия. Така ползите са за тях.

 5. Та няма ли най-накрая да се намери българин патриот с г-н Калашников с цял пълнител .
  Какво би станало с вечно хилящия се клоун – ебан джия ?

 6. Кашкавала никога не изчезва,той сменя само партизанските отряди ,които го ядат !

  Венсеремос.

  1. Партизанският отряд като нападне мандра взема колкото може да носи кашкавал и после пали мандрата да няма кашкавал за другите партизани…

 7. Glavata mi ne go pobira chetoh go tri puti za da go osmislia i sum potresena ……….
  Chas po skoro da gi mahame tiq!

 8. Днес ОТКАЗАХ на фирма да ми достави договор за подпис, чрез „Еконт“. Вероятно и други смели българи са отказали, защото без да задават въпроси ми предложиха друга фирма.

  Българи! Отказвайте услугите на фирма „Еконт“. Не се страхувайте! Вярвайте в справедливостта и така големият мафиот и сегашен министър на транспорта будиста-боклук Николай Събев няма да може да ви ограби.
  БОЙ ПО МАФИЯТА!

 9. Пишете и хънтърЧу в групата, вече се включва официално в п0рнбизнеса. Осъществени младежки мечти.
  Слава К**Аине!

  (-)Трилионите не са важни.

 10. Дълго и търпеливо, с поглед зареян в тавана Плевньо Мухльото е подготвял новата мафиотска каста. Кой е Плевньо Мухльото?

  ПЛЕВНЬО-МУХЛЬОТО Е ЕДИН ОТ ПИОНЕРИТЕ НА МАФИЯТА В БЪЛГАРИЯ. ПРЕЗ 1990 Г., СЛЕД КАТО НАПУСКА АКТИВНАТА СИ КАРИЕРА В МЛАДЕЖКАТА ОРГАНИЗАЦИЯ НА БКП – ДКМС (ДИМИТРОВСКИ КОМУНИСТИЧЕСКИ МЛАДЕЖКИ СЪЮЗ), СЕ ЗАХВАЩА С БИЗНЕС В ГЕРМАНИЯ, КОЙТО СЕ СЪСТОИ В СЪБИРАНЕ И ИЗПРАЩАНЕ НА БЪЛГАРСКИ ГАСТАРБАЙТЕРИ НА РАБОТА ТАМ. НЯКОЛКО ГОДИНИ ПОДРЕД ОГРАБВА БЕДНИТЕ НИ СЪГРАЖДАНИ, ПЛАЩАЙКИ ЗА ТРУДА ИМ МИЗЕРНИ ЗАПЛАТИ. ТОВА Е ИСТИНАТА. И СЕГА ГОВОРИ ЗА МОРАЛ?! НО ИМА ГОСПОД!

  1. Плевньо не просто е пращал гастърбайтъри в Германия. Пращал е помаци, благодарение на Масларова като социален министър. Въобще схемата тръгва от магаретата на Бойко, но магаретата на Бойко не са на Бойко. Навсякъде личи връзката БКП и прикритието й за кражби ДПС. Бойко бодигард на Живков с приятелка от Инко фирма на научнотехническото разузнаване на Живков. Схемата започва от зам. министър на Бойко отговарящ за конкурентноспособност. Фондове за рисково финансиране на стартъпи. Финансови служби и министерства. Връзки с Турция и Швейцария. Лорер бизнес в Турция, а майка му и баба му родени в Швейцария. Жена му на Лорер не я пускали от фирмата в Швейцария, в която работела. Отделно Лорер с яки връзки в Израел. Бащите на Кирчо и Кокорчо и те от комунистическите служби. Става въпрос за една част от престъпните схеми разработени още от ДС. В такава схема е Мултигруп, собственик по едно време на предприятието за интелектуални кражби ДЗУ. ДПС с обръч от фирми на Мултигруп и тн и тн. Бодигардове, домакинки на резиденции, шофьори, комсомолци, етнически турци от ДС. Кражбата, която се вижда на пръв поглед е нищо. Малко преди на Тръмп да му спретнат мероприятие тип ДС с погрома на Капитолия, сенатска комисия беше направила доклад за Гугъл, Фейсбук и тн. Нашата мафия обслужва тези фирми. Последната им кражба изкуственият интелект доведе в София Израел, Швейцария, Гугъл, Амазон. Великият институт в парка на плевньо. Израел – полковник от Мосад с друг наш велик бизнесмен направил първия GSM с марката Citron /марка на ДЗУ/ по-късно Мобилтел управляват парите на ДЗУ в Австрия. Швейцария – Мултигруп Цуг /централата на Мултигруп/

  2. Пропускате ролята на баща му в Окръжния комитет на БКП. Оттам и топлата връзки с Масларова. Мекерета отвсякъде…

 11. Срамувам се,че Д. Везиева я уличиха в плагиатство, а Еконта-във фантасмагории. Двамата са ми съграждани, но не се гордея с тяхните имена.Как ще направиш/построиш/ 5 МОСТА на р. Дунав без инфраструктура ,г-н Еконт?Малката Венеция и Малката Виена изпращат на Еконт-а поздрави.

 12. Елвин Гури еВе мафиотката от царската партия НДСВ Ралица Агайн.

 13. Тоз албанец Гури го разследваха за търговия с крадени коли и контрабандни канали

 14. Октоподът си има държава с благословията на Радев и протекцията на Байдън. Ако имаше кой да направи ревизия на служебните кабинети ,щяхме да разберем и до колко е привнесена инфлацията,с която ще ни разсипят следващите месеци и години.

  1. Така е, когато народът е проЗт.
   By the way- другите народи не правят изключения.
   Народ е сининим на стадо.

 15. Свински черва.
  Ний сме си виновни, че всеки път изпада е в позата на излъганото маймунче…

 16. Евгени Ангелов е бандит, който ще яде корав *уй, заедно с Кир4у и Боко Тиквата.

 17. Колко ли са планирали да откраднат? Те крадливите мекерета за друго не са дошли. Правят се на честни, но докопаха кокала и яко ръфат. Българите много са лъгани, но този път няма да мине номера!…

 18. Значи това бил наѝ-прекия път на западно-балканците желаещи кресла в И-Юто..
  Разбираѝ финансова стабилност, ша знаѝш…

 19. Източването на България Продължава…Полезният Идиот на Прокуратурата/нали го Назначиха Американците/ се ОСЛУШВА под КАСКЕТЪ!!! Тези МОШЕНИЦИ нямат Чадър а КАСКЕТ!!!

 20. И ? от това….докато няма разстреляни и обесени с главата на долу ще е така.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader56940"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/fc82c3993bd1e575e9e7935e29e432c3.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); */?>