Публикувано на 22.06.2020 / 20:03

ОГРАБВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ С НАД 1 МИЛИАРД ЛЕВА ПРЕЗ ВИВАКОМ И КПКОНПИ. БОЙКО Е ОБЕЩАЛ НА РУСКАТА ВТБ „ПЪЛЕН СЪПОРТ“.

ОГРАБВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ С НАД 1 МИЛИАРД ЛЕВА ПРЕЗ ВИВАКОМ И КПКОНПИ. БОЙКО Е ОБЕЩАЛ НА РУСКАТА ВТБ „ПЪЛЕН СЪПОРТ“.

БОРИСОВ, „СПАСИТЕЛЮ“ НАШ ОТ РУСКОТО ВЛИЯНИЕ, НИМА ЩЕ НАХРАНИШ РУСКА ДЪРЖАВНА БАНКА И СЛУГИТЕ Й, КАТО ОЩЕТИШ ВСИЧКИ НАС?

Голямата далавера. С „пълен съпорт“?

Държавата, чрез КПКОНПИ съди Цветан Василев за конфискация на незаконно придобито имущество за над 2.2 млрд. лева. Претенцията е обезпечена основно със запори върху ВИВАКОМ за около 1 млрд. лева – единственото стойностно обезпечение.

Ако държавата спечели делото, запорите ще позволят да се прибере в бюджета паричната равностойност на запорираните акции – едни големи пари ще напълнят хазната, за която Бойко реве по цял ден пред мисирките, че КОВИД–19 я опразнил. Ето как в бюджета да влязат 1 млрд. лева.

Запорите обаче са пречка да се случи гръмко обявената продажба на телекома за над 1,2 млрд. евро и не позволяват на номиналните акционери братя Велчеви, Спас Русев и господарят им ВТБ да си приберат парите.

Те имат ясен интерес – вдигане на запорите, за да лапнат милиардите. Нямат интерес държавата да си осребри обезпечението, защото всъщност продават запорираната част и искат да те да й вземат парите.

КПКОНПИ обаче няма основание да вдигне запорите, тя трябва да защити държавния интерес, т.е. на всички граждани.

Подготвяната схема e ясна: Държавата, като действа против интереса си, се прецаква и тихо вдига запорите, като се лишава от обезпечение. А номиналните акционери братя Велчеви и Спас Русев и руският им господар ВТБ си получават милиардите. Запорираната част съответства на 43% от цената на телекома. Ако КПКОНПИ вдигне запорите, държавата ще бъде ощетена с 1 млрд. лева.

Говори се, че за целта Бойко е обещал на руската банка „пълен съпорт“. Каква ли може да е мотивацията за него? Има към 1 милиард причини ……

КПКОНПИ вече е ужилена с 60 млн. лева. Тя – със широко затворени очи.

Въпреки твърденията, че са продали телекома, ВТБ, братя Велчеви и Спас Русев продължават да го притежават. Чрез своя инструмент – готовият на всичко изп. директор „Мистър икономика“ Атанас Добрев изпомпват огромни суми в нарушение на запорите и ощетяват КПКОНПИ, т.е. държавата и всички нас.

Механизмът: При плащане на дивиденти, законът изисква частта, полагаща се на запорираните акции да се вложи в банка за обезпечение на КПКОНПИ.

„Мистър икономика“ обаче е нареждал плащания на дивиденти без да вложи сумата, полагаща се на запорираните акции – около 60 млн. лева в банка за обезпечение на КПКОНПИ.

Така държавата е ощетена в особено големи размери.

Мистър икономика вече успешно изтласка извън телекома към руските си господари над 240 млн. лева през нагла „иновативна“ схема. Като лиши Виваком от парите й, явно си заработи титлата „Мистър икономика“, както и големият дял в Телеком Албания, който държи лично, криейки се зад Спас Русев.

