« Върни се назад Публикувано на 20.10.2019 / 12:48

ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК ОТ ЛИСТАТА НА ГЕРБ ВДИГА „ЖИЛИЩНИ СГРАДИ“ ПРЕЗ ОРТАКА СИ С ПРЕДЛОЖЕНИЕ НА ПОРТНИХ

В листата на ГЕРБ Варна за кандидат общински съветници, с водач Иван Портних, на 14 място е поставен Мартин Байчев. Мартин Байчев и досега бе общински съветник от ГЕРБ във Варна.

На 13.12.2018 година ГЕРБ кметът на Варна Иван Портних подписва доклад относно одобряване на Подробен устройствен план за регулация и застрояване не терен в курортния комплекс „Св.Свети Константин и Елена“, кв.37, „за жилищни сгради“.ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК ОТ ЛИСТАТА НА ГЕРБ ВДИГА „ЖИЛИЩНИ СГРАДИ“ ПРЕЗ ОРТАКА СИ С ПРЕДЛОЖЕНИЕ НА ПОРТНИХ На 17.12.2018 година се събира комисията по архитектура и строителство“ в Обищинския съвет Варна, чийто член е досегашният общински съветник от ГЕРБ Мартин Байчев и сегашен кандидат за общински съветник от ГЕРБ Варна, за да одобри искането на ГЕРБ кмета Портних, НО МАРТИН БАЙЧЕВ ОТСЪСТВА.

ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК ОТ ЛИСТАТА НА ГЕРБ ВДИГА „ЖИЛИЩНИ СГРАДИ“ ПРЕЗ ОРТАКА СИ С ПРЕДЛОЖЕНИЕ НА ПОРТНИХ
Комисията естествено одобрява искането на кмета Портних за строеж на „жилищни сгради“ в „Св. Свети Константин и Елена“.

Един месец по-късно, на 11.01.2019 година Общината дава разрешение за строеж на въпросния терен за „жилищни сгради“, като посочената фирма е БУТИК БИЛД ЕООД, представлявана от Христо Ангелов Христов.

ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК ОТ ЛИСТАТА НА ГЕРБ ВДИГА „ЖИЛИЩНИ СГРАДИ“ ПРЕЗ ОРТАКА СИ С ПРЕДЛОЖЕНИЕ НА ПОРТНИХ
Същият Христо Ангелов Христов от „БУТИК БИЛД“ обаче е СЪДРУЖНИК С ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТНИК ОТ ГЕРБ МАРТИН БАЙЧЕВ ВЪВ ФИРМАТА „ТРИЛЕНИУМ“ ООД!

ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК ОТ ЛИСТАТА НА ГЕРБ ВДИГА „ЖИЛИЩНИ СГРАДИ“ ПРЕЗ ОРТАКА СИ С ПРЕДЛОЖЕНИЕ НА ПОРТНИХ
„Елегантното“ отсъствие на Мартин Байчев от комисията по архитектура не може да скрие бизнес-преплетките и конфликта на интереси.

По сведения на АФЕРА, преди десетина дни, пак фирма свързана с Мартин Байчев купува от „Св.Свети Константин и Елена“ имот около 5 дка, в близост до хотел „Росица“ и до Гранд-хотел „Варна“, за да бъдат построени пак „жилищни сгради“.

Според източниците на АФЕРА, касание към тази сделка има и тъста на ГЕРБ кмета Иван Портних – Красимир Маринов.

И още нещо любопитно!

Подсъдимият Л.Г.П се съгласява с това споразумение да лежи в затвора шест месеца при първоначален строг режим, за откраднати две бутилки уиски, защото причинил на Мартин Байчев "големи" имуществени вреди. На това основание е прекратено образуваното наказателно производство по НОХД 5466/2018 г. по описа на ВРC. Колко „мило“ звучи иначе, а? За две бутилки уиски изпраскват шест месеца ефективен затвор, а за милиони кражби от Властта, дори не завеждат и прокурорски проверки, камо ли дела.На 12.09.2019 година Варненски Районен съд разглежда дело, в което Мартин Байчев е сключил споразумение с лицето Л.Г.Л, което иначе са го осъдили на шест месеца затвор (ефективна присъда) за това, че лицето Л.Г.П. е откраднало две бутилки уиски на стойност 99 лв. от магазина му на Мартин Байчев. Разбира се това е цената с надценката, която си е сложил Мартин Байчев.

Подсъдимият Л.Г.П се съгласява с това споразумение да лежи в затвора шест месеца при първоначален строг режим, за откраднати две бутилки уиски, защото причинил на Мартин Байчев „големи“ имуществени вреди. На това основание е прекратено образуваното наказателно производство по НОХД 5466/2018 г. по описа на ВРC.

Колко „мило“ звучи иначе, а? За две бутилки уиски изпраскват шест месеца ефективен затвор, със споразумение, а за милиони лвове кражби от Властта, дори не завеждат и прокурорски проверки, камо ли дела.
Afera.bg

 

«