« Върни се назад Публикувано на 08.12.2019 / 20:34

„ОГРОМНИТЕ СТРОЕЖИ“ НА ЯЗОВИРИ В ГЛАВАТА НА БОКО. И АКО УМРАТ ХОРА, ДА ЗНАЕТЕ ОТСЕГА, ДЪЖДА, СНЕГА, СУШАТА СА ВИНОВНИ. НЕ И МАФИЯТА, КОЯТО УПРАВЛЯВА

„ОГРОМНИТЕ СТРОЕЖИ“ НА ЯЗОВИРИ В ГЛАВАТА НА БОКО. И АКО УМРАТ ХОРА, ДА ЗНАЕТЕ ОТСЕГА, ДЪЖДА, СНЕГА, СУШАТА СА ВИНОВНИ. НЕ И МАФИЯТА, КОЯТО УПРАВЛЯВАБойко Борисов по bTV при Цветанка Ризова: „И от това безводие… Ще строиме язовири…/въздъхва дълбоко/ … Десет… ремонтираме основно в момента, огромни строежи…“

„Огромни строежи…“. Очевадно Борисов не прави никаква разлика между ремонти и строежи. Но не му е за първи път.

Както е известно, 500 милиона лева бяха отпуснати на Държавната консолидационна компания (ДКК) за ремонт на язовири, от там кинтите потънаха в дъщерното дружество „Монтажи“.

Как се избират фирмите, които трябва да правят ремонтите, естествено и закономерно за държавата – кочина, в която живеем, остана въпрос потънал в мъгла. Без отговор.

Година по-късно Борисовото правителство наля в бездънната яма още 12 140 400 лв. по бюджета на Министерството на икономиката за новото Държавно предприятие „Управление и стопанисване на язовири“.

В същото време ситуацията с язовирите е плачевна и за това по никакъв начин не са виновни климата, времето, и дъжд, сняг, суша, и прочие.

Обществена тайна е, че източване на язовирите в полза на частни фирми и предприятия е масова практика. До този момент обаче контрол за това няма. Или – има, но тогава, когато предварително фирмите са предупредени, че ще има проверка, те спират източването за няколко дни, и проверката излиза „чиста“.

Колко рушвет се плаща за това – сетете се сами.

Последната водна криза в Перник, заради които изгоряха тамошния областен управител и шефа на Вик, обаче не посочи как и в полза на кого е източван язовира. И дали порочната практика не е в полза на „Стомана“ Перник и Людмил Стойков.

Навсякъде в страната частни вец-ове се облажват за сметка на язовирите. Не сме чули за контрол, глобен, арестуван или проверяван.

Иначе Боко „ремонтира“ „огромни строежи“…

Милионите потънаха в дълбока дупка. Виновни няма. До следващата беля, да не чува дявола. И ако тогава умрат хора, отсега да знаете, дъжда, снега или сушата ще са виновни.

Не и Мафията, която управлява.

Afera.bg

«