Андрей Червенков

 

Коментари 38 за
“ОГРАБВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ С НАД 1 МИЛИАРД ЛЕВА ПРЕЗ ВИВАКОМ И КПКОНПИ. БОЙКО Е ОБЕЩАЛ НА РУСКАТА ВТБ „ПЪЛЕН СЪПОРТ“.”

 1. Цветан Василев трябва незабавно да бъде екстрадиран и изправен пред съда. Няма как всички схеми да се разплетат ако не хванем този, който ги е заплел.

 2. Светът е разделен на две. Господари и роби. Очевидно у нас робита харесват господаря си. Не виждам какво може да се направи.

 3. Замислете се с кой друг министър-председател толкова много са се подигравали, кой е бил обект на толкова много злобни карикатури, прякори и честно казано – откровено псуване до девето коляно. Май няма. Мразили сме някои, презирали сме други, ядосвали сме се на трети. Но едно е обединяващото – към никого народът не се е отнасял с подобно неуважение, присмех и псуване, както към Борисов. Толкова свикнахме да го наричаме Тиква, Тиквун, Мутра, ГМР, Онуй, Баце, Шибан@@ка, Тиквоча, Дебила, Кретена, че надали освен върлите му фенови има друг, който да го нарича с имената му. Обикновено появата му предизвиква ръкопляскания от дебилите и тези, на които са им платили и позиви за повръщане у нормалните български граждани.
  С личните си уши днес по повод заповедта за маските на закрито чух поне двадесет човека, които толкова цветисто се изказаха по повод на премиера, че и хамалин на гарата би се впечатлил. Единият дори така се разпростря, че десет минути не се повтори в пожеланията, което си е впечатляващо!
  Най-важното за политика е уважението и авторитета – не само сред народа си, но и по света. И ако по някаква причина толкова се е изложил и толкова е паднал в очите на всички, че да не го уважават и най-вече – всички да му се присмиват, това означава само и единствено безславен и жалък край. На такива политици дори не е разрешено да се оттеглят сами, защото всъщност самите те са се свалили от пиедестала на авторитета и се въргалят в калната локва на презрението. Колкото и да са силни, колкото и да упражняват диктатура, терор и натиск върху народа и политическите си врагове, те са напълно безпомощни – безпомощни да накарат хората да ги уважават. И дори да ги назовават с името им. А това вече е показателно.
  И се чудя Борисов, или ГМР, или Онуй, с какви очи след всичките тези скандали и информацията по цял свят за далаверите и корупцията, емблематични за неговото управления, гледа световните и европейски лидери, особено след като лично го чухме, как се хвали, че ги е…нали, таковата , с 200 отзад или изотзаде, както би казала кърджалийската п…./тук спирам да цитирам, защото многоточията и червените точки при цитиране на премиера обикновено надхвърлят нормалното/.
  Политик, с когото всички се подиграват, не е политик. Той е мишена! И се убива с неуважение и смях!
  Е. Гунчева

 4. Цветан Василев източи 4 милиарда от КТБ, въпросът е, че сега са намерили следите на 2.2 милиарда, другите ги покрил още по-добре!

  1. Източен ти е мозъка в главата, както и на всички, които наивно мислят, че Ц. Василев е причината за фалита на КТБ…!!! Ако някой доведе банката до фалит, то това са КОЙ и компания. Прост, наивен български народ. Чудо сме…

 5. Бойко все по-често ходи в Рилския манастир. Кога? Когато сгази тотално лука и когато му се разтреперат гащите от страх. Чудя се защо не го изгонят от манастрите тоя крадец и българоубиец, но май парата е по-важна и за отчетата, та греховете на спонсора не се броят. Мерзавец, но мерзавец с почитатели и сред отчетата, що, бре, нали сте уж за 10-те Божи заповеди?
  https://svobodnoslovo.eu/%d0%be%d0%bd%d1%83%d0%b9-%d0%b4%d0%bd%d0%b5%d1%81-%d0%be%d1%82%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%be-%d0%b5-%d0%b2-%d1%80%d0%b8%d0%bb%d1%81%d0%ba%d0%b8%d1%8f-%d0%bc%d0%b0%d0%bd%d0%b0%d1%81%d1%82%d0%b8%d1%80/

