« Върни се назад Публикувано на 07.02.2014 / 20:40

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ НА СОФИЯ ПРИТИСНА ДО СТЕНАТА ФАНДЪКОВА ЗА НЕЗАКОННИЯ ПАЛАТКОВ ЛАГЕР НА „ПРОТЕСТЪРИТЕ“

 

Със свое писмо областният управител на София Росен Малинов буквално поставя до стената досегашното бездействие на столичната кметица Йорданка Фандъкова по повод сигнал от групата „София без блокади“ за незаконния палатков лагер на „умните“, „красиви“ и „интелигентни“ протестиращи.

Росен Малинов изисква от Фандъкова да го уведоми има ли разрешение, издадено за разполагане на т.нар. палатков лагер пред паметника на Цар Освободител и ако има да му посочи заповедта, с която го е направила.

Областният управител пита и дали „палатковия лагер“ е минал в графата на „временно преместваеми обекти“, но ако това е така, известно ли е на кметицата, че в Първа зона в столицата такива обекти не могат да се поставят, особено да паметници на културата.

Столичният областен управител изисква отговор от Фандъкова и ако сборището на протестърите не отговаря на каквито и да е законови норми и разрешения /б.р. – а това е така!/, то настоява да бъде уведомен за действията, които ще предприеме столичната кметица за премахването му.

Afera.bg

«