« Върни се назад Публикувано на 16.12.2016 / 10:48

ОБЩЕСТВО, КОЕТО Е ПРОИЗВЕЛО БОЙКО БОРИСОВ И СИ ГО Е ИЗБРАЛО ЗА ПРЕМИЕР, ЗАСЛУЖАВА ДА БЪДЕ ИДЕНТИФИЦИРАНО С ЦИГАНИНА СВЕТОСЛАВ И НЕГОВАТА СРЕДНОВЕКОВНА КУЛТУРА

СВЕТОСЛАВУважаеми дами и господа,

Изобщо не ми се искаше да пиша нещо сериозно по темата за пребитата жена, в метрото на Берлин.

Циганинът светослав, уважаеми, не е контратеза на мигрантите, той е нейно естествено продължение, продължение на шведа-хасан, белгиеца- мохамед, французина тарик или британеца юсуф. Продължение на шарли ебдо и всички атентати от последните години, продължение на отказа от интеграция и живота в капсулирано общество, което налага своите примитивни, идеологически или криминални отпечатъци върху отделния индивид.

Ще кажете- мултикултурализъм.

Да, ама не!

Точно германия, на фрау меркел, е чудесен пример за това как поканените преди 70 години турски гастарбайтери, живеят в затворени общества, в гета, които сами са създали и голяма част от тях не говорят изобщо немски език, а в цялост не споделят немските, а камо ли ‘евроатлантически’ ценности.

Една друга дама, която се е самообявила за дясна, вероятно заради омразата ѝ към бившия строй, ни вменява задължението, да интегрираме циганите и да не обвиняваме светослав, жертвата на тая работа, а да потърсим вината в себе си, заради липсата на образование, или пък правораздаване.

Аз разпознавам, като свое задължение, да образовам собствените си деца, а чрез данъците си да осигурявам безплатно образование на циганчетта, а също така и материален стимул на майките им да ги заведат на училище, толкоз.

Никой не ги е спрял, господата роми от интеграция, напротив, те отказват такава, както и мигрантите, между другото.

Правораздаването, добро, или лошо, си е казало думата по отношение на светослав.

И на финала, но не последно място, общество, което е произвело във всички възможни чинове, бойко борисов и си го е избрало за премиер, заслужава да бъде идентифицирано с циганина светослав и неговата средновековна култура.

ГЕОРГИ ДРЕНЧЕВГеорги Дренчев

«