 6. Чета може би най-идиотския текст за последната година.
  Ми те хората се били грижели за нас да не пълнеем ве! Пък ний ко си мислихме! Колко сме прости!
  Собственикът на Мидената ферма с 10-левовите картофки казва, че цената им била нарочно висока, за да не си ги поръчваме, а да сме ядели миди. И калканче да сме ядяли за 35 лева порцийката. И леферче пак за 35 левчета. Ко му плащаш?
  Казва: “Искам да накарам българите да ядат при мен чиста храна!”
  Били сме изяли за сезона 65 000 кг. миди – казва още тарикатът, без да мисли.
  Да сметнем.
  Значи 130 000 порции по 500 грама за три месеца лято. (Не знам кой в Каварна яде миди извън сезона, през зимата.) Това прави средно около 1 500 поръчки на ден. Дневен оборот само от миди 150 000 лева. Плюс поне още толкова покрай мидите (винце, кола, водичка по 5 лева), значи 300 000 лева на ден. За сезона 27 000 000 лева. Платено ДДС 5,4 млн. лева. Верно?
  Горанов, я провери сумата!
  Да продължим: за 20 сезона 540 млн. лева. Половин милиард и повече. От мидички. Е добре горе-долу.
  Така. А хотелиерите слагали нарочно 60 лева на чадър, за да не стоим на сянка, че да изстинем.
  Кафето било по 10 лева, за да не вдигаме кръвно, а минералната вода била по 12 лева, за да пием и да не се напикаване.

  Чак сега разбрах какви добри хора има по Лайноморието!

  Акад Петър Иванов

 7. ,,Четвърти километър пропърти“ направи реална оценка на България и тя е 1 лв. + бопрчовете и насам натам.
  Добре е продажбата да се извърши когато влезем в Еврозоната защото цената тогава ще е 1 евро.
  Ако продължаваме да взимаме заеми и да пълним кафенетата и фитнес залите ,ще трябва да плащаме на тоя дето ше ни купува.
  Извинявайте,някой може ли да раздели 1 лв/евро на 111 000 кв.км. и след това да каже колко литра кръв се е проляла на тая земя за да я наричаме България ?
  Пандемично развиващите се БГ простотия,нихилизъм и антипатриотизъм/не от вчера/ девалвират цената на това късче земя до такава степен,че се налага да копая тунел за Сомалия.
  Венсеремос.

 8. Браво,бе,появи се изневиделица отворена достъпна WI FI мрежа. Виваком само на тая мрежа ли я кара,тя нали е уж безплатна,ние за кво си плащаме интернет,като ще я караме само на Wi Fi.

 9. Е,как ще я караме така,на мен докъде ще ми стигнат нервичките. Все пак и аз съм човек.

 10. Копеленца,ще ви го изкарам през гъза. Продължавайте в същия дух,на път сте да ме дигнете на крака.

 11. Виваком се ебава с клиентите сисега чак разбрах,защо някои бягат във теленор.

 12. КНСБ прогнозира режим на тока след 2030-та заради ангажимента на България да затвори въглищните централи и над 100 хил. безработни, само в енергетиката, предаде БНТ

  Синдикати и работодатели представиха становището на Икономическия и социален съвет по новото „зелено“ европейско законодателство, забраняващо индустриите, отделящи въглеродни емисии, което ще бъде гласувано през есента.

  Със затварянето на въглищните електроцентрали най-късно през 2030-та заради новото „зелено“ евро законодателство България ще изпита дефицит на ток от 1600 мегавата, което ще застраши енергийната ни сигурност, предупредиха от КНСБ.

  БОЙКО каквото му дават НАЧАЛНИЦИТЕ го ПОДПИСВА като дресирана МАЙМУНЪ ….да ме извинят маймуните…но има едно МЕЖД.ПРАВО…ако ПРАВИТЕЛСТВОТО е от ПРАВЕЩИ се на ЛУДИ …подписите не ВАЖАТ…

  1. Не може да бъде! Фъндъкова призовава да си сменим печките на твърдо гориво и да минем на ток. С климатици. Извозването щяло да е безплатно. Кое по-точно? Разни експерти по всичко ни обясняват, че и сега имало излишък на енергийни мощности и нямало нужда от нови. Няма село в България, в което да не се спира поне по три-четири пъти на ден токът. За по час и повече! Хората сменят хладилник след хладилник, в тези които оцелеят храната отива на кино. От пъпа на София може и да каканижеш по телевизора разни глупотевини, но баба Пена от Чепърлянци иска да си сготви ядене – на климатик не става. Дали като се затворят централите на твърдо гориво, тези, американските марици, ще престанат да пълнят гуши? И като се затвори всичко дето пуши, ще се наложи да пазаруваме ток, я от турци,я от румънци, а може и от Франция!? Дали, ако засеем с ветрогенератори софийското и пловдивското поле, ще ни станат по-вкусни краставиците? Било модерно, да, ама там, където на крадците им режат ръцете! Представяте ли си, всичко на ток? Баси цветомузиката! Крум Савов поканил за събеседник като „експерт“ Стефан Гамизов!? И той да разпръсква „интелект“. Като какъв по-точно експерт се явява това лице? С каква квалификация? На всичко отгоре и лъжец. От 7 години бил извън България, а Савов го гледа със зяпнала уста. И щял пак да го покани – сакън, недей, чети повече!

 13. ШИБАНЯК ЛАЙНО борисов започва нова програма.

  „Как да изплакнем насрания задник на министър-председателя !?“
  Всички малоумни гербераси могат да се запишат да излижат лайната на ТУЛУПА.

 14. Та като стана дума за КТБ говори се, че в трезорите е имало прилично количество изумруди, сапфири и пр. от най-висок клас, картини, които струват милиони и пр. „дребни“ нещица, от които няма и следа. Но това е само малка част в сравнение с недвижимите имоти, които е притежавала банката все апетитни хапки, които са били разпродадени за едни пари колкото да не е без хич. „Виваком“ е само върхът на айсберга, простете за клишето.

 15. Пример за това,че животните са много по-„човечни“ от нас хората :
  Лебед умра от мъка за това,че вандали са унищожили яйцата му.А ние хората,дето се мислим за най-вишите и най -умните създания,се крадем, убиваме, мразим,завиждаме и още 100 подобни недостатъци ни тровят и унищожават,като създания:

  https://www.dunavmost.com/novini/lebed-umrya-ot-maka-sled-kato-vandali-izpochupiha-yaitsata-mu

  Между другото лебадите ,вълците,не съм сигурен но мисля че и пингвините ,а и някои други животни са моногамни .Ако партньора им загине, никога след това те не търсят друг партньор и живеят до края си сами.За днешния продухан от медиите в главата „човек“ е много трудно да проумее каква романтична и благородана постъпка е заложена от Господ Бог в лебедите ,вълците и в пингвините.За разлика от нас „човеците“,които сме моногамни егоисти !

 16. Едно нещо не мога да възприема,като статистик.Докато за 11 години бяха „отклонени“, „присвоени“, „усвоени“,а дефакто нагло и безсрамно откраднати над 100 милиарда лева ( за чалга обожателите да кажа,щото нешо са скарани с нулите ,че цифрата се пише се ,като 1 с 11 нули ! ),което е колкото целия БНП за 2019 година. А нашите мили съжалителни клетници събират капачки ,за да купуват с тях кувьози за недоносени бебета !?!
  При средна цена на кувьоз около 6,850 лева,ако тия 100 милиарда не бяха откраднати ,с тях можеше да се закупят НАД 150 ,000,000 ( 150 милиона) нови кувьози !!!!!!!!!!!!!
  Средно статистически щяха да се паднат по 21,43 (21 кувьоза и 43 стотни ) на всеки гражданин на България !
  Какъв ВАСЕЛЕНСКИ срам и позор за България !!!
  Оказваме се най-наглата и най безбожната нация на Земното Кълбо и в същност и на Цялата Вселена !

 17. Не ми се блещи,бе,лайно,отивай веднагавъв виваком да ги питаш защо пет часа нямам интернет.

  1. Илианче,кво стана ,събра ли парички да извадиш гнилия корен от зъб?
   Или да събираме капачки и за теб ?

   1. Така като ме слушаш,дали съм го изкарала според теб. Познай от първия път. Аз реших да не го вадя,защото ако ми спрат болките,няма да мога да ги пусувам от душа,ще трябва да симулирам,а пък аз никак не ставам за артистка. Ще чакам зъболекарите да станат безплатни.

 18. напиши и за ДЪНДИ и златото…защото едното са природни изкопаеми а другото е въздух под налягне…

 19. Всички са миризливи боклуци ! .. Трябва в една обща яма, багерите отгоре зариват и ….ДА СЕ ЗАПОЧНЕ НА ЧИСТО ….. НИКОЙ КОЙТО СА ГО ДАВАЛИ ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 30 ГОДИНИ НЕ ТРЯБВА ДА ……..

 20. Аз вярвам, че Цаци, като шеф на КОНПИ-ра и честен и високоморален човек няма да допусне такава далавера, доказал го е в кариерното си развитие, започвайки още като млад „закръглен и с очилца юрист“ в Пловдив. Така, че бъдете спокойни.

  1. Верно ли е че херо мустафа щяла да го изрита след една седмица…

 21. Ами какво да прави Винету от СИК, като провали Южен Поток и Бургас-Александрополис. Там трябва да плаща обезщетения, защото иначе идва рестото от Ходинка и Ленинградский проспект и още не се е издължил и Балкански поток е готов само на 1/3, пък е обещал до края на годината и Цар Владимир и Султан Ердоган няма да го търпят дори и да заети със Сирия и Либия, Украйна и СП2.

 22. Да ще ги нахрани и то х2 и х3 щото ония 800 000 000 евра дето барнаха с Шиши за Южен Поток трябва да се връщат. Но той като истинска Мутра от 90-те е на принципа: „Кръв повръщам пари не връщам“ и никога, никога няма да бръкне в „Чекмеджето“, естествено че ще дава държавна пара за да се откупи – и на Изток и на Запад, където вече направи една вноска с Основание за плащане Хвърчила“.
  Не забравяйте, че по едно време говореше, „…че ако трябва ще развали и договора с Мариците и ще плати неустойката“ може да се провери.
  Никой няма да го бутне, даже ще го пазят, та #Кой е този луд дето ще убие такава дойна крава, при това толкова кротка и сговорчива, а племето вълци го яли, това си е негов проблем, повтарям, негов проблем.

 23. Ако това е вярно аз още утре ще се запиша в ГЕРБ!
  Ако Бойко играе за руснаците – аз съм с него!

 24. т.с Борисов активно участва в разграбването на държавната собственост. Обещава, дава, раздава, …, от общото, което би било редно поне да стопанисва, ако не умее да надгражда!

  пп. Следното важи за Тиквун, но до пределите на Родината/България : Моето си е мое! Общото и то е мое!

 25. ОНАЯ ПУТКА ОТ БСП ЩО МЪЛЧИ …… ДА Я МАХАТ ОЩЕ СЕГА, КВО СА ЧАКАТ СЕПТЕМВРИ ….. ЗА КЪВ ФУЙ НИ ТАКАВА НАДУПЕНА ОПОЗИЦИЯ …..ПЪЛЕН ТАШАК СА ВСИЧКИ ОТ БСП, ЗА ТОВА ОЛИГОФРЕНА Б.Б. СИ ПРАВИ КАКВОТО ПОИСКА

  1. Е, те това вече е логика – боко прави каквото си иска, ама бсп-то е виновно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *